Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Skanderborg – Skjern

Webredaktør, udgivet d. 22. august, 2018

Skanderborg Håndbold – Skjern Håndbold 28-26 (14-13)

Sikke en aften!

Årets måske sidste sommerdag, pølser på grillen, fadøl i hanen og stik imod vore traditioner i 8660 kom der tæt på 1.500 tilskuere i hallen allerede i august måned. Tak for det Skanderborgere, for i var med til at løfte vores ligahold version 2018 til en fortjent men overraskende sejr over de forsvarende Danske mestre, og dermed blandt de sidste 8 hold i Santander Cup og kun 1 sejr fra Final4 deltagelse.

En fantastisk indsats som blev skabt på baggrund af en vaskeægte holdindsats hvor trænerteamet fik brugt bredden i modsætning til dagens modstander. Alle 6 bagspillere bidrog på skift og det var stærkt medvirkende til at vi havde overhånden i slutningen af kampen.

Første halvleg blev en helt lige affære. Cornelius Kragh bragte Skanderborg i front med hans første mål for klubben men Skjern svarede hurtigt tilbage og bragte sig foran 4-2 efter 6 minutter. Det blev halvlegens største føring, da de 2 hold fulgtes pænt ad igennem alle 30 minutter. Skanderborg endte med at gå til pausen med 14-13 på tavlen men halvlegen vil blive husket mest for det onemanshow som den tidligere landsholdsspiller Anders Eggert leverede. Hele 8 gange nettede den fantastiske fløjspiller og mon ikke der stod Anders Eggert på taktiktavlen i Skanderborgs omklædningsrum i pausen.

Eggert fik kun nettet 2 gange yderligere i kampen, så den taktik lykkedes vi i hvert fald med de sidste 30 minutter. Vores defensiv stod på et meget højt niveau anført af specielt Kristian Bonefeld, Mathias Smed og Mads Kalstrup og bag dem stod borgmester Laursen på så højt niveau at han blev kåret som man of the match af Santander Consumer Bank efter kampen.

Skanderborg forblev i front gennem samtlige 30 minutter efter pausen men først efter 46 minutter kom vi foran med mere end 1 mål ved 20-18. Skjern virkede mere og mere trætte og da den stærkt spillende Islandske målvogter Björgvin Gustafsson løb tør for redninger i kampens sidste fjerdedel begyndte Skanderborg at trække afgørende fra gæsterne. 23-22 blev skiftet ud med en 26-22 føring med under 4 minutter tilbage på klokken og en overraskende sejr syntes sikret. Men det talstærke publikum i Orangeriet skulle også have lidt drama i slutminutterne og det fik de primært pga. et par yderst tvivlsomme kendelser som hjemmepublikummet ikke helt syntes gik hjemmeholdets vej, men Skjern fik aldrig muligheden for at udligne efter reduceringen til 27-26 med et halvt minut tilbage af kampen. En timeout med 26 sekunder tilbage resulterede i at de afgørende sekunder i stedet blev omsat til et sejrsmål til slutresultatet 28-26.

Set over hele kampen var sejren fortjent for Skanderborg var det bedste hold set over alle 60 minutter. Vi er nu blandt de sidste 8 hold i Santander Cup og kan se frem til en kvartfinale hvor vinderen sikre sig adgang til Final4 i februar måned. Nu har vi slået favoritterne, så nu kan vi godt have lov til at drømme om endnu mere, for Skanderborg ser ud til at blive et hold man skal regne med i 2018/2019 sæsonen.

Det blev en aften med debut til alle de nye spillere i truppen, og de gjorde alle en god figur i deres officielle debut. Det er svært at fremhæve nogle frem for andre, men unge Mathias Bitsch skal have et skulderklap for hans flotte indsats i de afgørende minutter af kampen. Det var virkeligt flot af så ung en spiller i en så hektisk kulisse.

Det skal blive spændende at følge drengene i den kommende sæson.   

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Morten Balling 7, Jonas Samuelsson 5, Cornelius Kragh 4, Mathias Bitsch 4, Marcus Mørk 3, Nikolaj A. Nielsen 2, Lars Skaarup 2, Kristian Bonefeld 1.

Målscorer Skjern Håndbold:

Anders Eggert 10, Eivind Tangen 4, Sebastian Augustinussen 4, Bjarte Myrhol 3, Thomas Mogensen 3, Jesper Konradsson 1.

Website Security Test