Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Flot sejr til Skanderborgs damer

Webredaktør, udgivet d. 6. oktober, 2018

HTH Ligaen Skanderborg Håndbold-Randers HK 25-24 (16-12)

Med en badutspringsredning i sidste sekund forhindrede Skanderborgs målmand Anna Kristensen Camilla Dalby i at udligne for Randers lørdag eftermiddag på Fælleden.

Dermed var der dømt sejrsdans til Skanderborgdamerne for første gang i HTH-ligaen, og to point var i hus!

At hjemmeholdet vandt, var dog for de mange tilskuere for så vidt ikke nogen overraskelse – holdet havde været foran med fem mål i store perioder af kampen, og det var kun til allersidst, at Randers kom så tæt på som ét mål fra en udligning. Begge målmænd havde flere 100 procents redninger, men det var Anna Kristensen, som med en scoringsprocent på næsten 54 i den grad pillede pynten af Randers, da hun især til sidst i kampen igen og igen nappede gæsternes skudforsøg.

Men det var hele kollektivet, som var oppe på den store klinge, og der var mange, der strålede i kampen, siger en glad Skanderborgtræner, Kristian Danielsen.

Skanderborg fik en fremragende start og lagde ud med at føre 3-0, før Randers fik scoret sit første mål efter fem minutter. Det lykkedes hjemmeholdet at holde fast i føringen og endda øge den til 10-5 og 12-7, og de grønblusede kunne gå til pausen med en firemåls-føring, 16-12.

Vi spillede en god første halvleg med angrebsspil på et rigtig højt niveau. Noget, vi også har arbejdet meget med her i landsholdspausen. Forsvaret var ikke helt på det høje niveau, som vi ved, det kan være. Men nu begynder flere og flere dele af vores spil at fungere, og det afspejler, at vi sagtens kan være med, konstaterer han tilfreds.

Randers kom ud fra pausen med fornyet energi og satte et par hurtige mål ind. Hjemmeholdet svarede dog godt igen, og tættere på end 16-14 kom gæsterne ikke, før Skanderborgs scoringer atter blev sat ind som perler på en snor, og efter otte minutter var de endnu en gang foran med fem mål, 19-14.

Randers fik hentet nogle mål til 19-17, men efter 50 spillede minutter var Skanderborg foran med fem igen, 22-17. Indtil nu havde Skanderborg spillet vel nok deres bedste kamp i sæsonen med et minimum af fejl og scoring på samtlige straffekast, hvorimod kampens sidste minutter blev noget mere rodede og fejlene flere. Det var dog ikke nok til, at sejren blev sat over styr – ikke mindst takket være Skanderborgs keeper Anna Kristensen, der fuldt fortjent blev kåret til kampens spiller og til stående klapsalver af et begejstret hjemmepublikum.

Vi er ekstremt glade for at kunne sætte yderligere to point ind på kontoen, men hvis man kan tillade sig at være en smule ærgerlig, så gav vi dem muligheden for at spille uafgjort – jeg ville godt have lukket den sikkert, men vi er stadig unge og uerfarne i den situation. Det bliver så hektisk og meget kaotisk til sidst, og vi får fokuseret mere på resultatet end på det håndværk, som skulle leveres. Men vi kan være meget stolte af kampen, og super dejligt med en sejr, tilføjer han.

Skanderborg har nu tre point og ligger nummer elleve i tabellen. Holdet skal allerede på tirsdag i kamp igen, når det gælder udekampen mod de forsvarende danske mestre, København Håndbold.

Næste hjemmekamp spilles tirsdag 16. oktober kl. 19 mod Herning-Ikast Håndbold.

Målscorere for Skanderborg: Stine Holm 6, Trine Knudsen 6, Sidsel Mejlvang 3, Sofia Deen 2, Stine Alnor 2, Stine Kristensen 2, Mette Brandt 1, Marie Aamand 1, Melanie Fuglsbjerg 1, Sofie Sletskov 1.

Website Security Test