Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Ulve, storsejr og himmelhunden

Webredaktør, udgivet d. 20. februar, 2018

Nøvling IF – Skanderborg Håndbold 20-33 (10-16)

Det var pokalkamp i ordets bedste betydning da The Green Gunmen i dag spillede sig videre til 6. runde i Santander Cup med en storsejr i Klaruphallen over det lokale 2. divisionshold Nøvling IF.

Før kampen gik i gang havde klubbens 3. divisions damer sikret sig en overraskende videre adgang med sejr i lokalopgøret mod Aalborg HK 2. division, så stemningen var høj før herrene skulle forsøge at skabe endnu en pokaloverraskelse.

Og alle kneb gjaldt da hjemmeholdet startede opvarmningen med stor grå schæferhund på banen, Den lidt udsædvanelige optakt skabte blandede følelser, fra Morten Ballings nærmest paniske henvendelse til dommerbordet om at fjerne det uvante dyr, til fåreavler sønnen Frederik Ladefogeds morderiske øjne, der tydeligvis signalerede at fårebestanden igen kunne være truet af løsgående ulve. Det VAR kun en hund og efter lidt forgæves forsøg fik de lokale lukket kræet ind i dommeromklædningen, til udelt begejstring for kampens 2 dommere.

Straks fra kampens start var der fin pokalstemning i Klarup Hallen. Hjemmeholdet løb en kontra i mål til hjemmeføring 1-0 og der var ikke spillet 45 sekunder før det kloge hjørne i Klaruphallen forlangte at dommerne skulle stoppe den ulige kamp. Det var  pokal stemning lige efter bogen og da hjemmeholdet igen løb kontra og bragte sig foran 2-1 efter 3 minutter, forlangte selvsamme tilskuere at Nick Rasmussen skulle fyres. Det var helt befriende at høre på gode gammeldags håndboldkommentarer i stedet for de ulidelige trommer gennem 60 minutter, krydret med Himmelhunden som hyppig scoringsmelodi.

Føringen på 2-1 blev den sidste for hjemmeholdet, og efter 9 minutter var Skanderborg i front med 3-6 og midtvejs i halvlegen var føringen udvidet til plus 6 mål. En 11 minutters scoringspause fra hjemmeholdet blev stille og roligt udnyttet af de fysisk stærkere Skanderborg drenge. Hjemmeholdet havde ikke skytterne til at skyde igennem vort midterforsvar og langt hovedparten af målene fra hjemmeholdet kom kampen igennem fra fløje eller straffekast. En stor præstation af hjemmeholdets målmand Thomas Kloster gjorde at hjemmeholdet kunne gå til pausen med relativt beskedne 10-16 på måltavlen.

De unge Nøvling spillere gjorde absolut hvad de kunne for at minimere forskellen fra 2. division til ligahold. Angrebsmæssigt kunne hjemmeholdet faktisk spille en god gang hurtig håndbold, men det kneb gevaldigt med at skyde igennem fra distancen, hvor specielt Jeppe Jonasson gjorde en god figur i midterforsvaret.

Bertram Obling afløste en velspillende Kristoffer Laursen i pausen, og unge Bertram stod ganske flot de sidste 30 minutter. Der var gode minutter til både Minik Dahl Høegh og Jonas Samuelsson, der i dag var alene på højre fløj da Jonas Eichwald måtte blive i sengen med sygdom.

Efterhånden som minutterne gik i 2. halvleg trak Skanderborg længere og længere fra, indtil der gik lidt ged i koncentrationen de sidste minutter, og kampen endte med en sikker sejr på 33-20 og videre avancement til 6. runde i Santander Cup.

Ingen yderligere skader og et dommerpar der dømte hvad der skulle dømmes i begge ender af banen.

Tak for besøget til Nøvling IF – det var en fin pokaldag i Nordjylland.  

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Jonas Samuelsson 7, Morten Balling 6, Andreas Væver 4, Minik Dahl Høegh 4, Kristian Bonefeld 4, Frederik Ladefoged 3, Nikolaj A. Nielsen 2, Martin Mauer Larsen 2, Bertram Obling 1.

Website Security Test