Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Ligaklar efter 13. sejr i træk

Webredaktør, udgivet d. 8. april, 2018

Referat Vendsyssel Håndbold – Skanderborg Håndbold 21-24 (14-12)

Lørdag befandt Skanderborgs håndbolddamer sig i den selvsamme hal og med selvsamme modstander som for næsten præcis to år siden – og med samme resultat: En sejr, og dermed oprykning til håndboldligaen!

Hallen i Hjørring lagde gulv til dysten mellem Vendsyssel og Skanderborg, hvor point til Vendsyssel ville være et stort skridt i at undgå at skulle spille om at blive i 1. division, og Skanderborg kunne med blot uafgjort sikre sig ligaoprykning.

I første halvleg spillede nerverne muligvis Skanderborg et puds – forsvaret fik ikke ordentligt fat, og i angrebet kneb det med at få udnyttet chancerne overfor en velspillende Mette Larsen i målet. Vendsyssel spillede ydermere med højt tempo og meget få fejl og leverede en fornem præstation, som igen og igen satte gang i hjemmepublikummet.

Vi fik ikke rigtigt ram på dem i vores forsvar og blev dermed for flade og efterlod dårlige betingelser for vores målvogtere. Må sige, de formåede at lægge maksimalt pres på os, lyder det fra Skanderborgs træner, Kristian Danielsen.

Kun ganske kort var Skanderborg foran med et enkelt mål ved stillingen 4-5, men ellers var det Vendsyssel, som viste vejen og mod slutningen af første halvleg kom foran med tre mål, 12-9. Med kun 25 sekunder til pausen var Skanderborg bagud 14-11 – men nu fik Melanie Fuglsbjerg sat et venstrehåndsmål ind i det allersidste sekund, så Skanderborg trods alt kun var nede med to ved pausen.

En god flok grønne Skanderborgfans havde fundet vej til det nordjyske, og de anede en spændende anden halvleg. Efter pausen var begge hold som forvandlet. Skanderborg lagde ud i fuld fart og fik i løbet af fem minutter scoret fire mål og var nu foran 14-16. Grunden til de succesfulde angreb blev lagt hjemme i forsvaret, som arbejdede meget mere aggressivt og fik stoppet hjemmeholdets angreb.

Det var medvirkende til Vendsyssels måltørke, så de efter 22 minutter kun havde scoret et enkelt mål og var faldet væsentligt i tempo. I kampens sidste otte minutter kom Vendsyssel dog med igen, og efter tre hurtige mål på under tre minutter var stillingen ændret fra 15-21 til 18-21.
En udvisning til hver af holdene og lidt målbytteri gav en lidt rodet afslutning, som dog ikke ændrede på, at Skanderborg fik sin 13. sejr i rap og dermed er ligaklar til næste sæson!

Stor ros til pigerne for at bevare roen fra anden halvlegs start og så flot få omsat de små justeringer, vi gjorde i forsvaret. Vi lagde hele tiden pres på Vendsyssel i vores kontrafase, og disse lette mål og forsvarspræstationen blev afgørende for kampens resultat. Det var befriende, vi kunne gøre det færdigt i første forsøg, og der skal lyde stor ros til det arrangement, Vendsyssel havde sat op omkring kampen, siger en storsmilende Skanderborg-træner.
Stine Holm blev topscorer for Skanderborg med syv mål og blev ydermere af Vendsyssel kåret som udeholdets bedste spiller, mens målmand Mette Larsen fortjent fik hæderen for hjemmeholdet.

Herefter kunne Skanderborg-jublen bryde løs både på og uden for banen med guld-grønt glimmer, champagnesprøjt og guldhatte, grønne fjerboaer og guld-solbriller.

Målscorere: Stine Holm 7, Trine Knudsen 6, Sofie Alnor 4, Sidsel Mejlvang 4, Sofia Deen, 2, Melanie Fuglsbjerg 1.

Website Security Test