Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat TTH – Skanderborg

Webredaktør, udgivet d. 22. oktober, 2017

TTH Holstebro – Skanderborg Håndbold 23-22 (13-8)

Hovedoverskriften for dagens opgør i Holstebro var at få stabiliseret og styrket vores angrebsspil, efter vi i sæsonens første 7 kampe ganske enkelt ikke har produceret mål nok, men overskriften i dagens opgør blev desværre en helt anden. Det blev dagens dommerpræstation som fik Skanderborg helt op i det røde felt efter kampen og det kunne man bestemt ikke fortænke dem i.

TTH kom ud fra kampens start som de sluttede i nedslagtningen af Skjern i onsdagens pokalkamp og førte 2-0 før Skanderborg fik set sig om. Allerede fra første angreb kom vi i modvind på dommerkendelser og efter 9 minutter fik Nick Rasmussen en advarsel for at påpege de mange fejl. Morten Kirk Olesen holdt dog hovedet koldt og var igen stærkt spillende i offensiven. 3-3 var stillingen efter 11 mnutter og kort tid efter fik Morten Balling kampens og Skanderborgs første udvisning. Den ene dommer dømte målkast og den anden dømte straffekast til TTH og 2 min til en fortvivlet Morten Balling. Hjemmeholdet var uden nåde og vandt overtallet 3-0 og dermed havde hjemmeholdet skabt et lille hul til gæsterne. Efter godt 20 minutter gik den første 50/50 kendelse til Skanderborg, hvilket gav en advarsel til en yderst fortvivlet træner for hjemmeholdet.

Angrebsspillet var ikke prangende fra Skanderborgs side gennem de første 30 minutter og ved pausen var hjemmeholdet i front med komfortable 13-8 og man sad og forberedte på at vi måtte tage tilbage til træningsbanen i Orangeriet med uforløst sag efter dagens opgør, men sådan gik det heldigvis ikke.

Efter pausen stod der Skanderborg på alt de første 15 minutter. Kasper Irming kom på tavklen for første gang efter 38 minutter, med 2 mål i træk efter en 1. halvleg han ikke kunne være helt tilfreds med. Nick Rasmussen forsøgte med en opstilling med Balling og Irming på fløjene og med Kaagaard, Kirk og Mauer på bagspilspladserne, og det virkede i dag. Efter 47 minutter kunne Mathias Smed udligne for første gang til 16-16, men så trængte Skanderborg også til et par udvisninger mere, og dem fik vi. Den første tabte vi 2-0 og i den anden lykkedes vi at få tilkæmpet 1-1. Der blev ganske enkelt kæmpet heroisk fra de grønne drenge der har kæmpet så hårdt med spillet i denne sæson og vi fik fremtvunget 22-22 med godt 1 minut tilbage af kampen ved Kasper Irming. Hjemmeholdet forlangte derefter deres sidste timeout og i det efterfølgende angreb fik Simon Birkefeldt tilkæmpet sig et straffekast, på trods af at Martin Mauer tydeligvis er mindst 30 cm på den rigtige side af buen. Dømmer man et straffe for at Mauer skulle være i feltet, så må det være fordi man ønsker at dømme straffe, alt andet giver ingen mening.

I den anden ende var der til gengæld ingen straffekast til Frederik Ladefoged 30 sekunder efter, men til gengæld kunne dagens observatør gøre udvisnings kabalen komplet. Nick Rasmussen blev idømt 2 minutters udvisning for at gå i knæ på sidelinien og dermed var Skanderborg også i de sidste afgørende sekunder i undertal. Vi lykkedes ikke med en afslutning de sidste sekunder af kampen, hvor et frikast med 2 sekunder af kampen endte i paraderne og en flok voldsomt skuffede Green Gunmen måtte erkende at det hele endte med et etmåls nederlag af værste skuffe.

Til gengæld kunne vi notere en klar sejr på udvisninger, hvor kampen endte med en overlegen og hovedrystende 5-0 sejr til Skanderborg.

Sjældent har redaktionen oplevet et så hovedrystende omklædningsrum som i minutterne efter dagens opgør, men til gengæld kan vi tage med fra Holstebro at vi i dag fik vendt skuden og sejlet i den rigtige retning igen. Næste opgave lyder på Århus Håndbold på hjemmebane, men når vi havde fortjent point på udebane i Holstebro, kan vi også tage point mod Århus på egen bane. Der var opløftende indsatser af mange af de spillere der har hængt med hovedet den senere tid og dejligt at se bagkæden i 2. halvleg finde frem til noget af det spil som skal kendetegne Skanderborg fremadrettet i sæsonen. 

I kan rejse hjem men hovederne hævet i dag gutter….

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Morten Kirk Olesen 6, Kasper Irming 6, Morten Balling 4, Rasmus Kaagaard 3, Jonas Eichwald 1, Mathias Smed 1.

TTH Holstebro:

Emil Sidelmann 4, Viktor Östlund 4, Kasper Kildelund 3, Jeppe Hauskov 3, Vignir Svarvarsson 3, Lars Mousing 2, Jac Karlsson 1, Martin Hansen 1, Sion Birkefeldt 1, Peter Balling 1.

Website Security Test