Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat fra Mors-Thy kampen

Webredaktør, udgivet d. 14. februar, 2018

Mors-Thy Håndbold – Skanderborg Håndbold 24-23 (11-10)

Det blev en af de dage hvor en bustur hjem fra Nykøbing Mors kommer til at føles som en jordomrejse. En herrefight af guds nåde mellem 2 håndboldhold blev tabt med mindst mulig margin, men værst af alt følte Skanderborg spillere og trænere sig snydt så vandet drev, og det kan man ikke fortænke dem i efter at have oplevet kampen og set TV billederne efter kampen.

Dommerkendelserne i slutminutterne gik kun en vej, og det var hjemmeholdets. Sejrsmålet blev dømt selvom der var uendeligt tydeligt alt for mange skridt, mens der få sekunder efter blev dømt netop en skridtkendelse på Martin Mauer Larsen, der ligeså tydeligt ikke var over de tilladte 3 skridt. Så kan man bare ikke vinde en håndboldkamp der var gyser tæt, når de 2 neutrale laver så graverende fejl i de afgørende sekunder.

Forud for det kæmpe drama i slutminutterne var der spillet en håndboldkamp der nok var mere intens end køn. Begge hold havde livsvigtige point på spil og begge hold spillede for oprejsning efter nederlag i lørdagens runde. Skanderborg gik på banen for at genfinde den normalt så stærke defensiv, og den mission lykkedes langt hen af vejen. Der var udfald, men slet ikke som i hjemmekampen mod REHH, og bag et godt kæmpende forsvar stod Kristoffer Laursen på sit gammelkendte niveau igen.

Skanderborg var i teten i kampens første kvarter og i front med 1-2 mål det meste af tiden. Efter 18 minutter fik hjemmeholdet kontakt på 8-8, i en periode hvor 3 udvisninger i træk gjorde ondt på Skanderborg holdet. De sidste 10 minutter af 1. halvleg blev en lang perlerække af fejlkendelser og temperaturen på Skanderborg bænken nærmede sig kogepunktet. Mors-Thy fik bragt sig foran 11-8 efter 24 minutter og man sad som Skanderborg tilskuer med en underlig smag i munden om hvordan vi skulle komme tilbage i matchen. 2 mål af en storspillende Jonas Samuelsson gav dog en pausestilling på kun 11-10 til hjemmeholdet, og det faktum kan godt kaldes et mindre mirakel set i lyset af hvor mange kendelser der gik Skanderborg imod i den sidste del af halvlegen.

Alt var således stadig åbent før de sidste 30 minutter og efter pausen udlignede den gamle Mors-Thy dreng Morten Kirk Olesen til 11-11 i halvleges første angreb. Det blev også 12-12 men så trak Mors-Thy igen lidt fra med 3 mål i træk, men efter 40 minutter var vi tilbage på 16-15 efter nogle gode scoringer fra Frederik Ladefoged fra stregen. Hjemmeholdet kæmpede heroisk og holdt sig hele tiden 1-2 mål foran indtil det 51 minut hvor Kasper Irming udlignede til 19-19. Hjemmeholdet kom igen foran med 21-19 men med knap 3 minutter tilbage på klokken udlignede Jonas Samuelsson igen til 23-23.

Kampens DJ valgte her at afspille Eruption´s mega hit ”One Way Ticket” fra 1978, og om det var det der fik de 2 dommere til at eksklusivt dømme hjemmeholdets vej i de afgørende minutter skal være usagt, men det var desværre det der skete og det fratog muligheden for Skanderborg point da det hele skulle afgøres.

Stemningen i et liga omklædningsrum efter denne oplevelse kan ikke beskrives, det skal opleves. En blanding af raseri, frustration og magtesløshed er nok det tætteste man kommer på oplevelsen. En rigtig træls oplevelse men der er bare ikke andet at gøre end at komme op på hesten igen og se frem mod næste opgave og halvanden uge på Sydfyn.     

Kampens helt store Skanderborg spiller var nytilkomne Jonas Samuelsson, der spillede fantastisk og fik sat 9 mål i kassen i hans kun anden optræden i den grønne trøje. Det lover godt for vores nye svenske venstrehånd, der spillede de sidste 45 minutter af opgøret.

Der var 2 spillere der kom i det eksklusive selskab Club 100 i Skanderborg Håndbold i dagens match. Bertram Obling og Martin Mauer Larsen rundede begge det skarpe hjørne, men det var naturligvis ikke den bedste dag at fejre den præstation for de 2 Gunmen. De bliver hyldet til næste hjemmekamp i Orangeriet, så er det at håbe at der kan blive lidt bedre humør i omklædningsrummet end det var tilfældet i Nykøbing Mors i dag.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Jonas Samuelsson 9, Frederik Ladefoged 5, Martin Mauer Larsen 3, Kasper Irming 2, Kristoffer Laursen 1, Morten Kirk Olesen 1, Andreas Væver 1, Morten Balling 1.

Målscorer Mors-Thy Håndbold:

Erik Torst 7, Stefan Nielsen 5, Nicolai Sommer 3, Asbjørn Madsen 3, Nicolaj Spanggaard 2, Kasper Lindgren 1, Lasse Pedersen 1, Marcus Dahlin 1, Frederik Nørbjerg 1.

Website Security Test