Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Skjern-Skanderborg

Webredaktør, udgivet d. 31. oktober, 2018

Skjern Håndbold – Skanderborg Håndbold 25-27 (12-17)

Det blev en historisk dag for Skanderborg Håndbold da vi her til aften gæstede Skjern Bank Arena i 10. spillerunde i herreligaen. Vi fik den første sejr nogensinde på udebane i Skjern som liga hold og det kunne mærkes på humøret i omklædningsrummet efter kampen.

Før dagens kamp var vi noget overraskende placeret foran de forsvarende Danske Mestre i tabellen, men efter dagens opgør og sæsonens anden sejr over de grønblusede Vestjyder, må vi vel næsten konkludere at det ikke længere beror på hverken tilfældigheder eller turneringsplanlægning at vi ligger placeret i den sjove halvdel af ligaen og måske sågar foran Skjern Håndbold.

Når det er sagt så må værterne også tage en del af skylden på egen kappe. Champions League deltagerne havde fået rodet rundt i rytmeboksen på deres LED kube i Skjern Bank Arena og da vores drenge løb på banen stod der lidt overraskende ”VELKOMMEN TIL PARIS SAINT-GERMAIN”, og det selvtillids boost til Skanderborg spillerne kom til at koste hjemmeholdet dyrt, rigtigt dyrt.

Straks fra kampens start fornemmede man at Skanderborg mente det alvorligt denne onsdag aften. Mathias Bitsch startede med at hamre bolden forbi Björgvin Pall Gustavsson, der startede i hjemmeholdets mål. Men de Danske Mestre bed dog godt fra sig i kampens indledning og bragte sig via 3 mål i træk foran 4-2 og senere 6-4 efter 7 minutter, men så begyndte gassen at sive fra den grønne Skjern ballon. Skanderborg kom for at løbe med de lidt ældre Skjern spillere og det blev ikke ved snakken. Skjern forsøgte også at lægge pres på vores forsvars/angrebs udskiftninger, men det ebbede hurtigt ud som minutterne gik. Midtvejs havde vi indhentet hjemmeholdet og bragt os foran 8-6 og Skjern måtte forlange timeout allerede efter 14 minutter. Skanderborg defensiven stod fantastisk og Skjern havde meget vanskeligt ved at score mål, faktisk var det stregspiller Christoffer Cichosz, der efter sæsonen skifter til ærkerivalerne fra TTH, der holdt hjemmeholdet fra den helt store rundbarbering allerede før pausen. I de midterste 19 minutter af halvlegen var Christoffer Cichosz eneste Skjern spiller på måltavlen med 4 grønne scoringer i træk og Skanderborg føringen voksede stille og roligt.

Pausestillingen endte på 17-12 til Skanderborg, men når man ikke var vundet i Skjern de seneste 20 sæsoner, så følte man sig på absolut ingen måde sikker på at det skulle ske i dag alligevel. Emil Nielsen var kommet ind i Skjern målet efter 22 minutters spil og han fik straks bedre fat, og hans evner til at rulle gardinet ned i tilspidsede situationer kender vi desværre alt for godt.

Og straks fra 2. halvlegs start stod der da også Emil Nielsen som overskrift. Marcus Mørk fik dog øget til 18-12 og efter 37 minutter øgede Jonas Samuelsson til 19-12, men vi havde ikke så let ved at få netmaskerne til at blafre som før pausen. Man havde vel forventet at hjemmeholdet kom ud som lyn og torden efter en pauseskideballe, men det var på ingen måder tilfældet. Faktisk gik der hele 10 minutter og 20 sekunder før Jesper Konradsson fik scoret værternes første mål efter pausen, og det var til stillingen 13-19. Skal vi være lidt selvkritiske så burde vi nok have lukket og slukket kampen i de 10 målløse Skjern minutter, men Emil Nielsen sørgede alene mand for at det ikke skete. Efter 39 minutter forlangte Skjern deres sidste timeout og det betød 7 mod 6 fra hjemmeholdets side resten af kampen, og den forhadte regel var lige ved at bringe Skjern tilbage i opgøret. Emil Nielsen fortsatte med at lave mirakler i Skjern målet og stille og roligt fik værterne bragt sig tættere og tættere på. Efter 54 minutter kom Skjern på minus 1 ved 23-24 og igen efter 56 minutter ved 24-25, men Skanderborg bed fra sig og udnyttede iskoldt de fejl der blev lavet i Skjern offensiven og Mathias Bitsch kunne definitivt lukke kampen med hans 5 mål til 27-24 med 1 minut tilbage af kampen. Unge Mathias Bitsch spillede igen en flot angrebskamp og sammen med Cornelius Kragh var det i dag vores bedste våben fra distancen.

Største roser skal i dag gå til en fremragende defensiv men vores angrebsspil før pausen var bestemt også værd at skrive hjem om. Vi kom efter at vinde kontra kampen og det lykkedes til fulde. 9 gange scorede vi i den facet af håndbold spillet før pausen og det blev afgørende for kampens udfald. Kristoffer Laursen stod faktisk en ganske udmærket kamp men alligevel tabte vi målmandsduellen med hele 9-19, hvilket normalt afgør kampe. Men ikke i dag og det skal i særdeleshed tilskrives vores defensiv som i dag skal have topkarakter.

Vi tør næsten ikke skrive det, men vi ligger altså nummer 4 lige nu, og det gør vi som minimum til på fredag hvor TTH spiller og udligner i antal kampe. Mon ikke der kan udbryde lidt håndboldfeber i 8660 og omegn de næste dage, for vi holder halvanden uges kamppause igen og så kommer Nicolej Krickau og GOG på besøg næste lørdag i Orangeriet. RAF Motor har købt kampen så der er GRATIS entre for alle, det burde helt ærligt betyde sæsonrekord på Fælleden. Det er lørdag den 10/11 kl. 16.10 hvis nogen skulle være i tvivl.

En historisk dag lakker mod enden og en fornøjelig bustur hjem for vores dejlige drenge, og mon ikke Skjern fik sig en lærestreg om ikke at pumpe deres fremtidige modstandere op med selvtillid under indløb i fremtiden.

  Målscorer Skanderborg Håndbold:

Cornelius Kragh 6, Mathias Bitsch 5, Nikolaj A. Nielsen 3, Jonas Samuelsson 3, Marcus Mørk 3, Lars Skaarup 2, Kristian Bonefeld 2, Mads Kalstrup 2, Mathias Smed 1.

Målscorer Skjern Håndbold:

Anders Eggert 6, Christoffer Cichosz 6, Jonathan Stenbäcken 3, Eivind Tangen 2, Sebastian Augustinussen 2, Jesper Konradsson 2,Thomas Mogensen 2, Benjamin Jakobsen 1, Kasper Søndergaard 1.

Website Security Test