Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat KIF – Skanderborg

Webredaktør, udgivet d. 21. september, 2018

KIF Kolding – Skanderborg Håndbold 26-26 (14-13)

Det blev de helt store følelsers aften i Kolding da 5. runde af årets herreliga løb af staben. Konkurs skyerne var blæst væk af stormen Knud i timerne op til kampen, men på og udenfor banen var der masser af andre følelser på spil. 3 grønne spillere skiftede før sæsonen til 6000 Kolding og der var således mange kampe i kampen. Skanderborg sportschef Torben Væver lignede mest af alt et hvidt spøgelse på hans faste plads på pressepladserne, for med hans eget hold i den ene hånd havde han sønnike på venstre fløj i den anden. Og dramaet kunne stort set ikke være skrevet mere dramatisk end historien endte. Både Kasper Irming og Andreas Væver spillede en afgørende rolle på det ultra slanke Kolding hold og i slutsekunderne blev det Andreas Væver der kunne have afgjort kampen, men borgmester Laursen var på plads og sikrede Skanderborg det ene point.

Bag denne hæsblæsende indledning gemmer der sig en kamp hvor Skanderborg var langt fra den gode offensive præstation som vi leverede i mandags mod Århus Håndbold. Der var rigtigt mange der leverede præstationer omkring middel karakteren og de procenter der manglede specielt i offensiven, kunne sagtens have kostet en pointløs dag på kontoret.

KIF var bedst fra første minut og efter 8 minutter foran 4-1 og der skulle gå hele 9 minutter før Skanderborg mål nummer 2 blev sat ind af Nikolaj A. Nielsen, og med til historien hører også at netop det mål var det eneste vi lykkedes at score fra stregpositionen igennem alle 60 minutter. Midtvejs var stillingen 8-6 til hjemmeholdet der efterfølgende løb ind i deres normale udskiftningsproblematik. Start 7´eren er rigtig god men det begynder at dale drastisk i kvalitet når udskiftningerne begynder, og det samme billede så vi i dag. Efter 25 minutter var værterne hentet og vi kom foran 11-10 ved Mathias Bitsch. Andreas Væver slog derefter kontra med 2 hurtige mål og vi fik ikke udnyttet slutminutterne som andre hold har haft held med i denne sæson. Pausestillingen var 14-13 til værterne og der var ikke uddelt mange sekunders pause til de 7 startere fra KIF.

Cornelius Kragh var med igen efter flere ugers pause og fik minutter før pausen, men han må erkende at han skal have en uge mere i træningslokalet før han rammer det vi ved han kan. Det lyste ud af ham hvor gerne han ville bidrage efter den ærgerlige skadespause, men det tager mere end en enkelt træning at ramme timing i vores sportsgren, så det blev begrænset hvor mange minutter hans comeback varede inden Nick Rasmussen byttede om igen.

Efter pausen var det igen KIF der kom bedst ud. Denne gang gik der 12 minutter inden vi fik scoret mål nummer 2 efter første fløjt, og det blev en af de ting der blev afgørende for vi ikke kunne hjemtage begge point fra opgøret. Angrebsspillet var rustent og vi fandt aldrig rigtig den opstilling der virkede. Tættest på kom trænerteamet med Kirk, Balling og Bonefeld der i en periode kunne matche hjemmeholdets målstime, men heller ikke den opstilling kunne bringe os helt tilbage. De sidste 5 minutter kom Marcus Mørk tilbage og heldigvis fandt han nogle guldkorn frem da det hele skulle afgøres. Bagud 26-23 med 2,5 minut tilbage reducerede først han og siden Kristian Bonefeld, inden unge Frederik Iversen på imponerende koldblodig vis satte udligningen ind til 26-26 med knap 1 minut tilbage på klokken. 29.46 stod der på haluret da Lars Frederiksen tog kampens sidste timeout og stemningen var yderst intens blandt opgørets alt for få tilskuere. Det hele endte med en fri Andres Væver i overgang og en mirakelredning fra Borgmester Laursen.

Dramaet var komplet og det var tydeligt at følelserne hang uden på tøjet på flere af de implicerede i minutterne efter kampen. Skanderborg kan være bedst tjent med 1 point, men vi  skal glæde os over de positive tendenser i at vi på trods af for mange jævne præstationer, så får vi trods alt point med hjem.

Vi skal smile og være tilfredse når præstationen nu ikke var bedre, for vi kan kun takke Borgmesteren for at vi ikke kørte tomhændet hjem med et af de gammelkendte 1måls nederlag.

Vi træner videre og gør klar til hjemmekamp mandag 1/10 mod Sønderjyske.  

Og sportschefen og hans søn overlevede begge……….

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Kristian Bonefeld 6, Jonas Samuelsson 6, Morten Balling 4, Marcus Mørk 3, Frederik Iversen 2, Mathias Bitsch 1, Morten Kirk Olesen 1, Lars Skaarup 1, Nikolaj A. Nielsen 1.

Målscorer KIF Kolding:

Mattias Thynell 7, Andreas Væver 5, Kasper Irming 5, Alexander Morsten 4, Jens Svane 2, Cyril Viudes 2, Andreas Flodman 1.

Website Security Test