Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Farvel til ligaen – i denne omgang

Webredaktør, udgivet d. 27. marts, 2017

Referat Skanderborg Håndbold-Team Esbjerg 27-34 (10-6)

Med nederlaget til Esbjerg lørdag eftermiddag hjemme i Fælledhallen er det nu endegyldigt, at Skanderborgs unge damehold efter et år i dameligaen rykker direkte ned og spiller i 1. division i næste sæson.

Der resterer en enkelt ligakamp, nemlig på torsdag i Ringkøbing, som kunne være blevet en drønspændende ”finale”, hvis altså Skanderborg havde fået to point i kampen mod Esbjerg. Dermed kunne man have holdt liv i drømmen om at undgå direkte nedrykning og derimod spille kvalifikationskampe mod hold fra 1. division om en plads i ligaen i næste sæson.

Med kampen i Esbjerg 5. januar i baghovedet, hvor Skanderborg var tre sekunder fra at vinde, men måtte tage hjem med uafgjort, var muligheden for point i teorien til stede – men sådan skulle det ikke gå i den virkelige verden lørdag i Fælledhallen.

Hjemmeholdets Laura Damgaard scorede kampens første mål, men herefter tog Esbjerg-skytterne kanonerne i brug, og Skanderborg haltede bagefter i resten af kampen. Det forsvar, som i perioder har været et af holdets stærkeste våben, var der bare ikke.

Vi var dårlige og et kæmpe skridt bagefter Esbjerg i hele kampen, som blev afgjort på de håndboldmæssige kompetencer. Vi spillede ikke nogen god kamp som hold og var heller ikke dygtige nok enkeltvis. Vi ville gerne dække 6-0, men gjorde det kun i et kvarter, hvorefter vi måtte tage initiativ til noget andet, da det ikke lykkedes, forklarer cheftræner Mikkel Voigt Frederiksen, der roser Esbjerg for at være taktisk rigtig dygtige, både på banen og på bænken.

Hvis det skulle have lykkedes os at hænge på, skulle vi have scoret på vores straffekast og fra fløjene, konstaterer han. Skanderborg brændte tre straffekast af de seks, de fik tilkendt, og fra fløjene blev der brændt syv-otte gange.

Efter at være bagud med seks mål ved pausen, kom Skanderborg i starten i løbet af anden halvleg dog lidt mere tilbage på sporet og var flere gange bagud med kun fire mål – men med blot to et halvt minut igen blev der satset alt med et totalt offensivt forsvar, og så ændrede en stilling på 26-30 sig på to et halvt minut til slutresultatet 27-34.

Skanderborg spiller som nævnt sin allersidste ligakamp – i denne omgang – på torsdag kl. 19.30 i Ringkøbing.

Sidst de to hold mødtes, i Skanderborgs første hjemmekamp i den nye Fælledhal i november, vandt Skanderborg sin første og eneste ligakamp og fik de to første point. Siden blev det til et point i den nævnte uafgjorte kamp mod Esbjerg, og også mod TTH Holstebro gav det et point i en uafgjort kamp, hvor et enkelt Skanderborgmål i slutsekundet, som efter kampen blev underkendt, sikkert vil blive husket af mange.

Resultatet i Ringkøbing på torsdag ændrer ikke noget for hverken dem eller os, men vi vil naturligvis gerne vise, at vi kan spille bedre, end vi gjorde mod Esbjerg, så vi skal have løftet os til denne sidste ligakamp, understreger Mikkel Voigt Frederiksen.

Målscorere: Kristina Jørgensen 9, Laura Damgaard 4, Annika Jakobsen 4, Trine Knudsen 3, Sidsel Mejlvang 3, Sarah Stougaard 1, Sofia Deen 1, Steinunn Hansdottir 1, Othilia Christensen 1.

Website Security Test