Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Målet er uændret men med nye ansigter

Webredaktør, udgivet d. 14. juli, 2018

Om 50 dage tager Skanderborg Håndbold hul på klubbens 12. sæson i landets bedste række og det er 8. sæson i træk at de grønblusede er at finde blandt landets ypperste hold.

Sportschefen har kigget lidt i krystalkuglen omkring den forestående sæson og giver en indsigt i hvad der skal arbejdes med for at forsøge at kravle længere op i tabellen.

Sæsonen 2018/2019 er på mange måder en rigtigt spændende udfordring for Skanderborg Håndbold. På ledelsesgangen bliver der hektisk aktivitet da vi endnu engang står med 2 ligahold efter damernes utroligt flotte oprykning i sidste sæson og det betyder samtidigt masser af ekstra arbejde blandt de mange frivillige. Husk på vi er en klub uden en eneste administrativ medarbejder, så det er en opgave som kræver utroligt meget arbejde foran computeren efter normale mennesker er gået i seng. Vi har prøvet det før og vi ved hvad det betyder og vi glæder os.

The Green Gunmen stå overfor et stort skifte på spillersiden, hvor vi har sagt farvel til hele 8 spillere fra den trup vi sluttede med før sommerferien. Det betyder selvsagt også at der kommer en masse nye spillere til postnummer 8660 og det har været en proces som vi har brugt virkeligt lang tid på og vi syntes selv vi har været meget grundige. Med vores sparsomme budget i Skanderborg er vi bare tvunget til at være både dygtige og også heldige når der skal hentes nye spillere til klubben. Vi skal fange de spillere der lige nøjagtigt kan bruge Skanderborg Håndbold i deres aktuelle ståsted i karrieren og omvendt skal vi fange dem som vi kan se, kan gøre en forskel for vores hold. Vi syntes at vi har fået tiltrukket nogle spillere som gør at vores hold ser styrket ud men det er absolut ingen garanti for succes og højere placering. Vi skal gøre tingene bedre end i de klubber vi kæmper med i den nederste halvdel af ligaen og det er både på men i ligeså høj grad udenfor banen.

Med et kort tilbageblik på 17/18 sæsonen er det selvfølgeligt noget af det som har indgået i den evaluering vi har brugt månederne på efter sæsonen sluttede. Hvad kan vi gøre bedre i forhold til de seneste sæsoner, hvor der har stået 12. pladsen foran vort klubnavn.

Vi har forsøgt at hente spillere ind med de kompetencer som vi har følt vi har manglet og samtidigt har vi taget beslutninger om en række spillere der ikke har fået forlænget deres kontrakter. Det gør naturligvis ondt i det grønne hjerte når det er spillere der har knoklet for den grønne sag i mange år, men en nødvendig beslutning. Det er ikke nogen hemmelighed at vi har kigget meget på de offensive kvaliteter blandt mulige nye spillere. I langt de fleste kampe syntes jeg at det nye trænerteam fik stablet et rigtigt godt forsvar på banen, som i rigtigt godt, men desværre fik vi ikke for alvor udnyttet den gode defensiv med tilstrækkeligt antal kontramål og i det etablerede angrebsspil manglede vi ganske enkelt højere kvalitet og færre fejl set hen over hele sæsonen. Det faktum har fyldt meget i vores søgen efter fremtidens spillere og vi syntes selv at vi har fundet de spillere der matcher de ønsker vi har haft.

En afgang på 8 spiller er en stor åreladning og det giver naturligvis også trænerteamet nogle ekstraordinære store opgaver at nå at spille et nyt hold sammen på kort tid. I en klub som Skanderborg bestemmer vi selvsagt ikke altid selv hvilke spillere vi beholder, som vi gerne havde beholdt, men det faktum er ikke noget nyt og når vi ser på den nye trup, er det med stor optimisme i vores grønne hjerter.

En konsekvens af de signinger vi har foretaget er at vi har måttet skære ned i truppen til den kommende sæson. Vi har kun 16 spillere på kontrakt til den nye sæson, hvoraf Salah Boutaf bliver udlejet til vore gode naboer i Odder, og det er 2-3 spillere færre end vi har for vane i Skanderborg. Det er en naturlig konsekvens når vi har hentet nogle lidt større profiler ind i truppen, samtidigt med at budgettet ikke er nævneværdigt forbedret. Det er et bevidst valg vi har taget og en strategi som ikke er uden risiko mht. skader. Det kommer også til at betyde at vi kommer til at arbejde endnu tættere sammen med vore mange talenter på SHEA, som har gjort det rigtigt godt de sidste sæsoner.

Da vi rykkede op i ligaen tilbage i 2011 med Jesper Holm ved roret, gjorde vi det samtidigt med at hele 11 spillere fra U18 holdet bidrog i større eller mindre roller på holdet. De dage er ”desværre” talte når vi taler om at ville forbedre vor 12. plads i landets bedste række. Der er heldigvis stadig plads for nogle spillere men springet fra U18 til herre liga er blevet markant større de seneste 8 år. Det er i dag naivt at tro at man kan bygge et ligahold på U18 talenter, fordi fysikken bliver et større og større tema. De unge talenter har brug for nogle år yderligere til at modnes i seniorrækkerne på langt de fleste pladser. Det absolut største talent på hver plads i Danmark har naturligvis nemmere ved integrationen men det er virkeligt et fåtal der har niveauet til at tage skridtet direkte op i ligaen og med til den ligning hører det også med at de absolut største talenter i landet typisk er i ligaklubber med målsætninger om medaljer, hvilket ikke gør vejen lettere. Men selv i Skanderborg er skridtet efterhånden voldsomt stort og derfor er et øget samarbejde internt med SHEA holdene også et skridt i den rigtige retning, for at modne de unge gradvist. Det er glædeligt at vi til den kommende sæson får 2 spillere sidste sæsons DM-guld hold op i truppen. Både Frederik Iversen og Salah Boutaf er kommet på kontrakt og de får nu chancen for værdifuld modning på højeste niveau.

De nye ansigter vi skal vænne os til i orangeriet i 2018

På venstre fløj kommer Lars Skaarup til fra BSV og erstatter Andreas Væver der har stået på denne plads igennem mange år. Lars kommer til at passe godt til vores kontrafase da han er en meget kontraorienteret spiller på den position, men samtidigt også en rigtig god afslutter i det etablerede angrebsspil. Han skal danne makkerpar med unge Frederik Iversen fra egne rækker, som pt er på vej til slutrunde og som dermed misser en del af opstarten med den øvrige trup.

Stregspiller Mads Kalstrup kommer til fra Århus Håndbold som direkte erstatning for Frederik Ladefoged, som Sønderjyske desværre købte ud af hans kontrakt 1 år før tid. Mads Kalstrup kommer på en stor opgave specielt defensivt med at blive integreret i vores midterforsvar, for her får han en meget stor og vigtig rolle. Mads havde ikke nogen god sidste sæson i Århus og han brænder for at få vist at han er til mere end den rolle han endte med i Århus.

På højre fløj er der ingen nye spillere i forhold til sidste sæson, og så alligevel. Mike Haack er tilbage efter at missede hele sidste sæson pga. skader. Han er nu helt fit for fight og han skal dække pladsen sammen med Jonas Samuelsson som vi fik fra HCM efter VM-pausen i februar måned, og som gjorde det rigtigt fint på trods af et hektisk skifte i sidste øjeblik.

Målmands positionen er uændret med Bertram Obling og Kristoffer Laursen der har forlænget med yderligere 3 sæsoner, dog med den ændring at unge Salah Boutaf er 3. målmand og som tidligere nævnt udlejet i 18/19 til Odder Håndbold.

Sidst men absolut ikke mindst har vi vores bagspillere, som uden at forklejne de øvrige spillere får større og større betydning i ligaen. Her er posen blevet rystet meget grundigt og det er her trænerteamet kommer på overarbejde med integreringen. 6 spillere får prædikatet bagspillere i 2018/2019 sæsonen og det er 3 gamle kendinge i Morten Balling, Morten Kirk Olesen og Kristian Bonefeldt. Dertil skal der tillægges 3 nye Gunmen i skikkelse af Marcus Mørk, Cornelius Kragh og Mathias Bitsch. Alle på deres måde spændende tilgange og det bliver voldsomt spændende at se den konstellation på banen i den grønne trøje. Det er alle 3 spillere som brænder for at vise deres kunnen og det bliver helt afgørende for vores sæson hvordan vi får de 3 spillere integreret.

Alt i alt en trup som vi er meget tilfredse med og også lidt stolte af. Det er mange spændende navne og spillere med meget høj kvalitet. Vi har de senere år ændret vores profil fra næsten udelukkende helt unge og voldsomt ærgerrige spillere, til også at have spillere lidt længere oppe i årene og med større rutine. Det faktum har også været en proces som vi har lært nogle nye ting af og et af de punkter som kommer til at fylde i forberedelserne til den nye sæson. Vi skal sikre at ærgerrigheden er stor blandt alle og at vores træningsmiljø forbliver noget af det bedste i landet. Vi kommer ikke videre hvis vi har spillere på aftægt som hopper over hvor gærdet er lavest. Vi skal have et mix af unge og lidt ældre spillere men alle med ærgerrigheden til at få de sidste millimeter ud af hver træning og kamp, eller har vi ingen chance for at overgå vore konkurrenter med langt større budgetter.  

Et af de nye tiltag til den kommende sæson bliver at vi fremrykker en del af træningerne til tidlig eftermiddag, for at give spillerne de bedste muligheder for restitution. Vi indfører også fast morgentræning med fysisk træning, der sikre at spillerne minimum en gang om ugen træner sammen med vores fysiske træner Thomas Cortebeeck, og at hele truppen er samlet om den fysiske træning mindst en gang om ugen.

På sundhedsområdet er der også sket store opgraderinger da klubben har investeret stort i dyrt klinikudstyr, så vi nu har udstyr til skadesbehandling og scanning in house. Investeringen er lavet i samarbejde med SHEA og det er et kæmpe skridt i den rigtige retning. Vi skal nu ikke længere ud i byen for at få spillere behandlet med eks. laser og shockwave og vores sundhedspersonale har nu også egen ultralydsscanner i hallen. Jeg tror godt vi kan kalde Skanderborg Håndbold for first movers på dette område, for jeg har ikke set eller hørt om andre klubber der har prioriteret så stort på sundhedsområdet. Skader er desværre en meget stor del af håndboldsporten og med den reducerede trup er det virkelig et område som vi prioriterer højt i klubben.

Som i nok kan læse jer frem til, så er vi i den grad klar til at tage hul på sæsonen 2018/2019 og vi glæder os voldsomt til at tage imod hele den nye trup i næste uge. Både på og udenfor banen er der masser af aktivitet i gang i arbejdet på at rykke Skanderborg Håndbold fremad og et af de helt store mål for sæsonen bliver også at få endnu flere tilskuere i hallen til vores hjemmekampe.

Vi glæder os som små børn til sæsonen for alvor går i gang og vi kan byde ind til første liga hjemmekamp torsdag 6. september kl. 18.30 mod Aalborg Håndbold – om præcist 54 dage.

Vi tyvstarter dog sæsonen i Santander Cup mod Skjern Håndbold Onsdag 22/8 og med Supercup i Orangeriet søndag 26/8 mens ligaen starter for vores vedkommende på udebane i Holstebro søndag 2/9.

Målet er stadig det samme, vi VIL i det slutspil.

Vel mødt

Torben Væver

Website Security Test