Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Skanderborgs fløj Stine Holm er korsbåndsskadet

Webredaktør, udgivet d. 8. december, 2016

Hun havde løbet denne kontraøvelse tusindvis af gange før. Men en eftermiddag i oktober, til træning, faldt højre ben sammen under hende, da hun landede, og alt blev smerte.

– Jeg kom løbende helt uforstyrret, havde ingen kontakt med nogen, fik bolden og hoppede op for at skyde på mål – og så skete det bare, fortæller en ærgerlig Stine Holm, der er højrefløj hos Skanderborgs ligadamer, og som i august kom til klubben fra Lyngbys 1. divisionsdamer.

Den 20-årige talentfulde venstrehåndede fløj har været med på diverse ungdomslandshold, blandt andet da U19-landsholdet vandt EM-guld i 2015, og i sommer blev det til VM-guld i Rusland med U-20-landsholdet.stine-holm-240916-01

Efter at have været omkring København Håndbold og senest i Lyngby for at få spilletid, skulle seniorkarrieren have et spark med spilletid i ligaen. Skanderborg blev klubben, hvor hun deler højrefløj med sin makker fra ungdomslandsholdet, Annika Jakobsen.

Fra en aktiv hverdag med vikarjob i Morten Børup Skolens SFO i Skanderborg, masser af træning med holdet og en forestående indflytning i en lejlighed i Aarhus med kæresten, gik hun nu til absolut passivitet. Benet i skinne og på krykker. Scanningen viste, at forreste korsbånd var sprunget, der var brud på inderste ledbånd foruden en skade på ydersiden af menisken. ”Hele pakken” så at sige. De første seks uger skulle hun gå med skinnen, en Donjoy, fra øverst på låret til midt på læggen, for at beskytte ledbåndet, så det kunne hele.stine-holm-201016-01

– Det var SÅ hårdt at være i hallen de første to uger. Det er jo dér, inde på gulvet, at jeg skal være. Jeg var jo flyttet herover fra Lyngby for dét. Så det var pisse hårdt, at det hele var væk fra den ene dag til den anden. Og så at være ude et helt år! Det var helt uoverskueligt, fortæller hun.

Efter nogle uger kunne hun være tilbage i SFO’en nogle timer om dagen, hvor kollegerne var søde til at lade hende få de stillesiddende opgaver med børnene.

– Jeg har også fået fin hjælp fra Morten (Kirk Olesen, fysioterapeut i klubben, red.) og mine forældre til det mentale, og det har givet vildt meget. Så jeg begyndte hurtigt at tænke, ”ok, nu skal jeg fandeme bare tilbage”, hvor det før var ærgrelsen, der fyldte, tilføjer hun.

– Jeg kender jo mange, der har fået korsbåndet revet over, og alle er kommet stærkt tilbage, så selv om det er en alvorlig skade, er det på en måde rart at vide, at der er mange andre, som har kunnet det – så kan jeg jo også, tænker jeg.

Mandag 28. november blev hun opereret på Horsens sygehus og blev samme dag kørt hjem til forældrene i Hillerød, hvor hun har været siden, mens hun er kommet sig.Stine Holm liga 16/17

– Operationen gik som den skulle, men jeg var i flere dage meget påvirket efter både narkose og af den smertestillende morfin, men nu går det bedre, siger Stine, der allerede er i gang med genoptræningen. Først med opspænding af musklerne i låret mange gange om dagen, jævnlig udstrækning af knæet og is på igen og igen for at tage hævelsen, så helingsprocessen går hurtigere. Senere følger mange, mange træningstimer med fysioterapeut og i styrkelokalet. Og masser af tålmodighed.

– Tålmodighed er måske ikke lige det, jeg har allermest af, men til gengæld er jeg stædig, smiler Stine.

Nu krydses alle fingre for en vellykket genoptræning, så hun kommer stærk og styrket tilbage på banen igen. Men hun vil ikke sætte tid på.

– Jeg tror, det er vigtigt, at jeg lytter godt til min krop, så jeg først kommer tilbage, når jeg er helt klar, og så håber jeg, at jeg kan bruge tiden til også at få opbygget og styrket det mentale, understreger hun.

Lene

Website Security Test