Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Fantastisk sejr over BSV

Webredaktør, udgivet d. 16. november, 2017

Skanderborg Håndbold – BSV 24-20 (8-11)

Efter den flotte og forløsende sejr i sidste uge i Aalborg stod der arvefjendeopgør mod BSV på dagens menu i Orangeriet. Formkurven har været opadgående længe, men det store spørgsmålstegn var om vi turde håbe på point mod formstærke BSV, der havde vist skræmmende offensive takter, senest med hele 40 mål hjemme mod Mors-Thy i sidste spillerunde.

Gæsterne fra BSV kom med hele truppen intakt, inklusive den nyindkøbte målvogter fra Slovenien, mens vi selv måtte stille til start med Kasper Irming og Andreas Væver direkte fra sygesengen. Viljen var helt klart til stede i truppen, men der var også en naturlig realisme omkring opgaven mod det måske mest formstærke hold i ligaen.

Fra kampens start var der i hvert fald ingen tvivl om at The Green Gunmen var klar til at spille deres chance. Foran 2-0 efter 5 minutter og her så man allerede hvilken defensiv de grønne havde tænkt sig at gå til opgaven med. Kristoffer Laursen var fra første angreb en levende mur foran et heroisk kæmpende forsvar, der tog sig kærligt af både Markussen og Skube i bagkæden, og i særdeleshed de 2 streg stjerner i Knudsen og Nøddesbo. De 2 tidligere landsholdsspillere fik slet ikke den rolle i kampen som forventet og det kan udelukkende tilskrives den fornemme fight i Skanderborgs defensiv. Vi var perfekt indstillet og de defensive opgaver blev løst til UG med kryds og slange over alle 60 minutter, hvilket kun 20 BSV mål var det synlige bevis på.

Midtvejs i 1.halvleg var alt helt lige ved 5-5 men i den sidste halvdel af halvlegen begyndte der at indsnige sig for mange fejl i angrebsspillet. En BSV timeout efter 20 minutter ved 8-6 til Skanderborg betød at gæsterne gik i 7 mod 6 angrebsmæssigt, hvilket gav lidt medvind i målscoringen for Peter Bredsdorffs tropper. Til gengæld var det starten på en dårlig offensiv periode for Skanderborg, der slet ikke formåede at score de resterende 10 minutter af halvlegen. BSV ændrede 8-6 til 8-11 med 5 mål i træk frem mod pausen, og det gav lidt panderynker blandt de 1.400 feststemte tilskuere i Orangeriet.

De panderynker skulle dog vise sig at være spild af gode ansigtstrækninger. The Green Gunmen kom stærk ud fra pausen og fik hurtige reduceret 3 måls pauseføringen. Efter 11 minutter lavede Nikolaj A Nielsen sæsonens flotteste mål i Orangeriet til 13-14, efter en genial frispilning på stregen, og temperaturen i Orangeriet steg til grader der var Cigaræsken på Morten Børupvej værdig. Efter 48 minutter fik vi endelig kontakt og kom på uafgjort 17-17 og der var serveret en ægte gyserafslutning for de mange grønne fans.

BSV forlangte som i 1. halvleg timeout efter 20 minutter ved 18-18, men det taktiske minut kom Skanderborg bedst fra. Martin Mauer Larsen bragte os efterfølgende på 19-18, den første grønne føring efter pausen, og herfra så vi os ikke tilbage. De sidste 10 minutter vandt vi med 6-2, på trods af et brændt straffekast ved 20-19. Eneste reelle trussel var Nikolaj Øris der blev gæsternes topscorer med 7 mål, mens vores defensiv havde fuldstændigt styr på de øvrige BSV angribere. Kristoffer Laursen holdt det høje niveau igennem hele kampen, og Bertram Obling var igen eminent som straffekast bødlen, og reddede 2 ud af 3 forsøg fra straffepletten.

Nikolaj A. Nielsen spillede en flot kamp på stregen med 4 mål på ligeså mange forsøg og rigtigt mange spillere leverede en rigtig flot indsats i en helstøbt holdindsats. Kasper Irming gjorde før pausen hvad han kunne med sygdom i kroppen, men måtte efter 30 minutter erkende at der ikke var kræfter til rådighed i den tilstand, men heldigvis var der i dag andre der tog over på hans normale position. Andreas Væver kæmpede sig imponerende igennem kampen med stort set fuld spilletid trods influenza lignende sygdom, og den præstation kunne der ikke sættes mange fingre på.

11 kampe henne i sæsonen har vi fået hul på bylden og med 2 sejre i træk ser det hele nu pludseligt meget lysere ud. Det var en sand fornøjelse at opleve tæt på 1.400 tilskuere, hvoraf mindst 1.300 var fra Skanderborg, og de gav lige præcist den opbakning som drengene behøvede. Der har været mange skuffelser igennem sæsonen, men i dag viste vores fans sig som rigtige grønne fans. TAK Skanderborg, for opbakningen, den giver virkeligt mod på at fortsætte det hårde arbejde videre i turneringen g spillerne nød opbakningen i fulde drag.

En fantastisk dag i Grønt !

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Jonas Eichwald 6, Morten Balling 4, Nikolaj A. Nielsen 4, Morten Kirk Olesen 3, Martin Mauer Larsen 3, Andreas Væver 2, Kristian Bonefeld 1, Frederik Ladefoged 1.

Målscorer BSV:

Nikolaj Øris 7, Jacob Lassen 4, Sebastian Skube 2, Michael Knudsen 2, Mads Øris 1, Lars Skaarup 1, Jesper Nøddesbo 1, Nikolaj Markussen 1, Stefan Hundstrup 1.

Website Security Test