Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Lemvig – Skanderborg

Webredaktør, udgivet d. 9. september, 2018

Lemvig-Thyborøn Håndbold – Skanderborg Håndbold 25-29 (14-12)

Forløsning er nok et stort ord at bruge men vi kommer nok i nærheden af dette udtryk efter at vi i 3. forsøg kom på tavlen med 2 point i årets navnløse herreliga. Spillere, trænere og medrejsende grønne fans var i hvert fald både glade og meget lettede efter vi fik slettet det liden flatterende nul ud for Skanderborg Håndbold i stillingen og rejsen hjem fra det yderste Vestjylland forekom pludseligt meget kortere end den i virkeligheden er.

Sejren kom i hus efter en kamp der bølgede fra det rigtigt gode til det virkeligt dårlige, for at slutte med en forholdsvis komfortabel indsats hvor sejren ikke rigtigt var i fare de sidste 5-8 minutter.

Skanderborg var igen uden vores nye storskytte Cornelius Kragh, der fortsat døjer med en skadet lilletå, men ellers var alle mand meldt klar til kamp. Og Skanderborg virkede i den grad klar fra kampens start. 4-1 stod der i grøn favør efter 6 minutter og med lidt mere skarphed kunne den føring sagtens have været noget større, men der indsneg sig også lidt rigeligt med fejl. Claus Uhrenholt forlangte sin første timeout allerede efter 6.23 og det skulle vise sig at være en klog beslutning. Hjemmeholdet kom bedre med og efter 11 minutter stod der 5-5 på lystavlen. Midtvejs førte Skanderborg 8-7 og Skanderborgs helt store spiller de første 15 minutter Marcus Mørk fik pause på bænken resten af halvlegen og det kom til at blive dyrt. Lemvig scorede 5 gange i træk og det lykkedes ikke Skanderborg at score et regulært mål ud over straffekast de efterfølgende 13 minutter. Værterne kom på 13-9 men på trods af 2 udvisninger i slutfasen fik Skanderborg dog rettet en anelse ind og var ”kun” bagud med 14-12 ved pausen. En underlig halvleg der svingede fra virkeligt godt, til virkeligt skidt.

Lemvig valgte lidt overraskende at starte med Frederik Hummelmose i målet i stedet for det normale førstevalg, den tidligere Skanderborg målmand Jesper Sørensen, og det skulle vise sig at være en god beslutning fra Lemvig bænkens side. Den unge Lemvig keeper var klart den målmand der fik forhindret flest scoringer af de 2 holds målvogtere de første 30 minutter.

Bertram Obling afløste Kristoffer Laursen efter 20 minutter men fik ikke ram på noget før pausen af betydning, men det skulle ændre sig markant efter pausen.

Lemvig fik scoret 2. halvlegs første mål til 15-12 men herfra lukkede unge Bertram Obling gardinet ned de efterfølgende 9 minutter og da havde tilbagevendte Marcus Mørk & Co bragt sig foran 17-15 med 5 mål i træk. Der burde have stået 18-15 til Skanderborg men vi må påtage os rollen som det hold der har udført den dårligste kontra aktion i denne sæson. Jonas Samuelsson og Lars Skaarup fik på forunderlig vis hentet en teknisk fejl hjem på en 2 mod 1 kontra, en situation vi heldigvis kan smile af på hovedvej 28 på hjemturen, men det kan vi også kun fordi vi senere vandt kampen.

En udvisning til Nikolaj A. Nielsen efter knap 11 minutter gav Lemvig tro på tingene igen og de kom stærkt igen og midtvejs i halvlegen stod der igen lige ved 20-20. Herefter fik Jonas Samuelsson gjort skaden god igen med en rigtig stærk periode med 3 mål på få minutter og sammenholdt med at vores defensiv stod bedre og bedre, blev det den afgørende periode i kampen for vores drenge. Med 6 minutter tilbage scorede Bertram Obling over 40 meter i tomt Lemvig mål og der faldt afgørelsen endegyldigt. Begge hold brugte deres sidste timeout umiddelbart efter men sejren kom aldrig i fare de sidste minutter af kampen.

Morten Kirk Olesen spillede sin klart bedste kamp til dato i denne sæson og også Kristian Bonefeld markerede sig flot i den offensive ende, ud over hans normale stærke defensiv.

Vi er på tavlen med 2 point og har nu 8 dages forberedelse inden vi tager imod Århus Håndbold i årets første lokalopgør i Orangeriet mandag den 17/9.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Marcus Mørk 7, Jonas Samuelsson 6, Morten Balling 5, Kristian Bonefeld 3, Mads Kalstrup 2, Morten Kirk Olesen 2, Bertram Obling 1, Nikolaj A. Nielsen 1, Lars Skaarup 1, Frederik Iversen 1.

Lemvig-Thyborøn Håndbold:

Jons Gade 6, Jesper Kokholm 6, Jørgen Rasmussen 4, Rasmus Porup 2, Mathias Porsholdt 2, Andreas Damgaard 2, Mark Nikolajsen 1, Anders Agger 1, Emil Sidelmann 1.

 

Tilskuere: 892

Website Security Test