Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Væver: Humør og glæde er vejen frem

Webredaktør, udgivet d. 16. oktober, 2017

Skanderborg Håndbolds liga herrer har ikke fået den start på sæsonen vi havde drømt om. Blot en enkelt sejr i de første 7 kampe giver panderynker hos sportschef Torben Væver. Han har kunnet se sit hold levere nogle meget blandede optrædener og har nu tilmed udsigt til 4 kampe mod nogle af de bedste hold i rækken de kommende uger.

Nej vi er overordnet ikke tilfredse med indsatsen efter de første 7 kampe. Vi havde en rigtig god opstart hvor spillet egentligt så fornuftigt ud, men det var som om at hele læsset væltede da Kasper Irming og Morten Balling blev skadet efter vores træningskamp mod Nordsjælland, den blev en rigtig dyr fornøjelse for os. Kasper Irming er først lige vendt tilbage på banen og langt fra topformen mens Morten Balling har været hæmmet af hans bøjede ribben lige siden, så det var en alvorlig bet for os der ødelagde rigtigt meget. Irming fylder naturligt nok meget i vor offensiv og vi formåede ikke at finde nogle brugbare opstillinger uden ham. Dybest set handler det jo om at usikkerheden bredte sig blandt en del af de øvrige bagspillere der skulle tage over og stille og roligt forsvandt selvtilliden og evnen til at tage de rigtige beslutninger i de rigtige situationer.

Ret beset har vi jo ikke tabt nogle kampe som vi ikke ”burde” tabe set i forhold til de hold vi har mødt på banen, men i Skanderborg skal vi leve af at slå nogle modstandere der på papiret er bedre end os, og det har vi ikke formået indtil nu i sæsonen. Vi vandt sikkert med 10 mål over TM Tønder på hjemmebane, men vi har simpelthen lavet alt for mange fejl i øvrige kampe for at kunne høste point. Ser man i statistikken har vi jo også 2 mand i top 10 over tekniske fejl og det er jo netop et udtryk for den usikkerhed der har bredt sig i spillet og vi har kommet til se dumme ud i nogle perioder i de seneste kampe. Specielt de 3 seneste kampe har gjort ondt på holdet, for vi har i princippet ikke mødt nogle hold der har spillet vanvittigt godt, vi har bare været alt for dårlige.

Det har selvfølgeligt givet nogle søvnløse nætter hvor man bare tænker og tænker på hvad der er gået så galt, men konklusionen er nu ganske enkel. Vi bliver simpelthen nød til at finde noget humør og spilleglæde frem i truppen, for det er den eneste vej tilbage. Vi har haft masser af fine præstationer rundt omkring på holdet i de første kampe men det har bare ikke hængt sammen med 7 mand på en gang, og så er 888Ligaen bare et skidt sted at opholde sig, for så taber man til alle hold.

Spillerne er rigtigt trætte af situationen og det fornemmer man straks man kommer til træning. Der er slet ikke den stemning som der plejer at være i Skanderborg. Jeg syntes vi har trænet godt men når vi kommer til kampene så har vi været alt for usikre. Vi skal jo spille tæt på modstandernes forsvar med de spiltyper vi har for vi har ganske enkelt ikke de skytter som andre klubber har økonomi til at hente ind, og når vi så kaster så mange bolde direkte i hænderne på modstanderne kommer det let til at se dumt ud. Jeg ved at spillernes indstilling ikke fejler noget og jeg ved også at flere af spillerne har mere end lavvande på selvtillidskontoen, men alle vil så gerne have vendt bøtten og komme længere fremad på pointkontoen. Trænerteamet har virkeligt været på overarbejde de seneste uger og har gjort en kæmpe indsats, men det er vel den sværeste situation at stå med som træner når det bliver de mentale kræfter der spiller os et puds.

Det gør bestemt ikke casen bedre at opbakningen tilsyneladende også er på nulpunktet i Skanderborg og omegn. Det var trist at opleve at ikke engang 500 tilskuere mødte op mod GOG i torsdagens kamp, og det gør bestemt heller ikke opgaven nemmere for spillerne. Det er jo netop i sådanne situationer at spillerne har behov for opbakning, men den var desværre ikke tilstede mod GOG.

Vi har før været nede og vende i en bølgedal og fundet vej til overfladen igen, og det gør vi også denne gang. Vi er klar over at vi står foran 4 kampe i streg mod nogle af rækkens tophold, men dem skal vi bruge positivt. Der er ingen der forventer point i disse kampe som vi har præsteret den seneste periode men vi har en klar plan for hvad de kommende kampe skal bruges til, før vi får en lang række kampe i slutningen af november og det meste af december mod de hold, hvor vi på papiret har de bedste chancer for point. Vi ryster ikke på hånden over at vi efter de næste 4 kampe måske ikke har tilført yderligere point, men spillet skal derimod blive markant bedre. Vi skal simpelthen have humøret og glæden tilbage i højsædet så vi kan komme ud af den negative spiral vi har været inde i den seneste tid.

Vi har et hold der kan drille alle hold i rækken og der er ingen af mine spillere der har glemt at spille håndbold siden sommerferien, men nogle gange er der bare mere mellem ørene af spillerne der spiller ind og det er vi hårdt ramt af lige nu.

Jeg håber af hele mit grønne hjerte at Skanderborg tilhængerne vil hjælpe med genoprejsningen og støtte op om holdet de kommende kampe, for det må være i håndbold som i livets andre forhold, i medgang og modgang. Lige nu har vi modgang og der må vi stå sammen i Skanderborg.

Næste kamp er på udebane på søndag 22/10 mod TTH og næste hjemmekamp er onsdag 1/11 mod Århus Håndbold.

Website Security Test