Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Storsejr trods skadeshelvede

Webredaktør, udgivet d. 9. september, 2017

Skanderborg Håndbold – TM Tønder 29-19 (16-7)

Første hjemmekamp i sæsonens 888Liga mod TM Tønder, efter en skidt præstation i udekampen mod Sønderjyske. Læg dertil at skaderne var væltet ned over de grønblusede i løbet af ugen, så ud over topscorer Irming var også Morten Balling, Thomas Christensen og Mike Haack ude af opgøret.

Det så lidt dystert ud i Skanderborg lørdag morgen, men de tunge skyer blev blæst væk efter blot 5 minutters spil i dagens kamp. Vi var foran 1-0 men så lavede Tønder de efterfølgende 3 mål og førte 1-3. Men herfra var der kun et hold på banen de resterende 55 minutter. 6 mål i træk blev startskuddet til en sjældent set mandfolkeindsats af de resterende grønne gunmen, anført af Morten Kirk Olesen og en storspillende Kristoffer Laursen i målet. Sammen med en fantastisk defensiv lagde de kimen til en storsejr over TM Tønder, som kunne have blevet langt større hvis ikke Nick Rasmussen havde sparet nogle af profilerne de sidste 10 minutter af kampen.

Kampen var præget af et utal af udvisninger, hvoraf hele 2 gange var det en spiller fra begge hold der røg ud på samme tid. Det gav en lidt rodet kamp hvor det hørte til sjældenhederne at spillet foregik efter spillets opfinders formodede hensigt 6 mod 6 og en målmand i hvert felt. Gæsterne fra Tønder forsøgte sig i store dele af kampen med en ekstra markspiller på banen og i dag blev det ingen positiv effekt. Gang på gang udnyttede Skanderborg den manglende sidste skanse i Tønder målet og i dag blev det til mange gode chancer på den konto efter både mange redninger men også mange bolderobringer i Skanderborg defensiven.

Pausestillingen var hele 16-7 og man kunne næsten ikke tro på det resultat med de mange skader in mente.

Sidste sæson satte Skanderborg lignende føringer over styr flere gang i løbet af sæsonen, men i dag var der ingen slinger i valsen. Kristoffer Laursen fortsatte med at imponere i målet og fik taget grundigt revanche efter en lidt sløj indsats i Sønderborg. Foran sig havde han i dag et fantastisk forsvar hvor alle mand kæmpede for den grønne trøje så blodet sprøjtede. Stille og roligt udbyggede vi blot føringen og midtvejs i 2. halvleg stod der 23-11 på den store firkantede kube i loftet i Orangeriet. Vi nåede helt op på plus 14 mål ved 26-12 med 8 minutter tilbage, og her valgte Nick Rasmussen blandt andet at give liga debut til både Rasmus Meyer og U18 spilleren Kristoffer Vestergaard, der nåede at score sit første ligamål i kampens sidste minut. Ud over Morten Kirk Olesen sprang også Rasmus Kaagaard i øjenene i dagens opgør. Han stod for første gang meget længe som starter på playmakerpositionen og den chance udnyttede han flot.

Det hele endte med en 10 måls sejr, som ikke var et eneste mål for stor. Det kan nogle gange godt være tungt at være Skanderborg fan, men i dag var det simpelthen en sand fornøjelse. Afbud på afbud og så levere drengene sådan en indsats – det afkræver ganske enkelt bare en eneste ting, RESPEKT.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Morten Kirk Olesen 5, Rasmus Kaagaard 5, Frederik Ladefoged 4, Andreas Væver 4, Nikolaj A. Nielsen 3, Jonas Eichwald 2, Jeppe Jonasson 2, Kristian Bonefeld 1, Martin Mauer Larsen 1, Mathias Smed 1.

Website Security Test