Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Et bevæget nederlag i Sønderborg

Webredaktør, udgivet d. 26. april, 2018

Sønderjyske – Skanderborg Håndbold 29-26 (13-14)

Sæsonens sidste kamp blev efter konkursen i HCM rykket frem til aftenens opgør i Sønderborg mod Sønderjyske. En kamp uden nogen betydning for Skanderborg, ud over æren naturligvis. Det nye kvalifikationspulje format har selvsagt ikke taget hensyn til at et hold bliver trukket ud af turneringen midt i turneringen men det fjernede ikke indtrykket af at kampen fik lidt træningskamp udtryk, specielt i de første 30 minutter.

Det blev til et nederlag på 3 mål og kampen var egentligt et meget godt billede på sæsonen 2017/2018 for The Green Gunmen. De første 15 minutter var præget af lidt for mange Skanderborg fejl offensivt hvilket resulterede bl.a. i at hjemmeholdet kunne gå fra 3-4 til 6-4 efter 12 minutter, men midtvejs i halvlegen havde vi igen kontakt og resten af halvlegen fulgtes de 2 hold pænt ad til pausestillingen 14-13 til Skanderborg.

Efter pausen kom hjemmeholdet ud med den omdiskuterede 7 mod 6 regel i anvendelse men de 2 hold fortsatte med at ligge helt tæt. Ved Skanderborg føring 17-16 efter 7 minutter havde vi en gylden mulighed for at sætte hjemmeholdet bagud, men Morten Balling ramte stolpen på straffekast og umiddelbart efter ramte Nikolaj A. Nielsen forbi et tomt Sønderjyske mål, og som så mange gange før i denne sæson udnyttede hjemmeholdet efterfølgende vores manglende skarphed til i stedet at bringe sig foran 19-17 med 3 mål i træk. Herefter passede hjemmeholdet godt på denne føring og lå konstant i føring med 1-2 mål og et par store tekniske fejl kostede igen efter 48 minutter hvor hjemmeholdet igen var kyniske og bragte sig foran med 3 mål for første gang i opgøret. Skanderborg fik aldrig chancen for momentum igen i kampen hvor vi aldrig kom tættere på end minus 2 mål.

Det var en ganske tæt kamp hele vejen igennem og de 2 små perioder hvor vi lavede for mange tekniske fejl blev afgørende, som så mange gange specielt på udebane i denne sæson.

Hjemmeholdet sagde inden kampen farvel til 8 spillere mens vore 7 spillere med sidste kamp desværre ikke får mulighed for samme velfortjente hyldest foran eget hjemmepublikum. Der var 2 spillere med Club 100 jakker der takkede af i dag og Martin Mauer Larsen bragede kampens første mål ind og Mr. Skanderborg Andreas Væver fik meget symptomatisk scoret kampens sidste mål i kampens sidste sekund og sluttede dermed 21 års karriere i den grønne trøje. Det var nogle bevægede minutter for flere af spillerne inklusiv sportschefen i minutterne efter kampen og man under dem at de får en mulighed for at sige farvel til deres hjemmepublikum ved en anden lejlighed inden sommerferien. I må love at møde op grønne fans når vi kalder til afslutning, det har de 7 drenge fortjent.   

Efter udtrækningen af HCM ender Skanderborg sidst i puljen, på 4. pladsen, og meget symptomatisk for denne sæson med blot 4 mål i negativ målscorer. Sæsonen 2017/2018 vil gå over i historien som en sæson hvor det hele endte med lige ved og næsten og alt alt for mange nederlag med mindst mulig margin. Posen bliver nu rystet godt og grundigt frem mod næste sæson hvor der står nye efternavne på mange af de grønne trøjer når sæsonen 2018/2019 fløjtes op i starten af september måned.

Status på herrerne i denne sæson blev at vi fornyede vores liga billet, og selvom vi i flere perioder af sæsonen har spillet til mere end den 12. plads vi endte på i grundspillet, så er fortsat ligastatus dog stadig et yderst glædelig bidrag til den samlet set måske flotteste sæson i Skanderborg Håndbolds historie.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Kasper Irming 8, Morten Balling 6, Nikolaj A. Nielsen 2, Kristian Bonefeld 2, Morten Kirk Olesen 2, Frederik Ladefoged 2, Minik Dahl Høegh 1, Andreas Væver 1, Martin Mauer Larsen 1, Jonas Samuelsson 1.

Målscorer Sønderjyske:

Mikkel Kjær Møller 6, Frederik Børm 5, Aaron Mensing 5, Adam Nyfjäll 3, Alexander Hansen 3, Simon Kristiansen 2, Christian Jensen 2, Kenneth Bach 2, Claus Kjeldgaard 1.

Website Security Test