Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Ringsted – Skanderborg

Webredaktør, udgivet d. 23. april, 2017

TMS Ringsted – Skanderborg Håndbold 23-28 (9-13)

Kvalifikationskamp nr. 2

Afgørelsens time stod fredag aften i Ringsted, hvor hjemmeholdet havde sat næsen op efter revanche og en 3. kamp i Skanderborg på onsdag. Skanderborg havde brugt lang tid på analyse af den første kamp, hvor Ringsted spillede rigtigt flot håndbold de første 25 minutter af kampen.

Fornemmelsen var god blandt spillere og trænere ved afgang allerede kl. 09.00. Spillerne havde fået de bedste forberedelser stillet til rådighed, med hvileværelser og forplejning på hotel i Ringsted, så alle sejl var sat til en afgørelse allerede efter kamp 2. Kravet var minimum uafgjort, alt andet ville give en 3. kamp.

Ringsted hallen var fyldt til absolut sidste plads, godt og vel. En dukke med Jeppe Jonassons navn på ryggen var hængt op i en basket kurv (tidligere TMS), i en galge vel at mærke, jo alle sejl var sat til for at ryste de i dagens anledning sorte Skanderborg drenge.

Kampen blev sat i gang med næsten 10 minutters forsinkelse pga. konfetti i små stykker i tonsvis var kastet på banen i forbindelse med de lokale stjerners entre. Skanderborgs medrejsende fans havde allerede inden første fløjt sat dagsordenen i Ringsted Hallen. Tæt på 200 medrejsende fans ydede kampen igennem en fantastisk indsats og støttede drengene i tykt og tyndt.

Da kampen langt om længe kom i gang var det uden Rasmus Kaagaard, der ikke var blevet sin skade fra mandagens opgør kvit. Til gengæld var Mike Haack blevet fit for fight igen, og han spillede flot på sin gamle hjemmebane i Ringsted.

Skanderborg satte sig tungt på kampen fra første fløjt. Mike Haack og Morten Kirk Olesen sørgerede for en hurtig 2-0 føring, og Besard Hakaj og Martin Mauer fulgte hurtigt op til 4-1 efter blot 4 minutter.

Kristoffer Laursen startede flot i målet og fik hurtigt antydet at han havde tænkt sig at vaske den lidt blege indsats i første opgør ud med en kanon kamp på udebane, og det fik han i den grad gjort. Midtvejs i halvlegen første vi med 9-6, men sad med fornemmelsen af at vi faktisk havde spillet bedre end en 3 måls føring. Hjemmeholdet kom tættere på i denne periode, hvor Skanderborg tillod sig en 7 minutters scoringspause, og efter 20 minutter var haluret helt oppe på 8-9. Herfra satte Skanderborg igen turboen på med 3 mål i træk af Kirk Olesen, Væver og Bonefeld, fik vi skabt en 4 måls føring som vi kunne gå til pausen med.

De gæstende fans havde allerede en fest i pausen, hvor troen på egne evner var stor efter de første 30 minutter, og de skulle få ret i den antagelse. Skanderborg kom knivskarpe ud fra pausen og efter 37 minutter var vi i front med 7 mål på 11-18. Herfra skulle hovederne på Skanderborgs spillere blot holdes kolde og forberedte på hvad Ringsted måske kunne finde på af offensive forsvarsvarianter. Hjemmeholdet var svækket i løbet af kampen da Rune Ohm måtte udgå i slutningen af 1. halvleg med noget der lignede en skulderskade. Den anden storskytte fra det første opgør, Michael Riis kunne slet ikke finde mandagens niveau frem, og Dalmose lignede en hærfører uden flere friske soldater.

De sorte Skanderborg drenge kom ikke i problemer og med en gennemført og professionel indsats kunne de sikre en stensikker 28-23 sejr og dermed liga sæson nummer 11 til Skanderborg Håndbolds bedste herrehold.

Forløsningen var enorm og stemningen efter kampen var bare ren glæde og lettelse over igen at have løst de forfærdelige kvalifikationskampe med sejre og succes. Alle spillere vidste nu med sikkerhed hvad næste sæson byder på, og også de nye spillere til den kommende sæson var hurtige med lykønsknings SMS, for nu var deres fremtid også endeligt sikret.

Det var 2 festbusser der kørte over Storebæltsbroen med 1 times mellemrum. Fanbussen med den guitarspillende viseborgmester Magabody og spillerbussen med holdleder Frank Jensen der optrådte med malersangen, som han har gjort siden klubben blev stiftet i 1982. Spillerne festede til den lyse morgen, og det var så fortjent som noget kan være, for det var en flot og professionel afslutning på sæsonen 2016/2017 de havde ydet i Ringsted.

Det var sidste kamp for flere både trænere og spillere – men mere herom senere. Lige nu glæder vi os over at der står LIGA på vort visitkort også de kommende 12 måneder.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Besard Hakaj 5, Kasper Irming 5, Morten Kirk Olesen 5, Mikkel Kaagaard 3,Mike Haack 3, Martin Mauer Larsen 2, Andreas Væver 1, Frederik Ladefoged 1, Jonas Eichwald 1, Kristoffer Laursen 1, Kristian Bonefeld 1.

Målscorer TMS Ringsted:

Benjamin Pedersen 5, Lasse Sinding 4, Oliver Knudsen 3, Rune Ohm 2, Morten Jensen 2, Niklas Selvig 2, Michael Riis 1, Jacob Jensen 1, Magnus Andersen 1, Mads Dudek 1, Andreas Stryger 1.

Website Security Test