Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Fantastisk orange åbning

Webredaktør, udgivet d. 13. november, 2016

Skanderborg Håndbold – Århus Håndbold 31-29 (14-17)

Kan i overhovedet fylde en ny hal med plads til over 2.000 tilskuere ?

Kan i overføre stemningen fra Cigaren til Orangeriet ?

Kommer det ikke til at koste hjemmebane point at forlade Cigaren ?

Disse 3 spørgsmål har vi fået igen og igen den sidste års tid, og i dag skulle vi så for første gang have nogle af svarene.

A. Vi kunne fylde hallen. B. Vi kunne overføre stemningen. C. Vi fik sæsonens første hjemmebanesejr!

hurtige-skh-04Vi har aldrig slået Århus Håndbold i deres nuværende form som ligahold i Cigaræsken, men det har vi nu i det nye orangeri, og hvilken sejr i en fantastisk kulisse. De mange frivillige i Skanderborg har kæmpet en helt utrolig kamp for at blive klar til den for os ultimative åbning, den første ligakamp. Der er rigtigt mange ting der ikke virker helt efter hensigten i det nye byggeri endnu, men dagens mange tilskuere mærkede minimalt til de mange løse ender og der skal først og fremmest lyde en kæmpe ros og respekt til de mange frivillige og til halpersonalet for at få skabt nogle fantastiske rammer i en flot åbningskamp søndag aften. Alt var nyt og der skete mange justeringer i løbet af kampen, hvor eksempelvis lyden blev skruet voldsomt ned efter pausen.

Happy JuniorHappy Junior blev præsenteret, Jesper Koch lukkede ånden fra Morten Børup Vej ud og de nye flotte LED medier fungerede på mirakuløst vis til både live video, Kiss cam og nye publikums konkurrencer. Alt var sat op til en magisk aften, og spillerne kvitterede med en kamp med alle håndboldens aspekter. God start, frygtelige midterste 30 minutter, og heldigvis med en enestående slutspurt og 2 forløsende point.

Lynhurtigt var vi foran 3-0 og 4-1 men Århus fik traditionen tro hurtigt løst vores taktik og de formstærke århusianere førte pludseligt med 14-8 midtvejs i 1. halvleg. Vi fik sat proppen i og fik reduceret til minus 3-4 mål i slutningen af halvlegen og gæsterne kunne ganske fortjent gå til pausen med en 17-14 føring.

hurtige-skh-07Efter pausen flyttede forskellen sig ikke afgørende før de sidste 15 minutter, hvor Skanderborg stille og roligt indhentede føringen, men vi skulle helt hen til det 53. minut før vi kom helt op på 27-27. Derfra så dagens 30 års fødselar Nicolej Krickaus tropper sig ikke tilbage, og til øredøvende jubel kunne vi notere os en sejr på 31-29 i en hektisk afslutning. 2 af de helt unge Skanderborg drenge med SHEA fortid, Bertram Obling og Jacob Aaquist kom begge ind i slutfasen og gjorde begge en afgørende forskel.

En fantastisk start på det nye liv i Orangeriet, hvor dagens stemning virkeligt gav håb om at de nye rammer kan blive en ny start for Skanderborg Håndbold, i kampen om at udvikle klubben fra humlebi til noget der er sjovere på den lange bane. Vi tog et rigtigt flot skridt i den rigtige retning søndag aften.

Målscorer Skanderborg Håndbold: Kasper Irming Andersen 11, Mikkel Andersen 5, Besard Hakaj 3, Frederik Ladefoged 3, Jacob Lyngaa Aaquist 2, Morten Kirk Olesen 2, Rasmus Andersen 1, Kristian Bonefeld 1, Martin Larsen 1, Mike Haack 1, Matthias Smed 1

Målscorer Århus Håndbold: Robert Gunnarsson 8, Fredrik Schilling 8, Anders Martinusen 4, Frederik Krarup 3, Mads Kalstrup Honoré 2, Omar Ingi Magnusson 2, Sigvaldi Gudjonsson 2

 

 

Website Security Test