Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Skanderborgdamerne leverede overraskelsen

Webredaktør, udgivet d. 17. oktober, 2018

HTH Ligaen, Skanderborg Håndbold – Herning-Ikast Håndbold 25-25 (13-12)

Skanderborgs ligadamers målsætning om til hver kamp at forsøge at levere overraskelsen blev opfyldt næsten til fulde tirsdag aften på Fælleden, da Herning-Ikast Håndbold var på besøg.

Det blev godt nok ikke til sejr, men uafgjort, efter at det havde været meget tæt på en hjemmesejr. Og en overraskelse blev det i hvert fald. For selv om Skanderborg for ikke så længe siden på hjemmebane havde vundet over Randers, så havde holdet altså også lige tabt med 13 mål i København i sidste uge.

Men det havde tydeligvis ikke slået holdet ud. Spillerne gik på banen med stor spillelyst og koncentration – og den kendetegnende fight.

Et talstærkt og medlevende publikum bakkede Skanderborgdamerne godt op gennem hele kampen – og kvitterede med stående klapsalver efter den flot spillede kamp.

Hjemmeholdet var nemlig foran med et eller to mål i stort set hele kampen, og et par gange i anden halvleg endda med tre mål. Derudover blev der spillet med meget få tekniske fejl og en stor succesrate på skuddene på mål. Desuden var der jo også Anna Kristensen i målet, som på et tidspunkt i kampen stod med en redningsprocent på 50 og endte med en samlet på 40!

Ikke mindst var redningen syv sekunder før slutfløjt kampafgørende. På det tidspunkt stod der 25-25, efter at Skanderborg havde fået en udvisning og tabt en bold i angrebet, og et mål af gæsterne ville have sendt begge point med dem vestpå. Men Annas lange venstrearm nåede helt op i målhjørnet og fik verfet skuddet fra HIH’s Helene Fauske væk – og Skanderborg fik dermed mulighed for at score sejrsmålet. Venstrefløj Sofie Alnor var da også hurtigt oppe ad banen og klar til scoring, da slutfløjtet lød i samme sekund – – så tæt på, og så alligevel ikke. Dermed blev det ”kun” ved det ene point, men overraskelsen – den var god nok.

Efter kampen gik en lettere fortumlet og glad Skanderborgtræner, Kristian Danielsen, rundt i hallen, mens han konstaterede, at det vist ikke helt var gået op for ham endnu, at endnu et point var i hus, så Skanderborg dermed har fire point:

Det er egentligt lidt sejt, at vi kan holde trit med Herning-Ikast og tage kampen ind i en tæt afgørelse. Kampen vippede, og jeg er glad for, vi igen bliver belønnet efter en koncentreret indsats og hårdt arbejde i både de seneste mange træninger og her i kampen. Det er fedt at se, at vi både tør angribe dem på vores kontrafase og samtidig får barberet mange af vores uprovokerede tekniske fejl væk – så ligner det, at vi er forholdsvis konkurrencedygtige. Stor ros til pigerne for en flot kollektiv indsats, og fedt at se, at Trine Knudsen nu er i hopla. – Og et rigtig flot tilskuerfremmøde nåede jeg lige at bemærke til allersidst – fedt!

I pausen blev der trukket lod om en lækker uldfrakke fra det lokale tøjfirma Cero Etage. Sportschef Henrik Lyngby overrækker frakken til den heldige vinder fra Skanderborg.

Skanderborg spiller næste kamp i Viborg på onsdag 24. oktober kl. 19. Næste hjemmekamp spilles tre dage senere, lørdag 27. oktober kl. 15, mod EH Aalborg. Kampen spilles på den gamle hjemmebane i Morten Børup Hallen (pga. af Oktoberfest på Fælleden), hvor Skanderborgholdet håber på at se rigtig mange publikummer på lægterne igen!

Målscorere for Skanderborg: Trine Knudsen 7, Stine Holm 4, Sofie Blichert-Toft 4, Mette Brandt 3, Sofie Alnor 2, Melanie Fuglsbjerg 1, Stine Kristensen 1, Sofia Deen 1, Marie Aamand 1, Sidsel Mejlvang 1.

 

Website Security Test