Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Flot sejr over Sønderjyske

Webredaktør, udgivet d. 26. februar, 2018

Referat Skanderborg Håndbold-Sønderjyske Håndbold 25-23 (11-9)

Det blev en håndboldoplevelse af de større for både Skanderborgs damehold og de over 400 tilskuere (sæsonrekord for damerne!) søndag eftermiddag på Fælleden. Sønderjyske var kommet på besøg, og inden kampen lå de på andenpladsen i tabellen, mens Skanderborg lå lige efter, med blot to point færre.

Første- og andenpladsen giver direkte adgang til ligaen næste sæson, så der var nok at spille om. Ikke mindst fordi det seneste opgør i Aabenraa var endt med et nederlag på et enkelt mål til Skanderborg efter en forrygende spændende kamp, hvor marginalerne afgjorde det.

Skanderborgspillerne havde i løbet af de forudgående 14 dage ladet godt op til en revanche. Og med syv sejre i bagagen siden nytår var selvtilliden også i top, dog krydret med en passende portion ydmyghed.

Vores strategi blev fulgt, må man sige. Målet var en sejr, og hvis vi kunne vælge, måtte det gerne være med to for at blive bedst indbyrdes. Vi fik det, ligesom vi havde håbet og ville have det, siger en tilfreds skanderborgtræner, Kristian Danielsen.

Han og de mange heppende tilskuere kunne se et fuldt koncentreret skanderborghold, der selv i de korte perioder undervejs, hvor ikke alting fungerede, alligevel fortsatte med fornyet kraft, tempo og gode beslutninger.

Sofia Deen lagde ud med en scoring efter et halvt minut, mens der skulle gå næsten fire minutter, før gæsterne kom på scoringstavlen. Det var tydeligt, at der var meget på spil for begge hold. Efter 12 minutter stod der 7-4 til Skanderborg, og Monika Kongsgaard i målet havde haft sin tredje store redning af mange. Forsvaret var massivt og hang godt sammen, hvilket gav mulighed for flere udkast til kontra, som gav et par lette scoringer.

Trods en scoringspause på 12 minutter midt i første halvleg, var Skanderborg alligevel foran 8-5 efter godt 20 minutter.

Nu fik Sønderjyske dog mere fat og halede ind på hjemmeholdet, så der stod 8-8 med fem minutter tilbage af halvlegen. Men tre skanderborgmål fra Stine Holm på højrefløj, Caroline Svarre på stregen og Mathilde Pape på venstrefløj sendte Skanderborg på 11-8. I det sidste minut fik Sønderjyske straffe. Så pausestillingen lød på 11-9.

Anden halvleg blev endnu mere spændende. De to hold byttede mål konstant, og selv om Skanderborg nåede op på 14-11, lykkedes det gæsterne at udligne til 14-14. Det blev også til 15-15 og 16-16 – og så, efter 13 et halvt minut, kom Sønderjyske foran for første gang! 16-17.

Nu tog Skanderborgs lynhurtige bagspillere Sofia Deen og Trine Knudsen affære med hver sit gennembrudsmål, uden det dog lykkedes Skanderborg at slå et hul, og gæsterne kom igen foran med et enkelt mål, 18-19.

Vendepunktet kom, da stregspiller Sidsel Mejlvang fik tilkendt straffe, som Skanderborgs topscorer, Trine Knudsen, eksekverede på fornem vis til 19-19. Og efter endnu en Monika-redning scorede Sidsel Mejlvang til 20-19. Få minutter efter satte Trine Knudsen sit syvende mål ind – og så førte hjemmeholdet 21-19 med syv et halvt minut igen af kampen.

Den var dog langt fra afgjort endnu. Heller ikke selvom Skanderborg førte 23-20 fire et halvt minut før slutfløjt. For gæsterne forsøgte sig igen med et comeback med syv mod seks, og da Stine Holm fik tilkendt straffe, lykkedes det Sønderjyskes målmand at redde Trine Knudsens skud med det yderste af storetåen, og snart stod der 23-22 – med halvandet minut igen.

Trine Knudsen fik nu scoret sit niende mål godt et minut før slutfløjt til 24-22 – men få sekunder senere lå endnu en scoring fra gæsterne i Skanderborgs målmasker. 24-23. Sønderjyskes medrejsende fanklub fik sat endnu mere gang i horn og trommer, hjemme-publikummet klappede og hujede – hallen sydede. Skanderborg var i boldbesiddelse – og nu handlede det om at holde hovedet koldt, hvis sejren skulle i hus. Træner Kristian Danielsen lagde timeout-kortet, da der var 23 sekunder tilbage af kampen.

Et frikast til Trine Knudsen og herefter bolden over til Melanie Fuglsbjerg på højre back – og vupti lå den bag Sønderjyskes målvogter, tiden løb ud – og Skanderborg vandt med to mål, 25-23!

Det var en super topkamp i en flot kulisse, som var intens hele vejen fra start til slut, og hvor dommerne tillod at spille med god fysik, hvilket var en topkamp værdig, siger Kristian Danielsen, der sender stor ros til bagspillernes arbejde.

Vi var i teten i det meste af kampen, bortset fra korte perioder i begge halvlege, hvor de halede ind på os. Begge holds bagspillere måtte kæmpe hårdt mod to gode forsvar, ligesom både deres og vores målvogtere havde mange gode redninger, så kampen bølgede frem og tilbage, fortæller Kristian Danielsen.

Og jeg må bare tage hatten af for den holdindsats, som vores spillere lægger for dagen. Den er helt unik – det var et utrolig flot kollektivt arbejde, hvor de hele vejen kæmpede for hinanden, og så er det bare rart med en Trine Knudsen i storform, roser han.

Der resterer nu seks kampe i turneringen, og næste kamp bliver også en svær af slagsen, når Skanderborg søndag aften 4. marts skal til Fredericia, der ligger på sjettepladsen. Da de to hold mødtes sidst, blev det til et nederlag på tre mål til Skanderborg, så også her har holdet revanche til gode. Hvis andenpladsen skal fastholdes, skal Skanderborg derfor igen op på den helt store klinge.

Næste hjemmekamp er lørdag 10. marts kl. 17, hvor Rødovre kommer på besøg.

Målscorere for Skanderborg: Trine Knudsen 9, Sofia Deen 5, Melanie Fuglsbjerg 3, Sidsel Mejlvang 3, Stine Holm 2, Sofie Alnor 1, Caroline Svarre 1, Mathilde Pape 1.

Website Security Test