Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Sejr i uskønt drama i Orangeriet

Webredaktør, udgivet d. 16. december, 2017

Skanderborg Håndbold – HC Midtjylland 20-19 (11-9)

888Ligaen anno 2017/2018 lever sit helt eget liv. Der er nærmest ingen kampe der bliver afgjort lang tid før tid, og forsøger man at forudsige resultaterne inden kampstart bliver man kørt rundt i manegen for alvor. Alle kampe bliver afgjort på dagsform og mange på enkeltmandspræstationer i slutminutterne, upåagtet at spillerbudgetterne rangere fra omkring 2 til 15 millioner danske kroner. Det er vildt, og det blev også vildt i dagens opgør mod storsatsende HCM med en perlerække af specielt norske landsholdsspillere.

Dagens mand i skysovs blev unge Bertram Obling, opvokset i Gedved og et produkt af Skanderborg Håndbolds berømte ungdomsafdeling og SHEA akademiet. Han kom på banen i 2. halvleg og var en helt afgørende faktor i at Skanderborg Håndbold i dag kunne tilskrive yderligere 2 point på 888Liga kontoen.

Det blev en helt speciel kamp, de igen skuffende kun 666 tilskuere fik at se. Efter en helt lige start med stillingen 3-3 efter 6 minutter, tog gæsterne dirigentstokken og fik mast sig foran 8-5 efter 17 minutter. Skanderborg forlangte timeout og på samme tidspunkt udgik gæsternes Eivind Tangen, kommende Skjern Håndbold spiller, med en skadet ankel og det gav et vendepunkt i kampen. De efterfølgende 12 minutter scorede HCM ikke og Skanderborg marcherede stille og rolige fra 5-8 til 11-8 med 6 scoringer i træk. Et ”spektakulært” straffekast til gæsterne i sidste minut af halvlegen gav pausestillingen 11-9, som selv uden de grønne briller på må kunne betragtes som en fair udgang på de første 30 minutter.

Efter pausen kom HCM i gang igen med målscoringen, men Skanderborg bed godt fra sig og kom på 13-10 efter 34 minutter. En 2 minutters udvisning til Frederik Ladefoged blev dog startskuddet til en periode hvor Skanderborg fik ualmindeligt svært ved at lave mål. 4 midtjyske mål i træk gav gæsterne føringen 13-14 og 14-15 men herfra fik The Green Gunmen heldigvis genetableret en fantastisk defensiv, der betød at momentum igen vendte med pilen pegende på de grønne trøjer. Kasper Irming bragte balance i regnskabet til 15-15 på hans første mål i kampen, på straffekast og herfra så Skanderborg sig ikke tilbage. 3 minutter senere var vi foran 18-15 og gæsterne forlangte deres sidste timeout. Den hjalp ikke de trængte gæster og med 12 minutter tilbage af kampen førte Skanderborg 20-16.

Her skifter vi så kapitel i dagens håndboldbog.

Skanderborg scorede ikke et eneste mål de sidste 12 minutter. Vi havde så mange matchbolde at vi simpelthen ikke har nok harddisk plads på vor hjemmeside til at beskrive dem alle, men vores hårdt prøve fans fik en lektion af de helt store i tekniske fejl, brændte chancer og ikke mindst dumme beslutninger. Her er det så vores unge viceborgmester Obling fra Gedved kommer tilbage i dagens tekst. Sammen med et fantastisk opsat forsvar stod Bertram Obling ganske enkelt formidabelt og lukkede blot 2 mål ind de sidste 11 minutter af matchen.

Jublen kunne bryde løs. Vi rejste os efter skuffelse i Tønder i onsdags og indkasserede 2 vigtige point i bundstriden og kom igen a point med Ribe-Esbjerg på 11 pladsen. Der er igen 5 point ned til Tønder på 14. pladsen og 4 point op til det forjættede land på 8. pladsen, hvor alle hold dog ikke har same kampantal.

Dejligt at en kamp langt om længe tippede til vores fordel da det blev helt tæt til slut, det er et yderligere godt tegn på vores formkurve. Nu mangler der kun en udekamp i Skjern lillejuleaften, inden vi kan holde en tiltrængt landsholdspause i januar måned og få lappet de mange småskadede spillere sammen igen.  

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Morten Balling 7, Martin Mauer Larsen 4, Andreas Væver 3, Kasper Irming 2, Morten Kirk Olesen 1, Kristian Bonefeld 1, Jonas Eichwald 1, Frederik Ladefoged 1.

Målscorer HCM:

Besard Hakaj 4, Rasmus Carlsen 3, Jørgen Rasmussen 3, Esben Lie Hansen 3, Lars Jakobsen 2, Jonas Samuelsson 2, Eivind Tangen 1, Jacob Østergaard 1.

Website Security Test