Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Damerne sluttede af med endnu en gyser

Webredaktør, udgivet d. 2. april, 2017

Referat Ringkøbing Håndbold-Skanderborg Håndbold 24-24 (8-15)

Selv om skuffelsen og tavsheden larmede højt i omklædningsrummet efter kampen torsdag aften i Ringkøbing, har de unge amatører fra Skanderborg Håndbold al grund til at være stolte. Stolte over en ligasæson med flere meget tætte kampe, stolte over tre uafgjorte kampe og en sejr over Ringkøbing i efteråret – og stolte over en fuldstændig forrygende periode de sidste ti minutter af første halvleg torsdag aften. Tyve minutter henne i kampen stod der 8-8 – hvorpå Skanderborg scorede syv mål på ti minutter. 8-15 ved pausen.

Smil, ”det er sjovt, det her” men også enighed om, at det jo er set før, at et hold kan lave et comeback, selv om det er bagud med syv. Skanderborg har selv prøvet det. Så nu skulle man være på vagt. Men det var lettere sagt end gjort.

Det gik sådan set fint nok de første minutter, Skanderborg kom foran med otte mål, 9-17, og efter ti minutter var gæsterne stadig syv mål foran, 12-19. Men så begyndte Ringkøbing stille og rolig at æde af føringen. Og da Ringkøbings Michelle Brandstrup scorede for 7. gang til 17-21, tog Skanderborgtrænerne time out og talte med store bogstaver. 

Trods flere store redninger af Monika Kongsgaard kunne Skanderborg dog ikke holde hjemmeholdet fra at score, og når der så heller ikke blev scoret i den anden ende, ja, så var der pludselig kun et enkelt mål mellem de to hold med godt seks minutter igen, 21-22.

Det lykkedes Skanderborg at komme foran med to, men med knap fire minutter tilbage var den gal igen – Ringkøbing fik scoret og pustede gæsterne ubehageligt i nakken. Yderligere nogle store Monika-redninger gav håb, men et par brændte chancer og tekniske fejl hos det unge Skanderborghold, og bang! Ringkøbing fik udlignet til det uafgjorte slutresultat i en kontra med blot 23 sekunder tilbage af kampen. Hallen var på kogepunktet, ville det lykkes Skanderborg at slå Ringkøbing atter engang og få i alt seks point?

En Skanderborg-timeout gav ikke opskriften på den afgørende scoring, og så var de sidste ligasekunder spillet, og det hele var ovre.

Det var en speciel oplevelse, hvor vi først fulgtes ad, og så fik vi et stort forspring. Men det kan være svært at føre, når man ikke er vant til det, så vi trak håndbremsen og glemte at løbe kontra, forklarer en ærgerlig træner Mikkel Voigt Frederiksen, der dog ser tilbage på sæsonen med en god fornemmelse.

Det har været spændende og mega lærerigt for os alle, både trænere og spillere. Naturligvis har et så ungt hold ikke den erfaring og taktiske forståelse, som de øvrige ligahold har, men det læres jo kun på én måde. Det har været helt vildt sjovt at have det suverænt yngste hold, som har flyttet sig undervejs og nu spiller med meget mere fysik end i starten af sæsonen. Ligaen og 1. division er jo som to forskellige idrætsgrene, det går lysår hurtigere i ligaen, og det har været fedt at få lov at være med, siger den afgående træner, der også med tilfredshed kan notere sig, at sandsynligvis en lille håndfuld af spillerne nu rykker videre til etablerede ligaklubber.

– Som klub skal vi være stolte af, at vi kan sende unge spillere videre, og vi ønsker dem alt det bedste. Jeg håber, at den gruppe af spillere, som næste år skal have bærende roller, har fået så meget erfaring, at Skanderborg kan blive toneangivende i 1. division, hvor det bliver det yngste hold, og formentlig et tophold, tilføjer han og understreger, at målet er at rykke op i ligaen igen.

TV2OJ har fulgt dameholdet i hele ligasæsonen, på godt og ondt, til træning og til kamp, i glæde og sorg, og har løbende sendt 6 udsendelser om holdet der hedder “Krigerne”, og de sidste 3 udsendelser er på vej.

Målscorere Skanderborg: Kristina Jørgensen 9, Annika Jakobsen 6, Trine Knudsen 3, Steinunn Hansdottir 3, Othilia Christensen 2, Sidsel Mejlvang 1.

Website Security Test