Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Skanderborg – Århus

Webredaktør, udgivet d. 17. september, 2018

Skanderborg Håndbold – Århus Håndbold 35-31 (18-16)

Det blev en fantastisk aften i Orangeriet på Skanderborg Fælled. Tæt på 1.400 tilskuere havde fundet vej til sæsonens første østjyske lokalopgør og det gav en fantastisk stemning i den nye hal på Fælleden.

 Skanderborg stillede til start med en komplet trup undtagen Cornelius Kragh, der stadig døjer med en drilsk skade omkring en lilletå. Gæsterne fra Århus havde til gengæld alle mand i aktion, og derfor var der også lagt op til et slag om Østjylland med hele kavaleriet kørt i stilling.

Skanderborg viste sig fra første sekund som dagens bedste angrebshold. Efter 4 minutter var vi i front med 3-1 men en tidlig udvisning til Mads Kalstrup gav Århus en håndsrækning til at returnere til 3-3 inden Skanderborg blev fuldtallige. De grønblusede fortsatte heldigvis hvor de slap da der igen var balance i mandskabernes styrker og efter 9 minutter var vi for første gang i kampen foran med 2 med 6-4.

Midtvejs var stillingen 10-8 og herfra øgede Skanderborg føringen til 15-10 og var klart i teten på det orange gulv. Angrebsspillet var af meget høj kvalitet, som understreger at Skanderborg er et hold man skal regne med i denne sæson. Århus sendte Sebastian Henneberg på banen efter 20 minutter, som ellers ikke lignede en der burde spille håndbold i en lidt længere periode efter tirsdagens opgør mod Sønderjyske, hvor han beskadigede hans ankel, men han var trods skade nærmest ene mand om at holde Århus Håndbold fra at risikere en større håndboldlektion i dagens opgør. Hele 11 mål lavede bagspilleren og den præstation må man bare lette på hatten af og så ellers ønske god bedring med bentøjet.

Morten Balling missede et straffekast ved 17-13 med 4 minutter til pause, og efterfølgende fik gæsterne indhentet lidt af det tabte til pausestillingen 18-16 i Skanderborgs favør. Den kunne sagtens have været nogle mål større, men kampen var trods stor Skanderborg dominans stadig helt åben før de sidste 30 minutter.

Fra første sekund af 2. halvleg var man faktisk ikke i tvivl om kampens udfald. De grønne kom igen fremragende fra start og der gik kun 3 minutter før Erik Veje forlangte en af hans kendte lyn-timeouts. Da var stillingen 21-17 og blot 6 minutter senere brugte Veje sin sidste mulighed for rundkreds ved stillingen 25-20. Der var dog ikke rigtigt noget der hjalp for Vejes tropper i dag og Skanderborg fortsatte med at udbygge føringen, der efter 43 minutter var oppe på 28-21 og en komfortabel 7 måls afstand. Resultatet kom der aldrig tvivl om i kampens slutfase, men drama kom der dog alligevel. Ingen af de 2 hold var tilfredse med kampens 2 dommerpræstationer og det samme må siges at være tilfældet for de 1.400 tilskuere. Det udløste de nok største pibekoncerter i Orangeriets knap 2-årige historie, men heldigvis fik det ingen indflydelse på kampens endelige resultat.

10 udvisninger, 5 til hvert hold var nok også lige i overkanten, i en kamp der trods lokalopgørs status ikke var specielt hårdt spillet.

 En flot og fortjent sejr til Skanderborgs drenge som allerede skal i kamp igen på fredag i Kolding. Skal man i nærheden af et slutspil, så skal man vinde hovedparten af kampene mod de hold der forventes at skulle spille med om de øverste 8 placeringer, og det var præcist 2 af disse point vi i dag fortjent kunne sætte på kontoen.

Det er umådeligt svært og tæt på uretfærdigt at fremhæve nogle spillere frem for andre i dagens opgør, for der var stort set kun gode præstationer. Men alligevel må Lars Skaarup nævnes i denne sammenhæng for 7 mål på 9 forsøg, men også Morten Kirk Olesen og Nikolaj A. Nielsen kan falde i søvn i aften med rigtig god samvittighed. Men bag alle disse gode præstationer står Marcus Mørk dog lige et trin over alle, han er i raketfart blevet hjernen bag vor offensiv og det giver altså en god tro på fremtiden når vi ved at der også snart står en Cornelius Kragh på holdkortet under Skanderborg Håndbold.

Og ALT snak om at vi kom til at savne en hal med god stemning efter vi forlod Cigaræsken for 2 år siden er nu endegyldigt forstummet. Denne hal bliver en ny bastion i håndboldhistorien for Skanderborg Håndbold.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Lars Skaarup 7, Jona Samuelsson 6, Nikolaj A. Nielsen 5, Marcus Mørk 4, Morten Kirk Olesen 3, Morten Balling 3, Mathias Bitsch 3, Kristian Bonefeld 2, Bertram Obling 1, Mads Kalstrup 1.

Målscorer Århus Håndbold:

Sebastian Henneberg 11, Nikolaj Læsø 5, Frederik Schilling 4, Jonas Langerhuus 4, Mads Peter Lønborg 3, Besard Hakaj 1, Kristian Rammel 1, Torben Petersen 1, Anders Kragh Martinussen 1.

Website Security Test