Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Kamp om håneretten i Familien Væver

Webredaktør, udgivet d. 21. september, 2018

Af Brian Ravn Galsgaard

Der findes håndboldkampe og så findes der HÅNDBOLDKAMPE. Fredagens udekamp mod Kolding IF hører afgjort til i sidste kategori. Ikke blot fordi den tidligere storklub i det sydjyske pt. er en hårdt såret bjørn og en skygge af fordums storhed men nok så meget fordi, at kampen også er kampen om håneretten hos Familien Væver.

Efter 20 sæsoner i grønt skiftede venstrefløjen Andreas Væver nemlig til Kolding IF (I øvrigt sammen med to andre Skanderborgspillere Martin Mauer og Kasper Irming) og kampen er således den første, hvor Andreas tørner sammen med barndomsklubben, hvor far Torben Væver er sportschef. En meget speciel kamp for begge. Men Andreas glæder sig.

”Jeg ville da lyve, hvis jeg påstod det ikke var en speciel kamp. Jeg er 26 år og har spillet i Skanderborg i de 20, så jeg kender jo alle mennesker i klubben og holder utroligt meget af langt de fleste. Men nu spiller jeg for Kolding og kan garantere, at jeg løber på banen med alt hvad jeg har for at vinde. Ellers bliver han (Torben Væver) slet ikke til at holde ud”, griner Andreas Væver og pointerer, at det – trods alt – bliver endnu mere specielt, når den omvendte kamp skal spilles i Orangeriet.

”Det er klart. Der kommer alle dem jeg kender jo. Det er – trods alt – et fåtal der kommer ned og ser os i Kolding. Men allervigtigst, så spilles den så vidt jeg husker den 22. december. Og det vil virkeligt være skidt at skulle høre på min far hele julen, hvis vi taber den”, siger Andreas Væver, der tager den megen snak om økonomiske problemer og truende konkurs i Kolding IF med knusende ro.

”I truppen har vi i denne uge brugt en del tid sammen også socialt for at få alt det negative på afstand. Det er alligevel ikke noget vi kan gøre noget ved, så vi koncentrerer os om det vi kan gøre noget ved, nemlig at spille håndbold. Vi kunne rigtig godt tænke os at give klubben, sponsorerne og alle klubbens fans en vigtig sejr og noget positivt at tale om oven på sådan en uge her, der ellers har været domineret af trælse nyheder”, siger venstrefløjen, der selv føler, at han har fået nyt liv og inspiration i Kolding.

”Det var også et af målene med at skifte. At jeg skulle ud at se noget andet. Men faktisk minder KIF på mange måder om Skanderborg. Det er helt klart også en foreningsklub, hvor man møder en masse mennesker igen og igen – ligesom derhjemme. Det har da gjort det lettere for mig at falde til. Samtidig er de andre i truppen nogle super fyre og jeg er selv kommet nogenlunde fra start og er skadefri, så jeg tænker, at det her nok skal blive godt”, siger han.

For farmand Væver bliver det første gang i 20 år, hvor han skal se en håndboldkamp med sønnike og håbe på, at knægten forlader banen som taber.

”Det bliver sgu specielt. Jeg har jo været med som holdleder siden han startede som femårig under Erik Juul. Det er jo på en måde hans fortjeneste, at jeg er blevet så engageret i SH, for havde han ikke spillet i alle de år, så var jeg næppe blevet ved og ved. Det er der kommet meget godt ud af”, siger sportschefen med det store grønne hjerte.

”Andreas var med som ungdomsspiller på de første årgange, da vi startede SHEA. Han spillede med på alle ungdomslandsholdene indtil han løb ind i en længerevarende skade og så debuterede han på 1. divisionsholdet som U18-spiller og har været en del af ligatruppen lige siden. Jo, vi har brugt rigtigt meget tid sammen på den konto”, siger Torben Væver og begynder at grine, da han kommer i tanke om debuten.

”Det var en meget speciel debut. Jeg tror han var førsteårs U18 spiller og gad ikke engang med i hallen, fordi han skulle lave lektier. Men så blev venstrefløjen Matias Suhr smidt ud med direkte rødt kort i 1. halvleg i kampen mod Stoholm og det endte med, at daværende sportschef Jesper Koch racede hjem og hentede Andreas, så vi kunne sætte ham på banen i 2. halvleg. Her gik han ind og scorede tre mål i løbet af de første fem minutter, og så har han ligesom været en del af holdet siden”, siger den stolte far.

Noget Væver den ældre til gengæld ikke er helt så stolt af er skiftet til Kolding IF.

”Eller, jo han skulle helt klart videre og prøve noget andet. Men jeg har lidt ondt af ham for forudsætningerne i klubben er jo noget helt andet nu end da han skrev under for knap et år siden. Da han skrev under, var det jo med et hold, der havde Bo Spellerberg som omdrejningspunkt og udsigt til slutspil. Nu må vi konstatere, at Spellerberg og hovedparten af truppen er væk og man kæmper for økonomisk overlevelse. Jeg kunne godt have undet ham at komme til en klub, hvor der var en bredere trup og hvor han fik lov at spille med i den sjove ende. Det var jo ligesom en del af meningen med at han skulle prøve noget nyt, men jeg syntes også at hans talent og evner rækker til det. Det vil jo næsten være tragikomisk, hvis Skanderborg i denne sæson ender over KIF i grundspillet for første gang siden 1998. Karrieremæssigt syntes jeg ikke det ikke været det rigtige skifte for Andreas, men det er jo nemt at være bagklog i denne sport hvor alle klubber har svært ved at få enderne til at nå sammen. Men jeg må rose Andreas for at agere professionelt og han forsøger virkeligt at få det bedste ud af situationen og jeg kan fornemme at han er glad for de drenge han spiller sammen med dernede, siger Torben Væver, der ikke desto mindre håber, at Kolding og sønnike får en omgang klø i Kolding fredag aften.

”Kan man ikke ønske, at Andreas spiller OK, men at vi napper dem til sidst?”

Website Security Test