Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Marginalerne manglede igen

Webredaktør, udgivet d. 24. februar, 2018

GOG – Skanderborg Håndbold 28-27 (10-14)

Hvad sæsonen 2018/2019 end må ende med, kommer den ikke til at gå over i historien som en sæson hvor marginalerne var ligeligt fordelt for The Green Gunmen. For 5. gang i grundspillet måtte en folk heroisk kæmpende grønne spillere forlade en udekamp med et nederlag med mindst mulig margin – 1 mål. Lasse Møller scorede det sidste og afgørende mål i absolut sidste sekund, efter en kamp hvor Skanderborg førte og var bedst i langt hovedparten af kampen.

Fra første træning i Juli måned, manglede trænerteamet 6 spillere som af forskellige årsager ikke var til rådighed, mens 2 nye er kommet til siden sommerferien. Senest blev Kasper Irming og Morten Kirk ukampdygtige i udekampen på Mors, og det efterlod trænerteamet med kun 4 bagspillere tilbage på holdkortet, inklusive Minik Dahl Høegh der først er på vej tilbage i kampform efter en langvarig skade. Men lad os slå det fast med det samme, de 3 resterende spille alle en formidabel kamp og man kan kun lette på hatten over Martin Mauer, Morten Balling og Kristian Bonefeldts indsats lørdag eftermiddag i Gudme.

The Green Gunmen mangler Ganske enkelt marginalerne i denne sæson. Igen i dag blev det afgørende i slutfasen, for indsatsen kan man ikke sætte en finger på, men det kan man til gengæld igen igen på pointhøsten.

Dagen startede ganske kaotisk da det danske politikorps havde planlagt en lørdags razzia mod busser og lastbiler på Fyn, og der var ingen forståelse for at denne nysynede bus var på vej til kamp i 888Ligaen. Forsinkelsen betød at spillerne først var fremme i Gudme 45 minutter før kampstart, og kampen blev da også udsat i 10 minutter. Den fynske speaker måtte nærmest smide The Green Gunmen ud af hallen så hjemmepublikummet kunne få hejst klubflaget og afsunget GOG hymnen før kampstart.

GOG med den tidligere Skanderborg Sherif Nicolaj Krickau på bænken, har spillet stort i denne sæson og ligger helt fortjent på ligaen 2. plads efter Skjern Håndbold. En udekamp med et skadesplaget Skanderborghold kunne godt lugte af risiko for en ordentlig rundbarbering. Den lokale sportsjournalist i presselogen meldte da også klart ud før kampstart, at denne kamp havde Skanderborg ingen jordisk chance for at vinde. Han fik ret at vi ikke vandt, men der var meget stille igennem alle 60 minutter fra sidemanden, der i pausen flyttede et par pladser længere til venstre for Skanderborgs udsendte pressemedarbejder.

Kampens start kunne dog godt lugte lidt af den hårde profeti. Skanderborg offensiven virkede meget nervøs og de første mange angreb kom vi ikke frem til fornuftige chancer, men i målet var Kristoffer Laursen storspillende og han holdt GOG nede på blot 2 scoringer før Martin Mauer Larsen satte den første Skanderborg scoring ind til 2-1 efter knap 7 minutter. Fra GOG-føring 3-2 efter 8 minutter scorede Skanderborg 3 gange i træk og kom foran 3-5, og det var startskuddet til en formidabel indsats resten af halvlegen. Defensivt leverede vi på meget høj niveau og i offensiven delte Balling, Bonefeldt og Mauer stort set alle målene mellem sig. Efter 26 minutter var vi foran hele 7-14 og der var i den grad begravelsesstemning i den ellers så normalt livlige Gudme Hal. Kristoffer Laursen var helt fantastisk spillende og specielt stortalentet Emil Jakobsen på venstre fløj kommer nok ikke til at sove alt for godt til minderne om vores Borgmester fra Torrild i dag. Pausestillingen 10-14 var ikke et mål for stor, men i Gudme skal man ikke føle sig sikker på noget som helst, uanset hvor meget man er foran.

Efter pausen fortsatte Skanderborg hvor de slap i 1. halvleg. Vi fastholdt vores 4 måls føring, på trods af at vi i store perioder konstant måtte spille med dommernes arm i vejret for passivt spil, men Balling, Bonefeldt og Mauer fortsatte med at omsætte vores chancer til mål på trods af de talrige pressede situationer. Midtvejs i 2. halvleg var stillingen fortsat plus 4 til Skanderborg på 19-23 men en udvisning efter 48 minutter til Andreas Væver blev vendepunktet på hjemmeholdet. Overtallet blev vundet 3-0 på blandt andet 2 scoringer i tomt mål, og da vi igen blev fuldtallige sendte hjemmeholdet yderligere 3 mål ind bag vore keepere og vandt dermed en periode på blot 4 minutter med 6-0. Det er GOG i en nøddeskal og de fleste troede nok at nu kørte hjemmeholdet Skanderborg over de sidste 7 minutter af kampen, foran med 25-23.

Men sådan gik det ikke. Jonas Samuelsson og Andreas Væver lavede Skanderborgs 2 første fløjmål i kampen og udlignede til 25-25 og Jonas Samuelsson bragte sågar Skanderborg foran med 25-26 med under 4 minutter igen. Lasse Kronborg udlignede men kort efter bragte en storspillende Kristian Bonefeld igen Skanderborg i front 26-27 med 2 minutter og 15 sekunder tilbage på klokken. GOG lavede efterfølgende en teknisk fejl og så havde Skanderborg chancen for at bringe sig foran med 2 med under 2 minutter tilbage. Her er det så de berømte marginaler for gud ved hvilken gang i denne sæson spiller os et puds. Verdens bedste dommerpar dømmer en angrebsfejl på Jonas Samuelsson, som bliver skubbet i ryggen under en overgang og som desværre bare er helt forkert dømt, og i stedet løber GOG kontra og udligner til 27-27 med 28.36 på klokken. Martin Mauer Larsen skyder langt forbi i vort sidste angreb og efter en GOG-timeout med 9 sekunder tilbage slår Lasse Møller sømmet i Skanderborg kisten med et mål i sidste sekund til de umenneskelige 28-27 cifre.

Vi har skrevet det før. Vi har sagt det før. Det var simpelthen ikke til at bære igen at miste begge point i en tæt afslutning og det bliver en meget lang tur hjem fra Sydfyn og en meget lang uge inden vi får chancen for revanche, imod endnu et tophold, når TTH Holstebro gæster Orangeriet på næste lørdag kl. 15.00.

Det går ikke den grønne vej i denne sæson, men der er ingen vej udenom. Vi må stå sammen i modgang og de største opfordringer skal lyde herfra om at komme i hallen på lørdag og hjælpe marginalerne over på vores side.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Martin Mauer Larsen 8, Kristian Bonefeld 6, Morten Balling 6, Jonas Samuelsson 4, Frederik Ladefoged 2, Andreas Væver 1.

Målscorer GOG:

Magnus Jøndal 6, Lasse Møller 6, Niclas Kirkeløkke 4, Frederik Bo Andersen 3, Mark Strandgaard 3, Lasse Kronborg 3, Frederiks Clausen 3.

 

Tilskuere 1.536

Website Security Test