Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Dét mål kan der snakkes længe om

Webredaktør, udgivet d. 2. februar, 2017

Primo Tours Ligaen, TTH Holstebro-Skanderborg Håndbold, 27-27 (10-14)

Tirsdag aften blev en helt ny hal i Struer ramme om et håndbolddrama, som Skanderborgs ligadamer og mange andre, som var i hallen den aften, sent glemmer.Sidsel Mejlvang 16/17 - mod TTH Holstebro i Struer

Skanderborg kom fra start bagud 0-4 mod hjemmeholdet TTH Holstebro – der havde flyttet kampen og de 800 tilskuere fra Holstebro til Struer Energi Park. Første Skanderborgscoring kom fra stregspiller Sidsel Mejlvang efter otte et halvt minut.

Men så fik bagspiller Trine Knudsen vist, at hun i den grad var i spillehumør, og hamrede yderligere et par mål i kassen, ligesom også højrefløj Annika Jakobsen stemplede ind med fine mål. Efter godt 23 minutter var holdet kommet på 8-8, men var alligevel bagud 10-14 ved pausen.

Helt umuligt mente cheftræner Mikkel Voigt Frederiksen dog ikke det så ud, så han appellerede i pausen til at kæmpe videre og løbe og løbe og bare skyde på mål, når chancen var der, fx når Holstebro spillede syv mod seks og havde tomt mål. Det lyttede pigerne til og fik to mål på den konto.Kristina Jørgensen 16/17 mod TTH Holstebro i Struer

Skanderborg fik hurtigt efter pausen scoret fem mål, så der efter små seks minutter stod 15-15. De næste syv otte minutter byttede holdene mål – indtil Skanderborg med sit 21. mål for første gang i kampen kom foran. Da var der gået 12. minutter – og pigerne fik blod på tanden. Snart førte de med to (20-22) – men TTH fik udlignet. Herefter lykkedes det ikke hjemmeholdet at score i otte minutter, mens Skanderborg stille og roligt øgede føringen til fire mål. 20-26 med ca. ti minutter igen. Skulle det lykkes at hive yderligere to point ind på kontoen? Firemålsføringen kunne holdet dog ikke holde fast i, idet der indtrådte en længere Skanderborg-måltørke på syv minutter, indtil stregspiller Celine Holst satte det 27. mål ind godt tre minutter før tid.

TTH var dog stadig bagud med to, og hallen kogte. 30 sekunder før tid fik TTHs Mathilde Nesgaard så scoret hjemmeholdets 27. mål – nu stod der uafgjort, og Skanderborg tog sin sidste timeout 17 sekunder før tid. Herefter kom bagspiller Kristina Jørgensen på banen igen efter en udvisning. Men det lykkedes hende ikke at komme til skud, og bolden endte hos venstrefløjen og U18-spilleren Sarah Stougaard, som drønsikkert scorede det famøse mål i det allersidste sekund! Sarah Stougaard 16/17 - ligaSlutsignalet lød, måldommeren fløjtede to gange for mål, og Skanderborgspillerne satte gang i en jubelfest! De havde vundet 27-28 på udebane, og de to point var hjemme – – – troede de! For kort efter annullerede dommerne scoringen, da de mente bolden ikke var nået ind i målet, før slutsignalet lød. Skuffelsen var i den grad til at føle på.

En tilskuer har filmet de sidste sekunder, og klippet kan ses på Skanderborg Håndbolds Facebook-side – hvor man selv kan vurdere, om bolden er i mål før eller efter slutsignalet.

Skanderborgtrænerne nedlagde straks protest, men trak onsdag protesten tilbage.

Vi har valgt ikke at forfølge protesten. Vi føler os stadig snydt for sejren, fordi det tyder på, at bolden faktisk var inde, før signalet lød, men når vi tager følelserne og skuffelsen væk og tænker rationelt, så er det svært at se, hvordan vi skal vinde en protestsag og få sejren tilkendt. Skulle vi vinde protesten, vil det formentlig betyde en ny kamp og det er måske ikke det smarteste for os, forklarede assistenttræner Kristian Danielsen onsdag aften til Århus Stiftstidende.Monika Kongsgaard 16/17 - Mod TTH Holstebro i Struer

Træner Mikkel Voigt Frederiksen siger om kampen: – TTH var ikke i nærheden af at vinde den kamp, så det er ærgerligt, at vi ikke var skarpe nok i slutfasen og satte firemålsføringen over styr. Vi manglede noget i første halvleg, men spillede en virkelig god anden halvleg. 17 mål er rigtig fint, det er ikke ret tit, vi scorer så mange. Vi havde en periode til sidst, hvor vi fik lidt svært ved at score, men det er, hvad der sker. Vi dækkede fint deres syv mod seks-spil, ligesom vi også selv lykkedes med både vores syv mod seks-spil og seks mod seks. Så ja, det er ærgerligt, at vi brændte så mange chancer, men det positive er, at vi fik spillet os til de mange chancer. Men det er da drønærgerligt, at det sidste mål ikke blev godkendt.

Målscorere for Skanderborg: Trine Knudsen 8, Annika Jakobsen 6, Kristina Jørgensen 4, Laura Damgaard 3, Celine Holst 2, Steinunn Hansdottir 2, Sidsel Mejlvang 2.

Næste kamp: Med det uafgjorte resultat har Skanderborg nu fire point. Næste modstander er SK Århus, der har syv point, og som kommer til Fælledhallen på søndag 5. februar med kampstart kl. 15.

 

Website Security Test