Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Sejr og få fejl i god første test

Webredaktør, udgivet d. 26. juli, 2018

Skanderborg Håndbold – Mors-Thy Håndbold 27-22 (12-8)

Første testkamp i ny sæson og en ny sæson med meget store udskiftninger på vitale pladser hos Skanderborg Håndbold. Det var overskriften til dagens kamp i en varm Orange hal og modstanderen var ligakollegerne fra Mors-Thy Håndbold, som i modsætning til Skanderborg stiller med en næsten uændret trup til den kommende sæson. Søren Pedersen er ny mand i målet efter Kasper Larsen er skiftet til BSV og Søren Nørgaard har erstattet Henrik Tilsted på venstre fløj. Derudover er det stort set samme hold som sidste sæson bragte en 9. plads til Morsingboerne, der i dag dog måtte stille til start uden Marcus Dahlin som er skadet.

Skanderborg måtte til dagens opgør stille til start uden Morten Balling, der står standby på fødselsafsnittet med sin højgravide Fru Kathrine, og begge venstre fløje hvoraf Lars Skaarup er skadet og Frederik Iversen der er til U20 slutrunde. Det gav debut til Lasse Højgaard fra U16 og Frederik Skov fra U18 holdet (billedet), og de gjorde begge en rigtig god figur i deres første optræden i senior regi.

Derudover var der debut til en række af de nye spillere i grønt. Cornelius Kragh, Mathias Bitsch, Markus Mørk og Mads Kalstrup fik alle deres uofficielle debut i Skanderborg trøjen og det var tydeligt fra kampens start at alle på banen gerne ville gøre en god figur i årets første kamp. Det bar de første 15 minutter også præg af, for det virkede som om at Skanderborg drengene ville det lidt for meget og der indsneg sig lidt for mange afslutninger der burde have været en aflevering i stedet for en afslutning på den nye mand i Mors-Thy målet. Efter 10 minutter var gæsterne fra Mors-Thy foran 5-2 og havde det ikke været for en storspillende Kristoffer Laursen i målet havde Søren Hansens tropper ført noget større. Men stille og roligt kom der lidt mere ro og ikke mindst kløgt ind i de fremadstormende Skanderborg spillere. Marcus Mørk kom på banen midtvejs i halvlegen og han viste fra første angreb hvor stor en håndbold hjerne han besidder. Fejlene blev udryddet og efter 19 minutter var Skanderborg foran for første gang på 7-6 og Mors-Thy forlangte kampens første timeout.

Det betød nyt ultra offensivt 3:3 Mors-Thy forsvar og 7 mod 6 i den modsatte ende. Det løste vore drenge dog hurtigt og kunne gå til pausen foran 12-8.

Skanderborg kom bedst ud fra pausesnakken og bragte sig hurtigt foran 15-9 og halvlegen igennem førte The Green Gunmen anno 2018 med 4-6 mål. Slutfasen blev præget af en hel række udvisninger og en 4 mod 6 periode i med 3 minutter tilbage var gæsternes chance for at komme tilbage. Men Skanderborg holdt hovederne kolde og sikrede sig en sikker 27-22 sejr til slut.

Resultater i testkampe på nuværende tidspunkt skal man ikke tillægge nogen større betydning, men momenter i spillet på banen giver bestemt en tro på at vi kan få tømret et slagkraftigt hold sammen til denne sæson. Der var mange positive aspekter gennem de 60 minutter og cheftræner Nick Rasmussen hæftede sig specielt ved at antallet af tekniske fejl i dag var væsentligt lavere end det antal han måtte indkassere i hovedparten af kampene sidste sæson.

Alt i alt en fin test der giver nogle fingerpeg til trænerteamet om hvilken retning barometeret bevæger sig i den nye Skanderborgtrup.

Næste testkamp er fredag 3/8 kl. 17.30 i Stavtrup, hvor Århus Håndbold er værter og testmodstander.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Marcus Mørk 7, Jonas Samuelsson 7, Cornelius Kragh 3, Kristian Bonefeld 3, Frederik Skov (U18) 2, Morten Kirk Olesen 2, Nikolaj A. Nielsen 2, Mike Haack 1.

Målscorer Mors-Thy Håndbold:

Søren Nørgaard 4, Stefan Nielsen 4, Lasse Pedersen 3, Erik Toft 3, Nicolai Sommer 2, Allan Toft 2, Nicolaj Spanggaard 2, Asbjørn Madsen 1, Dio 1.

Udvisninger: Skanderborg 5, Mors-Thy 2.

Website Security Test