Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Nede med seks, men vandt med 1 – damerne videre i pokalturneringen

Webredaktør, udgivet d. 19. maj, 2018

Santander Cup, damer, Horsens HK-Skanderborg Håndbold 21-22, (13-9)

Skanderborgs kommende ligadamer er videre i pokalturneringen, efter at de torsdag aften i Forum Horsens besejrede hjemmeholdet.

Trods den varme forårsaften var der dukket en hel del tilskuere op i hallen, og de fik masser af spænding.

Holdene sad på hver sin halvleg, dog med Horsens i teten med en føring på seks (12-6) efter 20 minutters spil. De havde fået en forrygende start med mange fine skud fra distancen og fløjene, hvor de uden besvær fik sendt bolden forbi Skanderborg-forsvaret og i netmaskerne.

I den modsatte ende ville intet lykkes for Skanderborg, som leverede mange skud på stolpen, flere missede indspil til stregen og endog tre brændte straffe – de to inden for de første 11 minutter.

Lidt haltende holdt gæsterne sig dog inde i kampen til 8-6 efter et kvarter. Men så stod det helt stille for Skanderborg, og selv en timeout hjalp ikke. Mod slutningen af kampen fik Skanderborg dog halet lidt ind på Horsens, så der stod 13-9 ved pausen – første halvleg var helt klart blevet malet gul og i Horsens’ favør.

Men efter pausen skete der noget.

Efter to minutter havde Skanderborg fået reduceret til 13-11, og efter fem minutter stod der 14-13 – gæsterne var med igen.

I det syvende minut blev der udlignet til 14-14, men Horsens fik sat yderligere et par mål ind – hvorefter de løb ind i en næsten ti minutter lang scoringspause. Skanderborgforsvaret havde nemlig fundet frem til sit gamle jeg igen og brød det ene angreb efter det andet og tog fuldstændig pynten af hjemmeholdets dygtige skytter.

Og selv om Skanderborg brændte yderligere et straffekast, førte holdet 16-17 efter 17 minutter – og Horsens tog øjeblikkeligt timeout. Lige lidt hjalp det, Skanderborg spillerne fortsatte med taktstokken, gjorde hinanden gode og arbejdede benhårdt i forsvaret. Med seks minutter tilbage af kampen lykkedes det dog Horsens via et straffekast at komme på 19-20 og en efterfølgende udvisning fik Skanderborg til at tage timeout og fik afværget en farlig periode. Horsens udlignede efterfølgende til 20-20 med et minut og 20 sekunder tilbage. En Skanderborgscoring til 20-21 udløste endnu en Horsens-timeout, men en fejlaflevering foran Skanderborgforsvaret blev samlet op og kastet til Stine Holm, der var stukket af sted – og satte en scoring ind til en føring på 20-22 til – 25 sekunder tilbage!

Kort efter fik Horsens reduceret til 21-22 ved tidligere Skanderborgspiller Mia Møller, men med få sekunder igen og Skanderborg i angreb var løbet kørt for hjemmeholdet.

Træner Kristian Danielsen var glad for sejren:

Vi fik ikke afviklet vores angrebsspil særligt godt i 1. halvleg, hvor der blev lavet dårlige vurderinger, fornuftige chancer afvikledes med ukvalificerede afslutninger, og vi satte gang i Horsens’ kontramaskine. Vi gav Horsens deres momentum, og det gav så yderligere medvind til deres skytter. Vi havde heldigvis stadig en smule snor i dem til pausen og fik så spillet 2. halvleg på de præmisser, vi har været gode til i løbet af sæsonen – med få tekniske fejl og ingen situationer, Horsens kunne løbe på. Jeg hæfter mig ved, at vi selv får sat en del vigtige mål ind på kontra, hvilket har været et fokus i træningen, og det bliver for os kampafgørende. Det er dejligt at slutte en fantastisk sæson med en sejr!”

Website Security Test