Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Sådan – første ligasejr i hus!

Webredaktør, udgivet d. 17. november, 2016

Referat Primo Tours Ligaen, Skanderborg Håndbold – Ringkøbing Håndbold 21-20 (13-9)

Så skete det! Krigerne fra Skanderborg tilkæmpede sig holdets første to ligapoint onsdag aften, da Ringkøbing var på besøg i den nye hal med det orange gulv på Fælleden.

Dermed har både herre- og dameligaholdet i Skanderborg indledt den nye ære i Orangeriet med sejre.Tilskuer orangeriet Ringkøbing

Opbakningen fra publikum var også til damernes kamp enorm, og det kunne mærkes på banen, fortæller bagspiller Laura Damgaard:

Det var helt vildt sjovt at spille kampen. Hallen er virkelig fed at spille i, og vi spillere kunne tydeligt mærke opbakningen fra tilskuerne, det betød meget.

Der var da også en hel del at klappe af. De første ti minutter fulgtes holdene pænt ad, men så kom Skanderborg foran 5-4 og førte derefter resten af kampen. Seks minutter før pausen førte holdet endda med fem mål, 11-6.img_6144

Kampens spiller, målmand Monika Kongsgaard, var igen en mur i målet med et væld af store redninger, hvor Ringkøbingspillerne ellers havde frit skud. Hun nappede boldene igen og igen, lige fra kampens første sekunder og til de sidste afgørende minutter.

Men alle spillere bød rigtig godt ind og udførte flot de roller, de blev givet, siger Skanderborg-træner Mikkel Voigt Frederiksen, københavneren, der efterhånden er blevet så jysk, så han kort efter kampen til TV2 udtalte, at ”vi er godt tilfredse med dagen i dag”, alt imens vestjyden Monika Kongsgaard hoppende og jublende mente, at holdet havde ”fortjent at lave noget vildt” for at fejre de to point.

Det var en rigtig fin forsvarskamp, hvor vi havde godt styr på dem i første halvleg. Men vi havde udfordringer i vores returløb, som kostede os fem-seks mål. Celine Holst liga 16/17 RingkøbingVores angreb svingede i kvalitet, og vi havde vel chancer til 25 mål, men fik altså kun lavet 21, uddyber træneren.

Efter godt tre kvarter lykkedes det Ringkøbing at komme så tæt på som 18-17, og der kom gang i neglebideriet på både bænk og tilskuerpladser. Behøvede det nu lige blive SÅ spændende? Og ville det lykkes pigerne at holde hovedet koldt og klare den hjem til en sejr?Amalie Angel Liga 16/17

En Skanderborg-timeout ændrede på det – og da der stod 20:17 på uret, var det også cifrene på måltavlen – 20-17 – efter et par hurtige mål, dels fra Amalie Angel, der var kommet ind på højreback og fik scoret fra en presset position, dels fra stregspiller Celine Holst, efter assist fra Laura Damgaard. Og så lige krydret med en Monika-redning.

Men home safe var holdet endnu ikke. En scoringspause på næsten syv minutter betød, at Ringkøbing igen fik sneget sig tæt på, til 20-19, før Amalie Angel sendte en assist af sted til venstrefløj Steinunn Hansdottir, der i en overgang fik scoret det 21. mål med godt tre minutter igen. Nu skulle den føring bare holdes. Men Ringkøbings Michelle Brandstrup ville det anderledes og fik scoret til 21-20, hvorefter der gik lidt panik blandet med gummiarm i den for begge hold. 15 sekunder før tid tog Skanderborg timeout – men planen løb ud i sandet, hvorpå Ringkøbings træner, Lars Rasmussen, smed sit timeoutkort syv sekunder før tid.OC liga 16/17

De sidste sekunder blev gyser-spændende – ville det blive til ét eller to point til Skanderborg? Det lykkedes med en god parade at få afværget Ringkøbings skud på mål i sidste sekund – sejren var i hus, og så kunne jublen bryde løs på både bane og lægter.

Vi blev ramt af nerver, da Ringkøbing kom tæt på, men fik alligevel ro på til sidst. Det blev en mere hård og dramatisk kamp end velspillet, men jeg synes, vi fortjente at vinde, vi førte jo hele kampen. Og vi fik det eneste, vi gik efter i dag – en sejr, siger den tilfredse træner.

Der er nu kamppause, mens landsholdet spiller EM i december i Sverige. Skanderborg spiller næste kamp i Esbjerg 4. januar. Næste hjemmekamp i Fælledhallen er lørdag 14. januar kl. 15, hvor Odense HC med træner Jan Pytlick kommer på besøg.

Målscorere: Kristina Jørgensen 6, Celine Holst 3, Laura Damgaard 3, Othilia Christensen 3, Annika Jakobsen 2, Trine Knudsen 1, Sara Stougaard 1, Amalie Angel 1, Steinunn Hansdottir 1.

Website Security Test