Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Skanderborg-Nordsjælland

Webredaktør, udgivet d. 11. oktober, 2018

Nordsjælland Håndbold – Skanderborg Håndbold 30-34 (16-15)

Dagens opgør mod sidste sæsons slutspilsdeltager Nordsjælland Håndbold udspandt sig i Frederiksborg Centret i Hillerød, en af 3 hjemmebaner for Ian Marko Fogs tropper. Det var første af 3 opgør mod sidste sæsons store positive overraskelse, da vi også møder Nordsjælland i kvartfinalen i Santander Cup i en afgørende kamp om deltagelse i Final4 i april måned. Den helt store forskel på dagens og de 2 resterende opgør var dog at det i dag foregik på deres hjemmebane, som på det seneste nærmest har udviklet sig til en bastion af de helt store. Sidste sæson gik Nordsjælland således kun fra banen 3 gange ud af 13 i grundspillet som taber på eget gulv, som gav holdet 17 ud af deres 24 point i 2017/18 sæsonen. De resterende 2 kampe i denne sæson foregår på vores helt eget Orangefarvede gulv på Fælleden og det gør altså en stor forskel når vi taler om Nordsjælland.

Det var et opgør mellem nummer 8 og 9 i Herre Ligaen og det kunne man tydeligt fornemme da kampen kom i gang. Kampens første 15 minutter var helt lige med skiftende 1 måls føringer og ingen af holdene formåede at gøre den mindste forskel. Først efter 18 minutter fik hjemmeholdet skabt en føring på mere end et enkelt mål, da de med 3 ål i træk fra 9-9 fik skabt lidt luft mellem de 2 hårdt fightende mandskaber. En Skanderborg timeout betød taktiske ændringer på begge hold og det skabte en mere fejl fyldt periode som Skanderborg udnyttede bedst og efter 27 minutter var alt igen helt lige ved 14-14 og pausestillingen var en føring på 16-15 til hjemmeholdet.

Det virkede allerede ved pausen som om at kampen kunne blive en udtrætningskamp, hvor det hold med flest kræfter i slutfasen ville løbe med sejren. Nordsjælland spillede meget smalt på de mest tunge pladser mens Nick Rasmussen formåede at bringe samtlige spillere i truppen i spil i løbet af kampen. Og sådan endte det også.

Stillingskrigen fortsatte efter pausen hvor de første 10 minutter blev en lang bytten mål. Først Nordsjælland og så Skanderborg. Først efter 40 minutters spil lykkedes det først Morten Balling og derefter Nikolaj A. Nielsen at lave 2 mål i træk uden at værterne fik scoret, men meget symptomatisk for kampens forløb slog hjemmeholdet til med samme kunststykke de følgende 2 minutter. Midtvejs i 2. halvleg var alt stadig helt lige på 24-24 og det lignede en ægte gyserafslutning, på et opgør der betød rigtigt meget for begge mandskaber.

Efter 50 minutter fornemmede man at Skanderborg begyndte at komme lettere til målene end hjemmeholdet og Marcus Mørk kunne bringe Skanderborg i front for første gang efter pausen ved 28-27 med knap 10 minutter tilbage af opgøret.

En Skanderborg timeout med 9 minutter tilbage ved stillingen 28-28 var startskuddet til afgørelsen på kampen. Cornelius Kragh måtte udgå med et slag på skulderen få sekunder efter men ustoppelige Marcus Mørk bragte igen Skanderborg foran 29-28 og derfra var vi i front resten af kampen. Vi skulle dog helt hen til i de sidste 3 minutter før vi kunne slå de afgørende søm i Nordsjælland kisten som til sidst endte med kampens flotteste mål på vip af kampens helt store oplevelse Marcus Mørk. 34-30 blev resultatet hvilket også var kampens største føring, og det var meget små marginaler der endte med at afgøre dagens match. Et par vigtige redninger fra Kristoffer Laursen og fremragende procenter i afslutningerne fra Nikolaj A. Nielsen og Marcus Mørk, og så havde vi nok lige det mere ilt til hjernen da vi fik fordelt vores spilletid på langt flere spillere end hjemmeholdet gjorde.

En skøn sejr til Skanderborg der med dagens 2 point bragte sig 4 point foran dagens modstander og også et enkelt point foran Skjern Håndbold som rykker ned på 8. pladsen, mens vi selv holder weekend på 7. pladsen.

Næste opgave for vores drenge er lørdag 8 dage på hjemmebane mod Ribe-Esbjerg, som med garanti bliver en ligeså intens oplevelse.  

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Marcus Mørk 12, Nikolaj A. Nielsen 7, Cornelius Kragh 5, Morten Balling 3, Jonas Samuelsson 2, Mathias Bitsch 2, Frederik Iversen 1, Mike Haack 1, Bertram Obling 1.

Målscorer Nordsjælland Håndbold:

Johan Meklenborg 9, Dan Beck Hansen 6, Nicolas Lundbye 4, Aku Kreutzmann 3, Kasper Kisum 3, Jesper Dahl 2, Lasse Uth 2, Carl-Emil Haunstrup 1.

Website Security Test