Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Skanderborg – Mors-Thy

Webredaktør, udgivet d. 18. februar, 2017

Skanderborg Håndbold – Mors-Thy Håndbold 25-25 (14-10)

Der var vidt forskellige ting på spil for dagens 2 hold i Orangeriet. Skanderborg kæmper udelukkende for at komme væk fra den direkte nedrykning, mens gæsterne fra Mors-Thy har genopfundet håndboldfeberen og har slutspillet for øje.

Nicolej Krickau havde i optakten til kampen lovet dramatik, og det fik han i den grad ret i. Slutningen af kampen blev yderst dramatisk og kampens 2 dommere kom i stor fokus da de afgørende minutter tikkede på haluret.

Forud for den spændende afslutning var der foregået en ganske underholdende håndboldkamp. Skanderborg var i føring fra kampens start og helt frem til 3 minutter før sidste fløjt, så det var forståeligt nok at der var blandede følelser om pointdelingen efter kampen.

Skanderborg var klart bedst før pausen og førte 4-2, 8-4 og efter 23 minutter var føringen helt oppe på 6 mål ved 13-7. Hjemmeholdet var i kontrol og gæsterne kunne nok også være bedst tjent med kun at gå til pause bagud 14-10, efter Marcus Dahlin omsatte et frikast efter tid til sit holds 10. fuldtræffer.

Kasper Irming, Morten Kirk Olesen og Kristofer Lausen sporspillede og havde det ikke været for et utal af domme imod Besard Hakaj på stregen, så kunne kampen vel allerede have været afgjort i 1. halvleg. Den store nordmand havde traditionen tro ikke dommerne med sig, og man har jo nærmest lyst til at ønske HCM held og lykke med de samme problemstillinger til næste sæson. Måske HCM kan komme så højt op i tabellen at de får lov at få nogle dommere fra den øvre ende af skalaen, så den tunge nordmand kan komme til sin ret. Det er han desværre aldrig kommet på den front her i klubbeng, og man kan godt få sin tvivl om han når at få det resten af denne sæson.

Efter pausen kom gæsterne bedre med, og specielt i de mange overtalssituationer var Mors-Thy kyniske og dygtige, og det faktum var den afgørende grund til at der kom spænding tilbage i kampen.

Efter 15 minutter kom kampens mest omdiskuterede episode, hvor Frederik Ladefoged bliver dømt for omdiskuteret angrebsfejl i en kontra, foran 20-17, og 2 sekunder efter blev Kristian “Svanesøen” Bonefeld idømt 2 minutters udvisning for ”film”, i gæsternes modsatte kontra. Det var lige før det blev for meget for de mange grønne tilskuere, og det blev ikke meget bedre af at gæsterne iskoldt udnyttede situationen til at udligne med 3 mål i træk, godt hjulpet på vej af endnu en omdiskuteret udvisning på Andreas Væver.

Sindene var i den grad i kog og det blev en meget nervepirrende afslutning. Skanderborg førte stadig med 1 mål frem til 2,5 minut før tid, hvor gæsterne for første gang siden 0-1 kom i front. Topscorer Kasper Irming udlignede med godt 1 minut tilbage på klokken og det sidste minut var hermed dømt til at blive afgørende.

Og det minut kom til at tage lang tid, for ud over en masse spilstop kom også 2 timeouts i spil. Mors-Thy tabte bolden med 15 sekunder tilbage og Skanderborg havde muligheden for alligevel at hente begge point, men Kasper Larsen i Mors-Thy målet reddede Irmings sidste afslutning og reddede dermed det ene point med hjem til Bette Balkan.

Det kunne have gået begge veje til slut og begge hold var da også lidt splittede om de skulle være skuffede eller tilfredse. 1 point er trods alt point på vores konto i vores nuværende situation, men 2 havde selvfølgeligt været dejligt. Omvendt blev det også et dyrt pointtab for gæsterne i kampen om slutspillet, men heldigvis er der 7 runder tilbage af årets 888Liga endnu.

En trods alt dejlig dag i Orangeriet med flotte 1.326 tilskuere, der fik skabt en rigtig dejlig stemning i den nye hal. Det var i den grad skønt at se så mange fra vores kommune bakke op om vores hold, på trods af vores ikke så klingende placering. Der var ca. 200 medrejsende tilskuere fra Bette Balkan, og man må bare rose de gæve morsingboer for en flot opbakning til deres hold, så langt væk fra Thisted og Nykøbing. Det er misundelsesværdigt !

Og så fik vi debut på vores nye tiltag fra WAITEER, med online servering direkte på tilskuerpladserne. De evindelige net-problemer gav selvsagt også problemer på den front, men alt i alt var det en rigtig god oplevelse, der helt sikkert er kommet for at blive.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Kasper Irming 9, Morten Kirk Olesen 6, Besard Hakaj 3, Andreas Væver 2, Martin Mauer Larsen 2, Frederik Ladefoged 2, Mikkel Kaagaard 1.

Målscorer Mors-Thy Håndbold:

Marcus Dahlin 7, Nicolai Sommer 5, Christoffer Cichosz 3, Henrik Tilsted 3, Nikolei Jensen 3, Stefan Nielsen 2, Lasse Pedersen 1, Mads Andersen 1.

Website Security Test