Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat Skanderborg – BSV

Webredaktør, udgivet d. 24. december, 2016

Skanderborg Håndbold – BSV 29-30 (16-12)

Endnu et opgør mod et af topholdene. Foran med 6-1 og 9-3 før pausen og det hele ender med endnu et nederlag på 1 mål. Det lyder næsten som en dårlig joke for Danmarks mest pointhungrende håndboldhold, men det er desværre ganske sandt. Vi må gå på jule og VM pause med en indebrændthed der nærmest ikke kan beskrives.

vip-bsv-1Trods det spøjse faktum at sidste runde skulle afvikles på lillejuleaften, var der overraskende godt besøgt i Orangeriet fredag aften. Der var julehygge med både børn og børnebørn i Vippen, hvor der var julesange fra viseborgmester Megabody og undervisning i den ædle kunst at flette julehjerter. Nede i hallen skete så det totale sammenbrud i Fælledens skrøbelige netforbindelser, så optakten til kampen kom til at foregå i totalt mørke og de mange fine publikumspræmier blev aldrig uddelt, da ingen af de planlagte spil ikke kunne afvikles. Men de grønne Skanderborg drenge var totalt ligeglade med det mørklagte indløb, for de kom buldrende ud fra kampens første fløjt.

vip-bsv-25-0 stod der efter 5 minutter og BSV forlangte en nødvendig timeout. Efter 11 minutter var stillingen 9-3 men en udvisning til Kristian Bonefeldt satte en stopper for yderligere momentum og gæsterne kom bedre med i kampen herfra. Bedre med i kampen mente hovedparten af dagens publikummer dog ikke kampens 2 dommere kom og der opstod nærmest tumultagtig stemning i hallen. Det medførte et stratego lignende opgør mellem de 2 holds trænere, med kampens observatør som kampdommer. Det gjorde ikke kampen kønnere men for folk med hang til det taktiske spil på sidelinjen, var det sikkert en lækkerbisken at opleve.

En dobbelt udvisning efter 25 minutter til hjemmeholdet betød næsten 2 minutter med 4 grønne mod 6 Silkeborgensere og det betød at BSV kom helt op på 14-12. En efterfølgende BSV udvisning gav omvendt Skanderborg et nyt overtag og trods megen modgang kom de grønne til pausen foran med 16-12, hvilket godt kunne takseres til benævnelsen, et mindre mirakel.

vip-bsv-3Efter pausen kom gæsterne bedst fra start og fik hurtigt reduceret til 16-14 og ved stillingen 17-14 måtte Frederik Ladefoged ud i 2 minutter, og det udnyttede BSV kynisk til at lukke hullet og reducere til 17-17. Herfra blev kampen en stor gang fight og var man kommet efter en dramatisk håndboldkamp, så var man gået rigtigt i byen. Midtvejs stod der 22-20 til gæsterne men efter 52 minutter var det Skanderborg der førte 26-24. 2 minutter senere var det 27-27 og sejren kunne gå til hvilken side det skulle være. Med 2 grønne mål i træk lignede det point til Skanderborg med 4 minutter igen og foran 29-27, men herfra gik det kun en vej, og det var desværre gæsternes. Det var de mest vanvittige afslutninger fra de danske mestre der på forunderlig vis fandt vej til netmaskerne, mens Skanderborg igen ikke var kyniske nok i offensiven da pointene skulle fordeles for alvor.

Manglende kynisme må være overskriften for dagens opgør med grønne briller, og den overskrift kan såmænd også dække vores samlede præstation i årets 888Liga. Vi har med få undtagelser været med i alle kampe og presset modstanderne på flot håndboldspil. Men når tingene skulle afgøres de sidste 5 minutter, ja så har det gang på gang været vore modstandere der udviste den nødvendige kynisme og rutine. Dagens resultat betød endegyldigt at resten af denne sæson står på et eneste mål, og det er overlevelse. Randers aflyste juleferien i Skjern, så nu er plads 12-14 endegyldigt fordelt og fuldstændigt lige, og et dramatisk parløb med Tønder og Randers venter i de resterende kampe i februar og marts måned.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Kasper Irming 11, Morten Kirk Olesen 7, Frederik Ladefoged 3, Mikkel Kaagaard 3, Jeppe Jonasson 2, Mike Haack 1, Martin Mauer Larsen 1, Jacob Aaquist 1.

Målscorer BSV:

Kristian Klitgaard 9, Nikolaj Øris 7, Nikolaj Markussen 5, Rasmus Kier 3, Allan Damgaard 3, Michael Knudsen 2, Sebastian Skube 1.

 

Website Security Test