Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Referat fra TTH-Skanderborg 23-23

Webredaktør, udgivet d. 30. oktober, 2016

TTH – Skanderborg Håndbold 23-23 (11-10)

Formkurven har kun gået i en retning den seneste måned, men pointene er bare ikke for alvor begyndt at tikke ind på den grønne konto endnu. Søndag stod den så på en ualmindelig svær udebane i Holstebro, hvor vi har været tæt på flere gange, men aldrig fået point fra siden vestjydernes flytning fra idrætscenter vest. Det kom så endeligt i dag, og det var efter en fantastisk indsats og fight, og langt hen af vejen også godt håndboldspil.

TTH 2016Besard Hakaj sad fortsat udenfor, men der er forhåbninger om at han er tilbage på bane i næste hjemmekamp på Fælleden, og Andreas Væver sad også over grundet en irriteret slimsæk i det ene knæ. Der er således forhåbninger om at vi for første gang i sæsonen kan råde over alle mand når vi åbner Fælleden søndag 13/11 kl. 19.00 mod Århus Håndbold.

Hjemmeholdet fra TTH startede som lyn og torden og var foran 2-0 efter kun 2 minutter, men det skulle ikke blive retningen for kampen. Efter 7 minutter stod der 3-3 og herfra skiftedes holdene til at føre resten af 1. halvleg, som var ganske målfattig. Foran 6-5 brændte Kasper Irming det første straffekast efter 14 minutter, og han gentog kunststykket efter 25 minutter bagud 9-8. Det var efter en hård periode med 3 udvisninger i træk til Skanderborg, dømt af vores personlige dommerpar Malene Lythje og Dennis Stenrand, som vi åbenbart har fået tildelt i vores jubilæums sæson nummer 10 i ligaen. En flot gestus af dommerpåsætterne med vores helt eget dommerpar, men vi burde snart tage ved lære af deres dommerlinie, da vi igen i dag ”vandt” udvisningskampen 5-2. Men netop minutterne i undertal satte en tyk streg under vores fighterhjerter i denne sæson. Der blev fightet og tacklet så det var en sand fornøjelse og oveni krydrerede vores mirakelmålvogter Kristoffer Laursen med noget som bliver svær at stikke som årets redning. På vej tilbage i målet efter en 7 mod 6 udskiftning, fik han kastet sig ind i boldens bane med en glidende tackling. En situation redaktionen lover nok skal komme frem i lyset når videobillederne kommer frem.

jonas_eichwald De 2 brændte straffekast kunne godt have ændret lidt på pausestillingen 11-10 til hjemmeholdet, hvor de første 30 minutter gav også sæsondebut til Jonas Eichwald på højre fløj.

Efter pausen kom Skanderborg ud som skudt af en kanon. TTH startede med bolden men trods det scorede vi 2 gange inden de første 60 sekunder var gået. Det startede en lang periode hvor vi var i teten med 1-2 mål, og igen blev vi hæmmet af udvisning nummer 4 og 5 kort efter hinanden. I stedet kom TTH op på uafgjort efter 45 minutter og herfra var det vicemestrene der var et til to mål foran resten af kampen. Kasper Irming lykkedes også at brænde hans straffekast nummer 3 midt i 2. halvleg, og så måtte man vel forvente at vores topscorer var færdig med den disciplin for dagen.

Ved 18-18 havde vi godt fat i spillet og tilspillede os den ene kæmpe chance efter den anden, men vi kom ind i en periode hvor bolden bare ikke ville ind. 3 kæmpe chancer fra midt stregen blev misbrugt på det skammeligste, og de blev fulgt op af 2 afslutninger på inderside stolpe.

Tankerne gik på lignende situationer i denne sæson, hvor vi ikke har kunnet gøre tingene færdige i slutminutterne, men i dag vendte vinden heldigvis til at blæse vores vej i de sidste minutter. Med et minut tilbage lignede det afgørelsen da den snu Jac Karlsson scorede til 23-21, men i håndbold kan der ske meget på 60 sekunder. Kasper Irming reducerede efter 29.28 og kort efter tog hjemmeholdet deres sidste timeout. Den vestjyske tidtager glemmer herefter at igangsætte haluret, og så startede balladen. Skanderborg erobrede bolden og kampen blev stoppet pga. haluret ikke var igangsat. Der blev diskuteret omkring dommerbordet i uendeligt lang tid, med en besked om at der var 17 sekunder tilbage af kampen. Skanderborg satte et angreb op og det resultererede i et straffekast til Mikkel Kaagaard med få sekunder tilbage.

kasper-irming-081016-17Med 3 brændte straffekast på balkortet for dagens kamp kunne man nok godt forvente at det var en anden end Kaper Irming der skulle eksekvere det sidste efter tid. Men nej – som den ægte topscorer han er så tog han bolden og ansvaret, og omsatte sit 5 straffekast til mål nummer 2 og dermed udligning til 23-23.

TTH valgte at nedlægge protest mod dommerbordets håndtering af haluret i det sidste minut. Vi kan så kun afvente om det skulle give anledning til nogen ændringer af kampens forløb.

En dejlig dag at være grøn i Holstebro søndag eftermiddag, hvis det da ikke lige var for efterveerne efter lørdagens storslåede åbningsfest på Fælleden. Ofte kom man dog i tvivl om fælledfesten fortsatte i Gråkjær Arena, da tonerne fra Lars Lilholt og Onkel Christian igen og igen i dag blev sendt ud af de store højtalere. Idag dog mixet med blandede tyske schlager hits i et helt særligt arrangement.

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Kasper Irming 9, Rasmus Kaagaard 4, Mikkel Kaagaard 4, Morten Kirk Olesen 2, Martin Mauer Larsen 2, Frederik Ladefoged 1, Mathias Smed 1.

Målscorer TTH:

Vignir Svarvarsson 8, Kasper Kildelund 4, Jac Karlsson 3, Jonas Porup 3, Martin Hansen 2, Magnus Bramming 1, Viktor Østlund 1, Simon Birkefeldt 1.

Website Security Test