Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Fin sæsonstart mod Nykøbing

Webredaktør, udgivet d. 23. august, 2018

Santander Cup, 1/8-finaler, Skanderborg Håndbold Damer-Nykøbing Falster Håndbold, 21-26 (12-14)

Trods nederlaget på 21-26 kunne Skanderborgs nyoprykkede ligadamer bestemt gå fra banen på Skanderborg Fælled med rank ryg, efter at de onsdag aften havde spillet ottendedelsfinale i Santander Cuppen.

Hjemmeholdet kom fint fra start og førte endda det første kvarter med et par mål, og kom også foran 7-4, hvorefter NHF dog halede ind på dem. Efter 18 minutter stod der således 9-9, og ved pausen var hjemmeholdet bagud med to, 12-14. Ikke dårligt, når også to ud af tre straffekast var blevet brændt. I alt tilkæmpede Skanderborg sig syv straffekast i løbet af kampen, men brændte desværre de seks.

Men med flere nye spillere på holdet og blot en enkelt træningskamp i benene, kunne man have frygtet, at topholdet fra Nykøbing Falster ville have løbet det unge Skanderborg-hold over ende. Men sådan gik det langt fra.

Selv efter en længere målfattig periode i starten af anden halvleg, hvor hjemmeholdet også blev ramt af et par udvisninger, og hvor gæsterne fortsatte med at score, mistede Skanderborgpigerne ikke modet, men kløede uimponeret på, godt hjulpet på vej af et veloplagt publikum, som især i første halvleg fik masser af spænding.

Heller ikke de fire brændte straffekast i anden halvleg slog pigerne ud – de kæmpede helt til sidste sekund om hver en bold, og fra at have været bagud med otte mål, 13-21, midt i halvlegen, lykkedes det at reducere nederlaget til blot fem mål.

Vi er godt tilfredse. Vi spillede fint i mange perioder og lykkes med den strategi, vi havde aftalt inden kampen. Det var første test mod et af topholdene, hvor vi blev udfordret på både tempo og håndboldforståelse, parametre, som vi godt ved, vi skal udvikle os på, så det var en udbytterig og lærerig kamp for os alle, siger træner Kristian Danielsen, der ikke vil dvæle ved de brændte straffekast – Nykøbing har jo en rigtig god målmand, men jeg kunne da godt tænke mig, vi bliver lidt mere effektive her, som han siger med et smil.

Vi fulgte godt med til pausen, men blev så ramt af nogle udvisninger, som gjorde, at rytmen forsvandt, og vi ikke rigtigt kunne finde flowet igen angrebsmæssigt, men vi fik alligevel sat en stopper i, hvorefter vi smed hæmningerne og begyndt at løbe, og det er dér, vi skal hen, tilføjer han.

Hvis vi lægger til og trækker lidt fra, så er vi nok oppe og kunne have lavet 26-27 scoringer, og med et par lange perioder, hvor vi ikke scorer, er det alt i alt fint. Hvis vi kan ligge i det leje mod topholdene, ser det fornuftigt ud, også taget tidspunktet på sæsonen i betragtning, siger han og understreger, at han og holdet var fantastisk glade for den super fede opbakning fra publikum.

Nu tager vi på træningslejr i Oldenburg i Tyskland i den kommende weekend, hvor vi deltager i en international turnering, og så er vi klar til at brænde den af på onsdag 29. august, når Silkeborg-Voel KFUM kommer på besøg i sæsonens første ligakamp, hvor vi igen håber at se rigtig mange på lægterne, det betyder alverden for os!

 

Website Security Test