Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Skanderborg – Tønder

Webredaktør, udgivet d. 13. marts, 2017

Skanderborg Håndbold – TM Tønder 29-25 (11-12)

Det var ingen overdrivelse at kalde dagens opgør mod TM Tønder for en gyserkamp, slet ikke. Der stod livsvigtige point og indbyrdes fordele på spil med kun 4 runder tilbage af årets grundspil, og det kom kampen også til at bære præg af. Det blev en kamp med masser af nerve og fight, og måske knap så godt håndboldspil, men hvad gør det når Skanderborg kunne slutte aftenen med en sejr og 2 grønne point.

Trænerteamet havde arbejdet i døgndrift efter den miserable indsats i Århus i torsdags og havde ændret på et par pladser før dagens opgør. Ud var gledet Rasmus Porup og Jeppe Jonasson og ind kom Jacob Aaquist og Thomas Christensen. Det var dog ikke de udskiftninger der kom til at betyde den afgørende forskel i dagens opgør. Det blev derimod de mere etablerede stamspillere som Irming, Mauer Larsen og Hakaj, der alle leverede en stor præstation i dagens opgør. I modsætning til Århus kampen kan vi vist godt skrive uden at fornærme nogen.

Kampen startede med Tønder i front med 2-0 efter blot 3 minutter, men det rystede på ingen måder et tændt Skanderborg hold. De næste 4 mål var alle grønne og efter 12 minutter var alt lige ved 5-5. Begge hold var tydeligt nervøse over kampens betydning og midtvejs fik Tønder skabt et lille forspring på 2-3 mål. Man havde lidt bange anelser efter de seneste kampes blackouts, men i dag var der ingen slinger i valsen. Efter 25 minutter var alt igen lige på 10-10 og pausestillingen var også uden større afstand mellem de 2 hold med 12-11 til gæsterne. Man sad lidt med fornemmelsen af at vi havde Tønder der hvor vi ville, og det holdt heldigvis stik.

Efter pausen steg kvaliteten af kampen, i hvert fald set med grønne briller. Kampen ændrede karakter med et hav af udvisninger til begge hold. Efter 37 minutter kom Skanderborg igen i front med 17-16 og herfra var gæsterne ikke foran resten af kampen. Efter 12 minutter kom vi for første gang i front med mere end et enkelt mål og herfra fik vi skabt den fornødne føring som kunne holde resten af kampen. Flere spillere viste sig fra deres bedste side i denne afgørende fase, hvor Rasmus Kaagaard fik vist han er på vej tilbage i sin gammelkendte kamikaze stil, og Martin Mauer og Kasper Irming spillede stort fra distancen. Besard Hakaj spillede sæsonens suverænt bedste kamp med 7 mål på 7 forsøg og det lover godt at han er ved at finde storformen frem efter en sæson der er blevet ødelagt af 2 alvorlige skader.

Der var en fantastisk stemning i den nye hal på Fælleden, der har vist sig som en arena med en fin intensitet på trods af den store størrelse. Det var lidt skuffende at der kun kom 883 tilskuere til en så vigtig kamp for overlevelse, men de 883 der kom leverede i den grad varen og bakkede drengene op på flotteste vis. Lad os håbe at vi kan samle lidt flere til grundspillets sidste hjemmekamp, der er dobbeltstævnet med både dame og herre liga, mod Team Esbjerg og Ribe-Esbjerg lørdag den 25/3. I dag fik publikum i hvert fald valuta for indgangsbilletten, og lad gerne rygtet sive til alle i omegnen af vores lille harske smørhul.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Besard Hakaj 7, Martin Mauer Larsen 6, Kasper Irming 5, Morten Kirk Olesen 3, Andreas Væver 3, Frederik Ladefoged 2, Mike Haack 2, Rasmus Kaagaard 1.

Målscorer TM Tønder:

Kristian Stoklund 6, Oliver Eggert 6, Mathias Jørgensen 5, Martin Kærgaard 3, Ulrik Eggert 2, Henrik Storm 1, Jimmy Elmgaard 1, Nikolaj Endeleit 1.

Website Security Test