Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Endnu engang så utrolig tæt på

Webredaktør, udgivet d. 13. marts, 2017

Referat Viborg HK-Skanderborg Håndbold 26-25 (14-10)

Skanderborgs ligadamer var uhyggelig tæt på at få point søndag eftermiddag i Viborg – endda efter at have været bagud med ikke mindre end syv mål, 18-11, da der var godt 25 minutter tilbage af kampen. Men så udviklede dysten sig til lidt af en gyser.

Ingen havde vist set den komme, at Skanderborg stille og roligt skulle kæmpe sig tilbage i kampen og endda i det 55. minut komme på uafgjort 25-25. Faktisk havde Skanderborg mulighed for at komme foran, efter at Viborg havde skudt over målet, og Skanderborg igen var i angreb. Skanderborg fik kæmpet sig til et straffekast, som dog blev reddet af Viborgs målmand Mie Sørensen, og chancen for at komme foran så ud til at være forpasset. I den modsatte ende reddede Skanderborgs målmand Monika Kongsgaard, men Viborg fik straffe, som Ann Grethe Nørgaard sikkert scorede på. Nu var Viborg foran 26-25, og der var blot to et halvt minut tilbage. Det var ikke umuligt, hverken at få uafgjort eller måske endda en sejr til Skanderborg.

Viborgpublikummet leverede på det tidspunkt en øredøvende opbakning til hjemmeholdet, og i den kogende stemning brændte Skanderborg det næste skud på mål – men heldigvis var muren Monika på plads i den anden ende med endnu en redning. En opsamling af riposten i eget felt gav dog frikast til Viborg – men igen reddede Monika Kongsgaard.

Skanderborgs trænere kaldte nu til timeout et lille minut før tid, hvor holdet stadig kun var bagud med et enkelt mål – det ene point og måske mere var altså indenfor rækkevidde. Men det flow, som havde gjort holdet flyvende, var pludselig væk – intet ville lykkes for Skanderborg, og efter en fejlaflevering, hvor den tidligere Skanderborgspiller Amalie ”Nips” Grøn ”stjal” bolden, tog Viborg timeout. Et Viborgskud drønede af sted mod mål, men muren Monika var endnu engang klar med en redning.

15 sekunder igen, Skanderborg var i angreb, og chancen var der stadig. Men et skud mod mål blev blokeret, og det samme gjorde riposten, og pludselig var tiden gået, uden at Skanderborg fik noget ud af sit angreb. Endnu engang var Skanderborg så utrolig tæt på, for så at se pointene gå til modstanderen. Viborg havde vundet med blot et enkelt mål, efter at have haft udeholdet så langt nede i sækken, at det ikke er til at forstå, at det lykkedes Skanderborg – næsten – at finde vejen ud af den igen.

Skuffelsen var da også stor efter kampen hos de unge Skanderborgspillere, der igen og igen i løbet af sæsonen har overrasket alt og alle.

Rent forsvarsmæssigt lykkedes det godt for os, blot kunne vi ikke styre Line Haugsted. Hun spillede fantastisk og har en flot fysik, som er svær at dække op på. Så vi måtte mandsopdække hende de sidste 25 minutter, og det hjalp, selv om også Sarah Paulsen trykkede os, siger en tilfreds Skanderborgtræner, Mikkel Voigt Frederiksen, der roser målmand Monika Kongsgaard for en fin kamp.

Efter en 1. halvleg med mange afbrændere fik vi lavet om på tingene og skabt en større kvalitet, hvorefter vi spillede en rigtig flot 2. halvleg. Det var en fornøjelse at se. Vi beviste, at vi kan stå sammen og arbejde hårdt for hinanden, siger Mikkel Voigt Frederiksen.

De sidste fem minutter brændte vi et straffe og skud i nogle vigtige situationer, hvor vi ikke var skarpe nok. I de sidste otte sekunder var det muligt at få et point. Ærgerligt, at det ikke lykkedes. Men, selv om det lyder dumt efter et nederlag, så er jeg sikker på, at pigerne tankede selvtillid i kampen. Det var en fantastisk oplevelse at spille i Viborg, det er en svær udebane, så der er grund til optimisme, når vi klarede det, som vi gjorde, understreger Skanderborgtræneren.

Nu er opgaven den samme, som den var i forhold til Viborgkampen: Hvis vi skal have en chance for at blive i ligaen, skal vi have fire point, og der er to kampe tilbage. Så alle kanonerne er nu rettet mod Esbjerg, understreger han.

Skanderborg tager imod Esbjerg hjemme søndag 25. marts kl. 13.30. Fem dage senere, torsdag 30. marts, spiller holdet sæsonens sidste og måske altafgørende ligakamp, i Ringkøbing.

Målscorere: Laura Damgaard 7, Trine Knudsen 5, Kristina Jørgensen 5, Annika Jakobsen 4, Sarah Stougaard 3, Celine Holst 1.

 

 

 

Website Security Test