Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Flot sejr i totalt kaos i Orangeriet

Webredaktør, udgivet d. 10. marts, 2018

Skanderborg Håndbold – Aalborg Håndbold 24-23 (15-10)

Hvilket drama, hvilket kaos og hvilken afslutning. The Green Gunmen og deres hårdt prøvede fans gennemgik igen i dag et drama af dimensioner, men i dag gik det Skanderborgs vej i de dramatiske slutminutter. En etmåls sejr i sidste sekund på et flot langskudsmål af unge Kristian Bonefeldt der høstede det største jubelbrøl i Skanderborg siden Carl af Rise (Dronning Dagmars søn) satte ny hastigheds rekord på hest ned af ladegaardsbakken.

Publikum skulle gå meget igennem men før pausen var det et Skanderborg hold der spillede langt bedre end vores nuværende placering antyder. Midtvejs var kampen meget lige og efter 15 minutter var gæsterne foran med en enkelt ved 5-6, men herfra tog Skanderborg teten og med en flot afslutning på halvlegen bragte vi os til pause foran 15-10. Baggrunden var et fantastisk indstillet forsvar og på trods af lidt for mange tekniske fejl i den offensive ende, så blev de angreb uden tekniske fejl ganske ofte sendt ind bag ved de skiftende Aalborg keepere.

Efter pausen skiftede kampen karakter, og i stedet for godt håndboldspil kom der til at stå drama og dommere i fokus for de 900 tilskuere der havde fundet frem til Fælleden lørdag eftermiddag. 2 omdiskuterede udvisninger til dagens 200 kamps jubilar Andreas Væver og Martin Mauer Larsen i det 4. og 6. minut bragte Aalborg tilbage i opgøret, da de udnyttede de 2 overtal til at reducere til 17-15 og herefter forlangte Nick Rasmussen timeout. Den gav Skanderborg et mål til 18-15 efter 6 minutters måltørke men Aalborg havde nu lugtet fornemmelsen for comeback og efter 45 minutter havde de forsvarende danske mestre udlignet til 19-19, og alt var lagt op til endnu en gyserafslutning. Kristoffer Laursen havde overladt målet til Bertram Obling i 1. halvleg, men han kom tilbage i kassen til de sidste 15 minutter, og han skulle vise sig igen at blive en afgørende faktor i afslutningen.

De sidste 15 minutter kommer ikke til at gå over i håndboldhistorien som de mest velafviklede. De 2 hold skiftedes til at gå helt op i limningen pga. de omskiftelige dommerkendelser i begge ender af banen og publikum i Orangeriet satte flere gange sæsonrekord i pibekoncerter. Udvisningerne faldt på stribe i skiftende retninger men Skanderborg holdt hovederne mest kølige og efter 50 minutter havde vi bragt os foran 22-20 i et kaos der kun voksede minut for minut.

Aalborg udlignede til 22-22 mens Kristian Bonefeldt var til afkøling i 2 minutter men efterfølgende fik store Simon Hald sin 3. udvisning og dermed rødt kort. Jonas Samuelsson bragte Skanderborg i front 23-22 med godt 3 minutter tilbage men Aalborg udlignede minuttet efter. Dramaet var ubeskriveligt i slutminutterne men det hele endte med en feberredning af Kristoffer Laursen med 30 sekunder tilbage, og dermed Skanderborg i boldbesiddelse med 23-23 på måltavlen. Nick Rasmussen var kold som en brøndgravers røv, og afventede iskoldt til der stod 59.56 på haluret og tog den sidste timeout. Der blev diskuteret i få sekunder og planen var klar. Kristian Bonefeldt fik bolden og via underkanten af overliggeren gik den i nettet til overdøvende jubel for 875 af de 900 fremmødte tilskuere. Endeligt gik en tæt afslutning vores vej, og de mange gange vi har måttet forlade kampe med smalle nederlag kunne tydeligt ses i spillernes attituder og sejrsdans efter kampen.

4 dage med 2 sejre og 4 livsvigtige point i bundregionen af 888Ligaen har gjort en verden til forskel. Tønder, HCM og Sønderjyske er nu henholdsvis 5, 2 og 2 efter os og det lignede unægtelig at dagens sejr endegyldigt bragte os i sikkerhed for den direkte nedrykning på den frygtelige 14. plads – men man ved aldrig hvad de kommende resultater bringer.

Vi vover det ene øje og melder op at dagens resultat betyder at vi ender i kvalifikationsspillet.   

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Kristian Bonefeldt 7, Jonas Samuelsson 5, Andreas Væver 4, Morten Balling 4, Martin Mauer Larsen 3, Frederik Ladefoged 1.

Målscorer Aalborg Håndbold:

Buster Juul 6, Martin Larsen 4, Andreas Holst 3, Tobias Ellebæk 3, Simon Hald 2, Rene Antonsen 2, Arnor Atlason 1, Patrick Wiesmarch 1, Sebastian Barthold.

Website Security Test