Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Forløsende og flot sejr i Århus

Webredaktør, udgivet d. 7. marts, 2018

Århus Håndbold – Skanderborg Håndbold 24-30 (12-16)

Endeligt ! Efter så meget modgang og lige ved og næsten kom der endeligt den forløsende sejr vi har sukket efter så længe, og så ovenikøbet i lokalopgøret mod Århus Håndbold, som vi aldrig har slået i liga sammenhæng i Ceres Arena. Vi har slået Århus i Vejlby Risskov Hallen og på vores skiftende hjemmebaner, men har pr. tradition haft det meget vanskeligt i den store hal med de mange tomme bøgesæder.

Det var præcis samme flok Gunmen der var skrevet på holdkortet som i lørdagens rundbarbering mod TTH Holstebro, dog var Morten Balling tvivlsom helt indtil første fløjt efter et uheld til træning i mandags, men han blev klar og spillede stort set alle 60 minutter i dagens opgør.

Der var kun 4 bagspillere til rådighed og fra start var det Minik, Balling og Mauer der skulle lave målene i den offensive ende. Starten var lidt rusten, men det gjaldt heldigvis for begge mandskaber, hvor der var gode præstationer fra både Villadsen i Århus målet og Laursen i den modsatte ende. Århus førte med 6-3 efter 11 minutter og det aftvang den første timeout fra Nick Rasmussen. Ind kom Kristian Bonefeldt i bagkæden og det skabte en del mere fart og tempo i angrebsspillet, og det var lige det der skulle til for at knække Århus koden.

Efter 15 minutter var der udlignet efter 4 grønne mål i træk og herefter var der bytten mål indtil det 22. minut hvor alt var helt lige ved 10-10. En storspillende Martin Mauer fik i den grad revanche efter en mindre god præstation i lørdags, og han bragte Skanderborg på 11-10 og herfra så The Green Gunmen sig ikke mere tilbage i denne kamp. Pauseføringen var 16-12 og mens Kristoffer Laursen fortsatte sin fine præstation gennem hele halvlegen gik gassen af Århus målmændenes ballon og det var medvirkende til at Skanderborg begyndte at trække fra.

Efter pausen var det fortsat en flok fantastisk fokuserede og hårdt kæmpende flok Gunmen i Skanderborg trøjer. Kampen udviklede sig til et spil mellem 2 hold der spillede 7 mod 6 i meget store dele af kampen, og stort set hele 2. halvleg. Den helt afgørende faktor var Martin Mauer, der var den spiller på banen der havde håndboldhjernen indstillet mest skarpt, og det nød specielt Nikolaj A. Nielsen godt af på stregen, hvor han fik lidt af et gennembrud i Skanderborg trøjen med 6 meget flotte mål.

Skanderborg fastholdt føringen på 4-5 mål og midtvejs i halvlegen var den udbygget til 6 mål ved 24-18. Århus havde brugt alle timeouts efter 44 minutter og de sidste 15 minutter handlede udelukkende om ikke at lukke Århus tilbage i kampen. Den øvelse har vi dummet os i mange gange i denne sæson, men i dag ville vores spillere det anderledes. Kristoffer Laursen holdt det høje niveau igennem alle 60 minutter og han havde en meget stor aften i Ceres Arena hvor specielt hjemmeholdets fløje med stor sandsynlighed får lidt problemer med nattesøvnen i aften.

The Green Gunmen holdt hovedet koldt og Århus var ikke i nærheden af et comeback a la det mirakel der skete i den omvendte kamp i Orangeriet. Vi fik 2 point på kontoen og det kan ikke beskrives hvor stor lettelsen og glæden var i Skanderborg omklædningsrummet efter kampen. Efter SÅ mange skuffelser de seneste uger kom denne sejr som sendt fra himlen.

Det var fantastisk arbejde både på og udenfor banen i dag, respekt Skanderborg.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Jonas Samuelsson 7, Nikolaj A. Nielsen 6, Martin Mauer Larsen 5, Kristian Bonefeld 4, Frederik Ladefoged 3, Andreas Væver 3, Morten Balling 2.

Målscorer Århus Håndbold:

Torben Petersen 7, Omar Ingi Magnusson 4, Tobias Møller 4, Sebastian Henneberg 3, Besard Hakaj 2, Anders Kragh Martinussen 2, Sigvaldi Gudjonsson 1, Frederik Schilling 1.

Website Security Test