Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Skanderborg – Ringsted

Webredaktør, udgivet d. 17. april, 2017

Skanderborg Håndbold – TMS Ringsted 32-28 (14-15)

Kvalifikationskamp til liga – Kamp 1

Første kvalifikationskamp mod TMS Ringsted blev præcist så tæt, jævnbyrdig og dramatisk som vi havde forventet. Et TMS hold anført af storspillende Rune Ohm og Michael Riis dominerede første halvleg og det spil de viste før pausen kunne sagtens matche mange af de hold vi har mødt i 888ligaen i denne sæson. Kampen blev en særdeles velspillet håndboldkamp og det kan både tillægges 2 gode håndboldhold, men også en suveræn ledelse af kampens 2 dommere, der tillod præcist det bør tillades i en kamp med så stor betydning. Respekt og bare ærgerligt at vi så sjældent tildeles domer fra den ende af niveau skalaen i dansk håndbold.

1.498 feststemte tilskuere skabte en flot ramme om kampen, hvor ca. 50 Ringsted fans også havde taget turen over Storebælt, for at støtte deres lokale helte. Kampen blev indledt med 1 minuts stilhed i respekt for Steffen Dalsgaard, mangeårig ven og sponsor i klubben, der gik bort i en alt for tidlig alder i torsdags.

Efter denne triste oplevelse gik spillerne i gang og fra kampens start var det 2 hold der var helt lige. Midtvejs i 1. halvleg begyndte gæsterne at trække en smule fra og ved 15. minutter stod der 9-7 til TMS Ringsted. Den føring udbyggede gæsterne til 13-9 efter 22 minutter og man begyndte at fornemme panderynker blandt de grønne fans i krogene. Christian Dalmoses 7 mod 6 gav dog bagslag i halvlegens sidste minutter, hvor Skanderborg defensiven begyndte at stå lidt mere kompakt og det gav nogle vigtige bolderobringer som effektivt blev kastet i det tomme TMS mål. Det gav lige den luft som vi havde behov for i en trængt 1. halvleg, hvor gæsterne skabte føringen på 7 mod spillet, men også satte føringen over styr på samme taktik. Pausestillingen var 15-14 til gæsterne og alt var helt åbent.

Pausen bekom tydeligvis Skanderborg bedst. Dalmose havde dikteret noget der mindede om en halv mandsopdækning af Kasper Irming fra kampens start og bet havde Skanderborg svært ved at omstille sig til. Men efter pausen var det tydeligt at der var skruet på de taktiske knapper i det grønne omklædningsrum, for nu havde vi snor i Ringsted der ikke formåede at bringe sig foran igen. Men det var stadig tæt men nu var det plus minus 1 mål til begge hold. Efter 39 minutter kom Skanderborg første gang i front ved 21-20 og det betød en omgående timeout fra Ringsted. Efter 46 minutter var stillingen 24-24 og herfra kom Skanderborg afgørende i teten. 2 straffekast mål fra kampens spiller Andreas Væver og et ægte Irming energimål betød 27-24, og det var reelt afgørelsen på kampen. Kristoffer Laursen fandt samtidigt sit kendte niveau frem på samme tidspunkt og de sidste 10 minutter var det kun et spørgsmål om hvor stor sejren skulle være til hjemmeholdet. Ringsted kom på minus 2 ved 29-27 med 3 minutter tilbage, men Skanderborg svarede resolut tilbage og kunne indkassere en yderst vigtig sejr i kamp 1.

Resultatet betyder at Skanderborg kan sikre sig en ny sæson i ligaen ved blot uafgjort på fredag når kamp 2 løber af staben i Ringsted. Men uafgjort i Ringsted bliver bestemt ikke nogen let opgave, for det var et yderst velspillende hold vi mødte i dag. Der er bestemt intet afgjort, men skulle alt gå galt i Ringsted, har vi nu sikret os en eventuel 3. kamp i Orangeriet onsdag 26/4. Det faktum er måske det vigtigste vi fik ud af dagens kamp – men det er bestemt også værd at tage med.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Andreas Væver 7, Martin Mauer Larsen 6, Besard Hakaj 4, Kasper Irming 4, Morten Kirk Olesen 3, Jonas Eichwald 3, Frederik Ladefoged 2, Rasmus Porup 1, Bertram Obling 1, Rasmus Kaagaard 1.

Målscorer TMS Ringsted:

Rune Ohm 7, Michael Riis 5, Mads Dudek 3, Magnus Andersen 3, Oliver Klarskov 3, Nicklas Petersen 2, Sebastian Thor 2, Lasse Sinding 1, Benjamin Pedersen 1, Morten Jensen 1.

Tilskuere: 1.498

Website Security Test