Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Tre sekunder fra sejren

Webredaktør, udgivet d. 5. januar, 2017

Referat Primo Tours-ligaen Team Esbjerg-Skanderborg Håndbold 27-27 (14-13)

De kunne næsten røre ved sejren, de gæve Skanderborgkvinder, da de onsdag aften tog fusen på sidste års danmarksmestre, Esbjerg, ved at spille lige op med dem, endda på Esbjergs hjemmebane. Ja, de grønblusede førte endda det meste af tiden i de sidste fire minutter. Amalie Angel liga 16/17 EsbjergFaktisk helt ind til tre sekunder før tid, hvor Skanderborg var i undertal, da Esbjergs fløj Maria Mose Vestergaard satte det udlignende mål ind til 27-27. Godt nok havde Esbjerg ikke stjernen Estavana Polman med, som er gravid – men holdet er altså besat med nuværende og tidligere landsholdsspillere fra flere lande.Kristina Jørgensen liga 16/17

Det kyste nu ikke Skanderborgspillerne, der før kampen var enige om at give den fuld gas, også selv om de kom bagud. Og det gjorde de.

Spillerne fortjente virkelig det point. De spillede med meget disciplin og samtidig en vilje til at vinde duellerne i begge ender, så set over hele kampen var det meget fortjent. Vi lukker 27 mål ind, men vi dækker rigtig godt op. Esbjerg er jo et rigtig godt hold med mange stærke spillere, siger Skanderborg-træner Mikkel Voigt Frederiksen.laura Damgaard liga 16/17

Derudover er vi blevet bedre til at spille seks-mod-seks, som er et af de helt store forbedringspunkter, som vi har haft meget fokus på i træningen i EM-pausen. Men prikken over i’et er, at da vi er bagud med tre mål, og der mangler 6-7 minutter og skifter til syv-mod-seks-spil, så lykkes det faktisk at præstere et comeback, da vi ellers næsten var puttet ned i Esbjerg-sækken. Det var fedt og er udtryk for en rigtig god moral på hele holdet, tilføjer træneren, der roser pigerne for en holdindsats, som mod de danske mestre og på udebane gav et point.

Tre sekunder. Så var det blevet til to point, og den vildeste jubel ville have brudt ud i Skanderborglejren, mens hovedparten af de 1871 tilskuere plus hele Team Esbjergholdet ville have kigget skuffede på.Team Esbjerg liga 16/17

Men sådan gik det ikke – så skuffelsen var til at føle på hos Skanderborgholdet i de første minutter efter kampen. Men den var for intet at regne i forhold til Esbjergs slukkede miner, og inden længe kom smilene da også frem igen, båret af stoltheden over, at der blev kæmpet igennem, også selv om pigerne var bagud med både tre og fire mål i længere perioder af kampen. Og også stor tilfredshed med, at de områder, der var arbejdet med i træningerne de seneste fem uger, nu faktisk viste sig at lykkes i kamp.Annika Jokobsen liga 16/17

Og så er det på sin plads at fremhæve Annika Jakobsen for fem flotte scoringer, to i kampens døende minutter, som blev sat ind med kirurgisk præcision. Det er dejligt, at hun overfører sit træningsniveau til kamp, understreger Mikkel Voigt Frederiksen.

Dermed er Skanderborg nærmest inde i en stime med point i de to seneste kampe.TTO mod esbjerg liga 16/17

I efteråret betalte vi nogle hårde lærepenge, men de var godt givet ud; vi er blevet bedre til de tætte afslutninger og har fået en tro på os selv efter de seneste to kampe. Så stor respekt til pigerne for det, lyder det fra træneren.

Holdet tager lørdag 14. januar imod Odense Håndbold i Fælledhallen kl. 15 og håber igen på stor opbakning på tilskuerpladserne.

Målscorere for Skanderborg: Kristina Jørgensen 7, Trine Knudsen 6, Laura Damgaard Lund 5, Annika Jakobsen 5, Sidsel Mejlvang 2, Amalie Angel 1, Caroline Svarre 1.

Website Security Test