Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Krickau rejser videre til sommer

Webredaktør, udgivet d. 16. december, 2016

Rygterne har svirret og forhandlingerne har stået på igennem længere tid, men nu er det sikkert og vist. Nicolej Krickau rejser videre i karrieren til sommer efter 11 fantastiske år i Skanderborg Håndbold.

nicolej-krickau-131116-03Nicolej Krickau forlængede sin aftale for et år siden så den gjaldt til sommeren 2018, men efter unødvendig lange forhandlinger er vi kommet frem til en løsning så Nicolej rejser videre et år før tid. Det skal ikke være nogen hemmelighed at det er med både våde og glade øjne på én gang, for det er en stor personlighed der nu forlader klubben efter mange års fantastisk arbejde.

Nicolej kom til klubben som spiller i sommeren 2005 under daværende cheftræner Peter Bredsdorff Larsen, og de første 3 år i klubben var han en del af vores bedste herrehold i klubben. Kort tid efter han startede som spiller gik han også ind i ungdomsafdelingen som træner og allerede i 2006/2007 sæsonen vandt han den første DM titel med U14 drengene.

Fysikken holdt ikke til livet som spiller, så efter 2007/2008 sæsonen stoppede han som spiller og helligede sig trænergerningen. Han var med da klubben startede SHEA akademiet i 2008, og han har på alle måder haft en afgørende betydning for genopbygningen af ungdomshåndbolden i Skanderborg.

I 2011 blev han udnævnt til assistenttræner for liga herre, hvor han fungerede i 3 sæsoner sammen med klublegenden Jesper Holm. Da Holm i 2014 rejste til Norge overtog Nicolej titlen som cheftræner og har de seneste 3 sæsoner haft titlen som 888Ligaens yngste cheftræner.

Vi har glade øjne i Skanderborg Håndbold, fordi vi er stolte over at have været med til at forme en af de største trænertalenter i landet, og at vi har haft succes med at udvikle Nicolej fra U14 træner til den mest eftertragtede danske træner på liganiveau.

Nicolej Krickau 191115-07Men vi har også våde øjne i dag, for det bliver nogle store sko som vi skal have udfyldt til den kommende sæson. Nicolej har igennem mange år været en god sparringspartner for rigtig mange her i klubben, fra ungdom til seniorniveau, og de kompetencer skal vi også have erstattet for hele klubben fremadrettet. Nicolej har altid været en omgængelig personlighed i Skanderborg Håndbold, og han vil blive savnet, ikke kun på træningsbanen, men lige så meget udenfor banen.

At vi i dag kan annoncere, at Nicolej Krickau rejser videre til en klub med større økonomiske budgetter end Skanderborg Håndbold, er en del af vort mangeårige DNA i Skanderborg. Vi har udviklet og formet et utal af spillere og træner igennem klubbens historie, og det agter vi at fortsætte med. Men det er heller ingen hemmelighed, at Skanderborg Håndbold med udflytningen til de nye faciliteter på Fælleden er i fuld gang med at forberede en ny æra for håndbolden i Skanderborg Kommune, hvor vi selv ønsker at skabe nogle økonomiske rammer der gør at vi i fremtiden ikke nødvendigvis sender alle de største talenter videre i håndboldsystemet i Danmark.

Den vigtige opgave med at sammensætte et nyt trænerteam i Skanderborg for 2017/2018 sæsonen er selvfølgeligt sat i gang, men i dag handler det om at få sendt Nicolej Krickau afsted med et stort tillykke og et kæmpe skulderklap for det arbejde han har ydet igennem 11 år i den grønne trøje.

Well done Nico !

Website Security Test