Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Kollektivet sejrede på sidste dagen i Spar Nord Bank Cup

Webredaktør, udgivet d. 21. august, 2017

På papiret burde Skanderborgs 1. divisionsdamer være endt sidst i torsdagens og weekendens Spar Nord Bank Cup, hvor modstanderne var lutter ligahold, og hvor holdet spillede sin allerførste kamp med den nye trup. Langt over halvdelen af holdet er nye spillere, men det lykkedes alligevel at slutte af søndag med en flot sejr på 23-19 over ligadamerne fra Ringkøbing Håndbold. Derudover bød turneringen også et gensyn til stregspiller Marie Aamand Sørensen, som har været ude med en korsbåndskade, men nu er meget tæt på at kunne deltage fuldt i kampene. I denne turnering blev det dog kun til forsvarsopgaver, hvor hun satte sine tydelige spor efter lige at have vænnet sig til tempoet.

Det var kollektivet i både forsvar og angrebet, der sejrede i dag – hvilket er en ekstremt vigtig faktor, efter vi fik et par håndboldlektioner i de to første kampe. Jeg vil på ingen måde have været foruden de to kampe, da jeg synes, de fik holdet til at rykke sammen, og vi fik samtidig tanket dyrebar erfaring, i forhold til hvor meget power og omstillinger betyder i kampe på højeste niveau. Specielt tror jeg, vi lærte, hvor hårdt der egentligt må tackles på liganiveau, og denne ekstra hårdhed var et af de væsentligste grundlag for sejren, siger cheftræner Kristian Danielsen, der tilføjer, at Ringkøbing godt nok manglede et par profiler, men det rykker ikke ved, at forsvaret er blevet spillet gevaldigt op i et godt gear, som han siger.

Torsdag aften spillede Skanderborg så sin allerførste kamp sammen. Det foregik i KFUM-hallen imod Randers HK, og Skanderborg tabte 19-32 (10-16 ved pausen). I en kamp hvor Randers virkelig havde kridtet løbeskoene og pressede kontrafasen i alle situationer. En af sidste sæsons forbandelser var de mange brændte straffekast, og mod Randers blev tre brændt, før Othilia Christensen fik bolden og scorede sikkert, hvilket hun i øvrigt fortsatte med i alle tre kampe og endte med at score 11 straffe på 12 forsøg.

Mod Nykøbing-Falster lørdag eftermiddag i Skjern blev det igen til et nederlag, denne gang på 22-34, hvor især venstrefløjen Sofie Alnor havde tur i den med 7 mål på 7 forsøg. Skanderborgholdet var dog væsentligt bedre med i specielt 1. halvleg, som sluttede 14-12. Men da det blev til fire mål i streg for NFH lige efter pausen, blev kampen reelt afgjort ret hurtigt. Skanderborgholdet havde held med et par gange at få kæmpet sig tilbage til kun at være bagud med fire – ved blandt andet godt spil af Louise Søndergaard, men pigerne måtte til sidst slippe elastikken til det stærke Nykøbing-mandskab.

Dameholdet overnattede i Skjern og brugte aftenen på afslapning med brætspil og film. Søndag formiddag blev brugt sammen med Aksel Nørgaard, som kort introducerede brugen af e-stimate-personlighedsprofiler og provokerede herefter pigerne til en mere nuanceret brug af hinanden og større bevidsthed om de forskellige typers forskellighed, og hvordan der kan gives plads til at få alle styrker i spil i teamet.

Det kollektive samarbejde blev allerede sat på prøve nogle timer efter, da Ringkøbing praktiserede et 5:1-forsvar, hvilket var ”nyt” for Skanderborgpigerne. Der blev dog sat nogle gode angrebsminutter sammen i perioder, og et velfungerende forsvar gjorde, at pigerne var i kontrol i store dele af kampen.

Jeg er yderst tilfreds med pigernes og holdets måde at håndtere de mentale udfordringer, der er ved at deltage i en så stærkt besat turnering – med relativt få spilmæssige værktøjer. Kollektivet bestod, og det har været tre meget lærerige kampe, hvor jeg synes, vi har kunnet tage en masse med fra hver kamp og har flyttet os rigtigt, rigtigt meget. Det er selvfølgelig forstærkende for hele forløbet, at vi kan hive en sejr hjem her til sidst. Det ser godt ud, lyder det fra en glad træner, der sammen med assistenttræner Daniel Rensch fik set mange konstellationer af spillere.

Det er ingen hemmelighed, at vi har mange unge spillere, men det har været fedt at se, at når de rammer dagen, så har de kompetencerne til at gøre en forskel på højeste niveau – nu handler det om, at de rammer det niveau i så lange perioder som muligt, og at få lagt endnu nogle lag på fysisk, som helt sikkert var en øjenåbner for mange.

Også spillerne var tilpas efter stævnet.

Det var noget af en udfordring at skulle møde Randers HK med et helt nyt hold i første træningskamp – men det var fedt at opleve, at vi holdt hovedet højt. Det er fedt at møde nogle af de helt store hold og spillere, og så glæder vi os jo bare over sejren til sidst. Det giver virkelig et kæmpe boost mentalt at vinde, fortæller bagspiller Sofia Deen og bakkes op af højrefløj Kristina Sommer. De er enige om, at de allerede i kampen mod Ringkøbing kunne mærke erfaringerne fra de to første kampe og oplægget med Aksel Nørgaard.

Vi har vist, at vi godt kan spille med i perioder mod nogle af de bedste og har deraf høstet en del selvtillid, også selvom det ikke resultatmæssigt var så godt i de to første kampe. Det har givet en masse optimisme, og der er jo rigtig mange flere muligheder på det her hold, som jeg glæder mig til at komme tilbage til træningslokalet og arbejde videre med, understreger Sofia Deen.

Ja, jeg synes også, det ser rigtig fornuftigt ud, det hænger mere og mere sammen, så nu vil vi bare i gang med sæsonen, smiler højrefløj Kristina Sommer.

Målscorere mod Randers HK: Sofie Alnor 4, Trine Knudsen 4, Sofia Deen 2, Cilla (U18-spiller) 2, Othilia Christensen 2, Katrine Larson 2, Kristianna Henneberg Joensen 1, Sidsel Mejlvang 1, Caroline Svarre 1.

Målscorere mod Nykøbing Falster: Sofie Alnor 7, Louise Søndergaard 5, Othilia Christensen 3, Sidsel Mejlvang 2, Mathilde Pape 1, Sofia Deen 1, Caroline Svarre 1, Trine Knudsen 1, Katrine Larson 1.

Målscorere mod Ringkøbing Håndbold: Othilia Christensen 7, Sofie Alnor 5, Katrine Larson 4, Caroline Svarre 4, Louise Søndergaard 1, Stine Kristensen 1, Trine Knudsen 1.

 

Website Security Test