Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Optakt Skanderborg-Sønderjyske

Webredaktør, udgivet d. 30. september, 2018

Mandag kl. 18.30 fløjter Danmarks bedste dommerpar Mads Hansen og Martin Gjeding op for vores kamp i 6. runde af årets Herre Liga, som er et opgør i Orangeriet mellem Skanderborg og Sønderjyske.

Det er 2 hold som fulgtes ad op i landets bedste række i 2011 og begge hold har etableret sig i Top 14 og været der lige siden. Det er 2 hold som på en del områder kan sammenlignes men også forskellige på andre områder. Skanderborg som den mangeårige talentfabrik mens Sønderjyderne primært har fastholdt sin placering i den bedste række via en enestående opbakning blandt erhvervslivet i Sønderjylland og kan mønstre en økonomi som Skanderborg stadig stræber efter. Begge hold har i langt de fleste sæsoner begge befundet sig udenfor det eftertragtede slutspil, hvor Skanderborg har været meget tæt på et par gange har Sønderjyderne ramt gennem nøglehullet en enkelt gang. Netop det eftertragtede slutspil er begge klubbers målsætning før denne sæson og begge hold har da også fået en fornuftig start på sæsonen med 6 point til Sønderjyske og 5 til Skanderborg. Det er netop kampe som disse mellem 2 bejlere til slutspillet der bliver yderst afgørende i kampen om at ramme en af de 3 tilbageværende pladser efter de 5 sikre kort som pr. tradition er Skjern, BSV, TTH, Aalborg og GOG.

Man kan snakke fra nu og til dommedag om at i en ligeud turnering betyder alle kampe mere end i den nuværende model, men det passer bare ikke i forhold til hold som morgendagens 2 duellanter. Her er alle kampe i løbet af sæsonen yderst vigtige og specielt de kampe mellem hold med slutspilsdrømme er rene gysere gennem hele sæsonen, så der er rigtig meget på spil i morgen i Orangeriet. Begge hold ved det og det kommer med statsgaranti også til at kunne mærkes når de 2 hold tørner sammen mandag aften.

Sønderjyske har ligesom vores eget hold skiftet meget ud før denne sæson. Store profiler som Claus Kjeldgaard, Mathias Thynell og Simon Kristiansen stoppede i klubben efter sidste sæson, men der er hentet stærke nye spillere ind på samtlige positioner. Det ser ud til at integrationen er gået godt da Sønderjyderne som nævnt er kommet flot fra start med 6 point i 5 kampe, og kun sort uheld gjorde at de kom pointløst ud af udekampen i Århus for et par uger siden.

Vore egne drenge var ikke tilfredse med indsatsen i sidste udekamp mod KIF Kolding men fik alligevel på yderste mandat hentet et vigtigt point med hjem, og der er stor lyst til at få den kamp ud af systemet og få vist vores fremragende hjemmepublikum at Skanderborg er et hold man skal regne med i denne sæson.

Vel mødt i Orangeriet mandag kl. 18.30.

Husk der er Bold & Buffet i Restaurant Fælleden fra 17.00.

Website Security Test