Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Årets nytårstale

Webredaktør, udgivet d. 31. december, 2017

Vi står foran nytår nummer 36 i Skanderborg Håndbolds historie, siden sammenlægningen mellem Skanderborg Boldklub og Vrold IF i 1982.

Formand Jens Christensen afsagde sin beretning nummer 30 i klubhuset i Vrold, traditionen tro foran nogle få hardcore grønne følgere af hele klubbens arbejde. Tilbage i firserne var årets generalforsamling et mindre tilløbsstykke med mange og lange drøftelser, men de dage er langt væk. Foreningernes form har ændret sig i takt med samfundet og i dag har vi masser af ildsjæle i klubben, men til forskel fra dengang har man mest fokus på sit eget interesseområde og knap så meget for den store helhed, klubben.

Skanderborg Håndbold er begunstiget af mange og meget arbejdsomme ildsjæle, der yder et enormt frivilligt arbejde i de forskellige afdelinger. Det har bragt klubben op på højt niveau på stort set alle håndboldmæssige områder, på trods af meget begrænsede midler. Vi har tit brugt historien om humlebien der ikke burde kunne flyve, og det billede gælder stadig om Skanderborg Håndbold. Vi arbejder hårdt på at træde et skridt længere op af seniorstigen efter udflytningen til Fælleden, men vi ER stadig Danmarks håndboldhumlebi nummer 1 i 8660 Skanderborg.

Ungdom

Siden VSH blev stiftet i 1982 har ungdoms og talentarbejdet været klubbens vartegn, og det er det stadig 36 år senere på dørtrinnet til 2018. Få klubber i Danmark bruger så mange midler og kræfter på ungdomsarbejdet som i grønne Skanderborg Håndbold. År efter år lægges der uendeligt mange kræfter i arbejdet på ungdomssiden og i 2017 var vi traditionen tro også med på højeste niveau i rigtigt mange årgange. Der udføres et flot og kvalificeret arbejde fra de helt små årgange og hele vejen op igennem årgangene, til de ældste årgange hvor vi igen var med i alle 4 ungdomsligaer. Traditionen tro stod der også Skanderborg på spisesedlerne da forårets DM-titler skulle uddeles, men trods flotte præstationer blev det ikke til klubbens DM-pokal nummer 13 i dette kalenderår. Igen i 17/18 sæsonen har vi alle 4 hold i ligaerne når der fløjtes op til sidste halvdel af denne sæson, og det skulle ikke undre hvis vi igen får hold med til de afgørende kampe om DM når foråret står for døren. Nåleøjet er lille men vi har en unik evne til at kunne finde selv de mindste åbninger når tingene skal afgøres i Skanderborg Håndbold.

Grundlaget for de mange midler der bruges på ungdomsarbejdet i Skanderborg skabes hovedsageligt via 2. weekend i august under smukfest. Det er et område hvor der i 2018 skal findes nye kræfter til at drive det kæmpe arbejde der pågår med opstilling og planlægning midt i sommerferien. Det bliver en stor og livsnødvendig opgave for ungdomsudvalget at få fundet nye og friske drivkræfter til det arbejde fremadrettet. Konsekvenserne er voldsomme for talentudviklingen i 8660 hvis dette arbejde ikke lykkedes 110% og det kræver også rigtigt mange resurser og frivillige der vil bruge noget af deres ferie på det arbejde.

Damerne

2017 var også året hvor klubben for første gang var med i liga for både damer og herrer. Det var kulminationen i dameafdelingen efter mange års flot arbejde af specielt sportschef Henrik Lyngby og folkene omkring ham. Holdet var bygget op primært af talenter fra SHEA og mange af de såkaldte eksperter gav sædvanen tro ikke mange chancer for point til de grønne krigere. Det blev til nedrykning i 2017, men det blev slet ikke den nedslagtning som Bent Nyegaard og Co havde forudsagt. Det var ganske få marginaler der skulle være gået den grønne vej før vi kunne have undgået den direkte nedrykning og dermed kvalifikationskampe.

Bagsiden af medaljen blev tydelig efter nedrykningen. Holdet der var opbygget genne flere sæsoner blev sprængt i atomer og et helt nyt hold skulle genopbygges før 17/18 sæsonen. Det lykkedes via hårdt arbejde og få midler og det er ganske imponerende at se at det helt nye hold p.t. er placeret på en delt 5. plads i 1. division og meget langt fra alt hvad der har med nedrykning at gøre. Havde damehåndbolden i Skanderborg opbakning til kontrakthåndbold på damesiden, ville det på ingen måde være umuligt at vende tilbage til landets bedste række, men det er der desværre ikke for nuværende. Mange spillere er rejst til andre klubber for meget små kontrakter, hvilket selvfølgeligt giver stof til eftertanke og også mod på at få rejst noget økonomisk opbakning der gør kontrakthåndbold på damesiden mulig.

Herrer

For The Green Gunmen betød 2017 deltagelse i kvalifikationsspillet mod TMS Ringsted for at forny 888liga pladsen. Den udfordring lykkedes over kun 2 kampe og dermed grøn deltagelse i den bedste række for 7. sæson i træk og 11. sæson i alt. Det blev også året hvor vi sagde farvel til Nicolej Krickau efter 11 sæsoner i Skanderborg. En træner der har betydet rigtigt meget i det Skanderborg Håndbold vi kender i dag. Han har en stor aktie i genopbygningen af ungdomsafdelingen og de seneste år satte han sit tydelige præg på vort bedste herrehold. GOG får glæde af Nicolej Krickau de kommende sæsoner hvor han har fået en flot start i den nye sæson. Nick Rasmussen blev ny mand i sherifstolen i Orangeriet. En tur til Sjælland og møde Nordsjælland i en træningskamp i august måned blev dyrt for vores Green Gunmen, der kom hjem med langvarige skader til både Kasper Irming og Morten Balling, og det kostede dyrt i starten af dette års 888Liga. De første 9 kampe gav blot 2 point men kamp 10 blev vendepunktet med en flot sejr på udebane over de forsvarende danske mestre fra Aalborg. 9 point er det blevet til i de efterfølgende 8 kampe og det placerer Skanderborg på en aktuel 12. plads. Vi sluttede kalenderåret 2017 flot af og ser frem til 2. halvdel af sæsonen når denne skydes i gang igen 10. februar hjemme mod Ribe-Esbjerg.

Arbejdet med at få skabt en konkurrencedygtig lønsum startede for alvor i slutningen af 2016 i forbindelse med udflytningen til Fælleden. Pilen pegede i en rigtige retning og forventningerne til den første fulde sæson i Orangeriet var store. Desværre har vi måttet trykke på den kedelige pauseknap i sidste halvdel af 2017, da vores relationship manager Hanne Justesen blev ramt af langvarig sygdom fra starten af juni måned. Det har været en rigtig ærgerlig situation der nu er endt ud i at klubben er nødsaget til at søge en ny medarbejder til sponsorarbejdet, hvilket forventes at afsluttes i den kommende måned. Vi har nødtvunget måttet sige farvel til Hanne Justesen men vi håber at vi igen kan tilknytte Hanne når hun engang er klar til at genindtræde på arbejdsmarkedet.

Fælleden

Udflytningen til Fælleden har været en meget stor omvæltning for klubben. Afviklingen af elitekampe på den store bane har været en ubetinget succes med bedre og tidssvarende forhold for vore sponsorer og tilskuere generelt. Hverdagen og dagligdagen har været en helt anden case, som fylder rigtigt meget i en stor klub som Skanderborg Håndbold. Vi kom fra mange forskellige haller men med Morten Børup Hallen som vores ”hjem” hvor alle følte sig godt tilpas og ikke mindst hjemme. Det er desværre ikke tilfældet for alle på Fælleden og i det kommende år skal der arbejdes hårdt på det fremtidige klubmiljø i Skanderborg Håndbold. Bestyrelsen har nedsat et udvalg der i første omgang skal få igangsat en dialog med vore medlemmer og få analyseret sig frem til nogle brugbare modeller for hvor og hvordan fremtidens hverdag og idrætsmiljø skal se ud i Skanderborg Håndbold.

Godt nytår

Året 2017 blev et dejligt år i grønt. Som altid et år på godt og ondt men når vi sidder her nytårsdag og kigger tilbage på det seneste år, så er det med en stor portion stolthed i det grønne hjerte. De uendeligt mange frivillige timer der er lagt overalt i klubben har betydet at vi endnu engang kan skåle nytåret ind med en stor portion stolthed over hvad vi sammen har præsteret og hvad vi har betydet for rigtigt mange mennesker i og omkring klubben.

Du kære frivillige i Skanderborg Håndbold, når du kl. 24.00 hæver glasset og skåler nytåret ind, så husk også at være stolt af det arbejde du har lavet. Det har været medvirkende til at glæde rigtigt mange mennesker i og omkring håndbolden i Skanderborg og omegn. Respekt!

Tak til alle i og omkring Skanderborg Håndbold, for et dejligt 2017. Sponsorer, fans, tilskuere, frivillige, medlemmer. I ønskes alle et GODT NYTÅR.

På bestyrelsens vegne

Torben Væver

Website Security Test