Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Sønderjyske – Skanderborg

Webredaktør, udgivet d. 31. august, 2017

Sønderjyske – Skanderborg Håndbold 28-20 (12-8)

Årets åbningskamp i 888Ligaen stod mod et skades frit Sønderjyske hold i deres favorithal, Skansen i Sønderborg. Der var ikke udsolgt men flotte 1.877 tilskuere havde fundet frem til hallen trods stadig kun August på kalenderen.

Skanderborg ankom igen uden Mike Haack og Kasper Irming, men ellers var alle mand fit for fight til dagens vigtige opgør, hvor pilen for sæsonstarten skulle stilles. Netop Sønderjyske slog vi stort for en måned siden i samme hal og Sønderjyderne er typisk et hold der ligger i samme halvdel af tabellen som os selv.

Men dagens opgør blev desværre ikke en gentagelse af træningskampen. Vi scorede kampens første mål men herefter svarede hjemmeholdet igen med 4 mål i træk. Stille og roligt fik vi dog rystet den stime af os og midtvejs var alt helt lige ved 6-6. Herfra blev det igen 3 mål imod os i træk og disse udfald blev for meget for cheftræner Rasmussen, der prompte forlangte timeout efter 19 minutter. Det fik sat proppen i hullet men ændrede ikke ved at Skanderborg var bagud med 12-8 ved pausen.

Det er tydeligt at Skanderborg er voldsomt handicappet af manglende skud styrke. Kasper Irmings fravær gør i den grad ondt på vores hold uden store skytter fra distancen og når Martin Mauer Larsen samtidigt har valgt at gå all in som assist spiller bliver arbejdsbetingelserne svære for små bagspillere som Moren Kirk Olesen, Morten Balling og Rasmus Kaagaard. Det resulterede da også i kun et regulært stregmål, hvilket ikke er nok i 888Ligaen anno 2017/2018.

Indstillingen kan man dog ikke sætte mange spørgsmålstegn ved, og vi kom da også rigtigt fint ud fra pausen. Claus Kjeldgaard hamrede godt nok hjemmeholdet foran med 13-8 i første minut, men herefter fik defensiven godt fat og den efterfølgende periode vandt vi med 5-1 og dermed var kampen helt lige igen efter 38 minutter. Sønderjyske måtte ty til deres anden timeout og herfra gik det desværre kun en vej, og det var Sønderjyskes. Stille og roligt trak hjemmeholdet fra det mere og mere trætte Skanderborg hold, som skulle bruge rigtigt mange kræfter på at kombinere sig igennem det ultra defensive Sønderjyske defensiv, som mindede mere og mere om en grænsebom.

Midt i The Green Gunmens kamp mod hjemmeholdets momentum fik vi lige et ekstra hak i tuden, da kampens observatør tildelte Skanderborg en 2 minutters udvisning for at være for mange spillere på banen. Efter en fintælling måtte det konstateres at vi kun var 7 spillere da Kristoffer Laursen var skiftet ud. Så blev udvisningen ændret til en forkert udskiftning mange sekunder før. Set på spillernes yderst ophidsede reaktion herpå, bliver det vist ikke det sidste ord der bliver sagt i den situation og bænken valgte da også at nedlægge protest i situationen. Ærgerligt for kampen blev ellers ledet aldeles fremragende af Mads og Martin, og det var den eneste situation i kampen der gav anledning til noget som helst.

Unge Jonas Eichwald fik igen æren af samtlige 60 minutter på højre fløj i Mike Haacks fravær, og igen i dag prioriterede modstanderne at det var her Skanderborg skulle afslutte. Det gav et hav af afslutninger til Eichwald, og han udnyttede langt hen af vejen de mange udspil, indtil den storspilende Torsten Fries i slutningen af kampen fik regnet ham ud. I den anden ende af banen havde vi i dag ikke samme niveau som hjemmeholdet, og målmandsduellen blev vundet klart af dagens vindende hold.

Vi må være ærlige og sige at vi er utroligt hårdt ramt af vi mangler vores eneste reelle skytte, og vi beder til de højere magter ti at pausen bliver kort og at vi snart får tilføjet trøje nummer 7 på Skanderborg holdkortet, og kære læser og grønne fans, i må gerne folde hænderne og bede med.

Om halvanden uge, lørdag 9/9 åbner vi 888Ligaen på hjemmebane, hvor vi tager imod TM Tønder. Trænertrioens panderynker var dybere end før vi kom til Sønderborg, så der bliver tænkt mange tanker de næste dage i både Fredericia og Risskov.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Morten Balling 5, Jonas Eichwald 5, Nikolaj A. Nielsen 2, Morten Kirk Olesen 2, Thomas Christensen 2, Martin Mauer Larsen 2.

Målscorer Sønderjyske:

Mikkel Møller 5, Mattias Thynell 3, Simon Kristiansen 3, Claus Kjeldgaard 3, Kenneth Bach 3, Adam Nyfjäll 3, Christoffer Fors 2, Aaron Mensing 2, Chris Jørgensen 1, Jacob Lyck 1, Frederik Børm 1.

Tilskuere 1.877 i Skansen i Sønderborg.

Website Security Test