Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Evaluering af 17/18 sæsonen

Webredaktør, udgivet d. 13. juli, 2018

Sæsonen 2017/2018 er for længst afsluttet og om blot en uge tager den nye trup de første skridt mod 2018/2019 sæsonen.

Sportschef Torben Væver har kigget både lidt bagud men også fremad mod den nye sæson, der starter allerede onsdag den 22/8 med 1/8 dels finale i Santander Cup mod de forsvarende danske mestre fra Skjern Håndbold på hjemmebane.

Læs første del af sommerferie serien her……

Sportsligt var sæsonen 2017/2018 en ny æra efter mange år med Nicolej Krickau/Jesper Holm ved roret og det gav for første gang i rigtigt mange år plads til en træner udefra, efter vi har rekvireret fra egne rækker de sidste mange gange vi har skiftet ud på trænersædet. Fredericia legenden Nick Rasmussen kom til og han tog Kenneth Jørgensen med som assistent og efterlod dermed Aksel Nørgaard som eneste gamle ingrediens i trænergryderetten.

Starten på sæsonen blev en yderst hektisk affære for trænerteamet. De første træningskampe blev vundet på imponerende vis og man fornemmede at der kunne være en rigtig god sæson på vej. En tur til Sjælland for at møde Nordsjælland blev dog på mange måder skæbnesvanger for vores sæson. Kasper Irming udgik med en alvorlig hjernerystelse og Morten Balling kom fra kampen med et bøjet ribben. Irming sad udenfor de første 8 kampe mens nytilkomne Morten Balling var stærkt hæmmet og nærmest ikke i stand til at skyde i rigtigt mange kampe. Det var præcist de 2 spillere der var grundstenen i den offensiv Nick Rasmussen havde opbygget og det betød at hele opstarten stort set var spildt og nye konstellationer skulle opfindes i en fart.

Det blev rigtigt dyrt for vores hold og bortset fra en storsejr på hjemmebane over de senere nedrykkere fra TM Tønder, så bød de første 8 kampe kun på disse 2 point og 7 nederlag der begyndte at sætte sine spor i truppen. Forløsningen kom noget uventet i kamp 9 i Gigantium Aalborg hvor de forsvarende Danske mestre måtte lægge ryg til vores første sejr på udebane, som desværre skulle vise sig blot at blive en af 2 sejre på udebane i sæsonen.

Det var indledningen på en god periode frem mod julepausen, hvor spillet blev bedre og bedre men sæsonens helt overskyggende problem, de tekniske fejl betød stadig at vi smed gode muligheder på gulvet, specielt på udebane i Tønder og Nordsjælland. Vi sluttede før julepausen med en meget flot kamp i Skjern hvor de senere Danske mestre var heldige med at sætte begge point på kontoen lillejuleaften.

Troen på egne evner efter VM-pausen var store, men set i bakspejlet så var den lange pause ikke til vores fordel. Det startede med en dårlig afslutning mod REHH på hjemmebane hvor vi igen lavede alt for mange fejl i slutfasen og dernæst tabte vi 2 tætte kampe på udebane med mindst mulig margin. På Mors kom der ud over et smerteligt etmåls nederlag i en yderst kontroversiel kamp også 2 alvorlige skader til Morten Kirk Olesen og igen Kasper Irming. Begge var ude i mange uger og det betød mangel på bagspillere. Heldigvis rykkede drengene sammen i bussen og specielt Kristian Bonefeldt viste i denne periode at han også er fremtidens mand i den offensive del af spillet. En ordentlig øretæve på 10 mål hjemme mod TTH Holstebro gav ellers bange anelser for afslutningen på turneringen men spillerne rejste sig og via 2 flotte sejre i Århus og igen hjemme mod Aalborg fik vi endegyldigt lagt afstand til den grumme 14. plads.

Vi ender sæsonen med 17 point og med 5 point ned til TM Tønder og 6 point op til 8. pladsen, som giver adgang til slutspillet og som var holdets drøm og målsætning før sæsonen. Til sammenligning fik vi sæsonen før (2016/2017) raget 16 point til os, med 7 point til nedrykning men 10 point op til 8. pladsen.

Set tilbage på den forgangene sæson, så er det en omgang blandede bolsjer som man tænker tilbage på. Vores stædige målsætning om at blande os omkring slutspillet blev ikke indfriet og derfor kan vi helt overordnet ikke være tilfredse med resultatet på den front. I vores evaluering af sæsonen er der mange områder som vi har dyrket og analyseret og der er mange områder vi vil arbejde hårdt på at få optimeret til den kommende sæson. Ført og fremmest springer 5 stk. etmåls nederlag og blot 4 point på udebane i øjnene og det er primært her at de 6 point som vi manglede i at nå 8. pladsen skal findes i min optik, sammenholdt med det faktum at vi spillede en sæson med alt for mange tekniske fejl. Vi endte med 2 mand i top 10 på den lidet flatterende tekniske fejl liste og det er der ganske enkelt ikke råd til hvis man som medlem af den nederste og mest fattige halvdel af ligaen skal ramme det forbandede svære men samtidigt fortryllende nåleøje der kaldes slutspillet. Angrebsspillet blev vores helt store problem, hvor forrige sæsons topscorer i grundspillet Kasper Irming fik sæsonen ødelagt af 2 alvorlige skader, og at alene han gik fra 163 til 66 scoringer i denne sæson, giver jo et meget godt billede af hvor skæbnesvangert vort besøg mod Nordsjælland i August måned blev.

Der er bestemt også gode ting vi kan tage med fra 2017/2018 sæsonen og de er hældt i den pose der står 2018/2019 på, hvor der i forvejen ligger en masse nye spillere og muligheder og den pose bliver i disse dage rystet godt og grundigt inden Nick Rasmusen om 1 uge fløjter op til forberedelserne til den 8. sæson i træk i landets bedste række. Det bliver et markant forandret hold vi nu går i gang med at spille sammen, med store og markante udskiftninger på mange vigtige pladser. Det bliver på mange måder en ny start for The Green Gunmen om 8 dage.

Rækken hedder ikke længere 888Ligaen men blot Herre Håndbold Ligaen, men det bliver der forhåbentligt også snart lavet om på. Læs 2 del om den nye trup og forventningerne til den nye sæson senere på ugen.                                                                                

Website Security Test