Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Tønder gjorde det ondeste

Webredaktør, udgivet d. 13. december, 2017

TM Tønder – Skanderborg Håndbold 28-27 (14-15)

Onsdagens opgør i 888Ligaen i Tønder mellem de lokale helte og vore egne Green Gunmen blev præcist så dramatisk som vi havde forventet. Alle sejl var sat til i grænsebyen for at fylde hallen, hvor hele ungdomsafdelingen deltog i indløb og masser af nærliggende efterskoler var kørt i stilling rundt om i den trange hal. Tilsæt de største trommer i Dansk håndbold og den stærkeste trommeslager i kongeriget, så kan vi ikke beskrive det inferno der mødte de 2 hold mere uddybende. Charmerende er det, men godt at arbejdstilsynet ikke så tit kommer til håndboldkampe på disse kanter.

Det var et tændt Skanderborg hold der gik på banen og Borgmester Laursen var klar fra start og i kampens første angreb greb han Tønders langskud ud og satte en tyk streg under at han havde tænkt sig at fortsætte den gode målmandsstime i Skanderborgtrøjen. Den tidligere Skanderborg målmand Christian Trans ville dog også lege med og starten af kampen blev dermed meget målfattig. Efter 7 minutter stod der 2-1 til Skanderborg og det fik hjemmeholdets træner til at forlange kampens første timeout. Skanderborg var i teten i første halvleg og førte hele halvlegen bortset fra 1-0. Efter 24 minutter var vi for første gang foran med 3 ved 13-10 og med 3 minutter tilbage første vi 15-12 og i god kontrol. Desværre gentog vi vores dårligdom med at sjuske føringer væk før pausen og da kampens 2 dommere fløjtede til pause stod der desværre kun plus 1 på tavlen til Skanderborg, og det kunne vi igen ikke være helt tilfredse med.

Hjemmeholdet havde valgt en taktik hvor tempoet gerne skulle så langt ned som muligt, og det resulterede i et hav af angreb hvor armen var løftet fra dommerne. Det gav en rodet håndboldkamp hvor dramatikken og intensiteten kom i hovedsædet.

Efter pausen bragte Skanderborg sig igen foran med 2 mål efter 34 minutter på 16-18, men en 2 minutters udvisning til Morten Kirk Olesen satte gang i en god periode for hjemmeholdet, der med 4 mål i træk bragte sig i føring 20-18. Her faldt endnu en Skanderborg udvisning til Mathias Smed efter 39 minutter, og pludseligt så det lidt faretruende ud for Skanderborg. Bertram blev skiftet ind i Skanderborg målet og Frederik Ladefoged fik heldigvis sluttet måltørken til 20-19. Hjemmeholdet satte deres nyindkøb Lasse Hamann Boeriths på banen, men det var samtidigt med at Skanderborg igen fandt melodien og med 3 mål i træk fremtvang vi en Tønder timeout efter 46 minutter, foran 22-21.

Kristian Stoklund erstattede Hamann Boeriths og samtidigt gik hjemmeholdet frem i noget 3:3 forsvar som kom til at ændre kampen. Skanderborg havde svært ved at komme til gode afslutninger og 3 Tønder mål i træk bragte hjemmeholdet i front med 24-22 og Nick Rasmussen forlangte timeout. Andreas Væver blev sat på banen igen efter han udgik med en skade midt i 1. halvleg og også Kasper Irming var stærkt svækket af et sammenstød under mandagens træning. Sidste sæsons topscorer forsøgte og forsøgte men havde ikke den mobilitet der skulle til for at kunne bringe sig i de afgørende situationer i dag. I stedet blev det nærmest en enmandshær i bagspillet, hvor Morten Balling igen slidte og slæbte og blev for anden kamp i træk topscorer med 9 mål.

De sidste 8 minutter blev et langt drama. Hjemmeholdet var i front med 1-2 mål men med 28 sekunder tilbage på uret udlignede Frederik Ladefoged til 27-27. Hjemmeholdet havde bolden og fik i sidste sekund lavet sejrsmålet, i en situation hvor der med sikkerhed er et par Gunmen der kommer til at bande hele vejen hjem i bussen til Skanderborg.

Det var håndbold når det var værst for krop og sjæl. Det var ondt og grusomt, det var sport når det er værst. Men det er jo også derfor vi elsker dette spil med den lille fedtede kugle og på lørdag ruller den igen når HCM kommer på besøg i Orangeriet kl. 15.00 i årets sidste hjemmekamp.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Morten Balling 9, Frederik Ladefoged 5, Jonas Eichwald 4, Andreas Væver 2, Martin Mauer Larsen 2, Morten Kirk Olesen 2, Nikolaj A. Nielsen 1, Kristian Bonefeld 1, Kasper Irming 1.

Målscorer TM Tønder:

Kristian Klitgaard 8, Rolf Ravn 4, Oliver Eggert 4, Emil Bergholt 4, Thomas Clausen 3, Martin Kjærgaard 2, Ulrik Eggert 2, Hans Martin Asmussen 1.

Website Security Test