Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Sejrsmål i sidste sekund

Webredaktør, udgivet d. 27. oktober, 2018

Referat HTH Ligaen, Skanderborg Håndbold – EH Aalborg 22-21 (10-11)

Den legendariske Morten Børup-hal svigtede ikke sit hjemmehold lørdag eftermiddag – selv om det er længe siden, der sidst er blevet spillet en ligakamp i hallen. Fælledhallen var booket til Oktoberfest, så derfor var dysten mellem de to ligaoprykkere EH Aalborg og Skanderborg henlagt til Cigaræsken.

Og her var stemningen og intensiteten som så mange gange før i top fra første sekund med over 350 tilskuere, som bakkede de lokale ligadamer op fra start til slut. Også selv om Skanderborg var bagud med 7 ved stillingen 2-9 efter de første 16 minutter. Og med fire (13-17) godt ti minutter inde i anden halvleg. Og bagud med tre mål otte minutter før slutfløjt, da der stod 17-20.

Men hver eneste gang kæmpede hjemmeholdet sig heroisk tilbage – og i kampens sidste sekunder med de mange tilskuere stående og klappende kunne playmaker Mette Brandt lægge den afgørende assist til stregspiller Sidsel Mejlvang, som sikkert scorede til den forløsende sejr, 22-21.

Derpå kunne spillerne, tilskuerne, hallen – ja, alt og alle med et grønt hjerte – bryde ud i vild jubel, efter en kamp, hvor gæsterne faktisk havde været foran i 99 procent af tiden.

Det er altid sjovt at få point, og jeg er glad for sejren, efter at vi var bagud det meste af kampen. For pyha, det blev lige så intenst, rodet og nervepirrende som forventet, lød det fra en synligt glad Skanderborgtræner Kristian Danielsen.

Han havde lagt en plan, som gik ud på, at den tidligere Skanderborg-spiller Laura Damgaard skulle mandsopdækkes fra start. Hun havde nemlig været utroligt godt spillende i EH Aalborgs seneste kampe. Som sagt så gjort.

“Planen var at håbe på, at Aalborg så på et tidspunkt ville blive trætte. Samtidig skulle vi også selv være effektive, hvis planen skulle lykkes, forklarer han.”

Men hvad tænkte han så, da hans hold var bagud med 7?

Jeg tænkte: ”Nu er det spændende, om min plan holder”!

Selv om holdet ifølge træneren spillere forkrampet og ikke kunne få sammenhæng i angrebsspillet, så han måtte ty til syv mod seks-spillet, og trods et væld af fejl og brændte chancer, ja, så lykkedes planen, og det var nok til sejr.

Playmaker Mette Brandt prøvede for første gang at spille i Morten Børup Hallen for Skanderborg og var efter kampen helt overvældet og glad for den store opbakning fra publikum:

Det betød rigtig meget for os. Og da de alle stod op i de sidste sekunder, var det helt vildt.

Endnu engang blev det understreget, at hal og publikum kan være den berømte 8. spiller på banen. Som træner Kristian Danielsen konstaterede:

Den gamle hal har helt sikkert bevaret sin værdi og sin stemning.

Monika stod med en redningsprocent på 51,61 og blev fortjent kampens spiller

Med sejren har Skanderborg nu 6 point og ligger på 11. pladsen, mens EH Aalborg fortsat har 2 point og ligger på 13. pladsen.

I pausen var der lodtrækning om er lækker dunfrakke fra Cero Etage, og den heldige vinder blev Jytte Borgbjerg fra Skanderborg. Her overrakt af Sportschef Henrik Lyngby.

Skanderborgs næste kamp er også en hjemmekamp. Den spilles mod Ajax KBH, som ligger nederst i tabellen, på 14. pladsen, og har 1 point. Kampen spilles på lørdag 3. november kl. 15 i Fælledhallen.

Målscorere for Skanderborg: Stine Holm 5, Mette Brandt 4, Sidsel Mejlvang 4, Sofie Alnor 3, Sofia Deen 2, Marie Aamand 2, Trine Knudsen 2.

Website Security Test