Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

En fest uden point

Webredaktør, udgivet d. 21. oktober, 2016

Skanderborg Håndbold – Skjern Håndbold 30-31 (17-14)

De vestjyske skribenter på Skjern Håndbolds hjemmeside mente at Skjern Håndbold ødelagde festen i Skanderborg torsdag aften.

tilskuere-201016-01Der var ganske rigtigt fest i Skanderborg, på en helt speciel dag for Skanderborg Håndbold. Hjemmebanen for håndbolden i Skanderborg lukkede efter 49 års virke og det blev på alle måder en festdag for alle med hang og hjerte til vores klub. Stemningen i Cigaræsken emmede af både glæde og vemod, og bestemt også en stor del stolthed over at det har lykkedes for klubben at holde sig i toppen af dansk håndbold helt frem til i dag, trods de helt håbløse forhold vi har haft igennem hele forløbet.

Club 100 legenderne, spillere med over 100 divisionskampe, var samlet og blev hyldet i pausen af kampen, og her kunne man for alvor fornemme den stolthed blandt alle begravelsesdeltagerne, over vores unikke og smukke historie i Skanderborg Håndbold. morten-kirk-olesen-201016-05Minderne blæste langs den 42 meter lange hal, da spillere som Stryger, Holm, Koch, Alhage, Mogensen, Thrane og Pofler igen betrådte det gamle hal gulv og modtog  deres Masters inspirerede Club 100 jakker, af Peter Sommer og Aase Jensen. Jovist det var en aften hvor man kom ned af den lange grønne memory lane, og det hele blev krydret med en fantastisk Godnatsang skrevet af Peter Sommer, med de inderste grønne hjerte- og guitar rytmer, under både sangskriveriet og under den flotte udførelse med Søren Zahle på guitar.

Hallen var fyldt til sidste kvadratcentimeter og havde været udsolgt længe før begravelsesdagen. Fyldt med masser af kendte ansigter fra hele vores historie, både på men i stor stil også udenfor banen. Der var rigtigt mange der gerne ville sige tak for alle oplevelserne igennem alle årene, og desværre måtte vi skuffe mange hundrede der ikke fik sikret sig billet i tide.

kristoffer-laursen-201016-03150 glade VIP gæster fik fantastisk mad fra Restaurant Stauning Havn med endnu en grøn legende, Flemming Jørgensen som bagmand. Det lod ikke mange siddepladser tilbage i hallen, så det blev ståplads til alle der ikke kom míndst 2 timer før kick off.

Spillerne havde ingen anden andel i begravelsesfesten, end at skulle op mod en af de helt store økonomier i dansk håndbold. Skjern Håndbold som vi har mødt så mange gange, efter de rykkede op i ligaen i 1998, året efter vi selv kom op første gang. Skjern Håndbold en klub som i modsætning til vores egen, dygtigt har magtet at løfte økonomien og den kommunale opbakning, til at blive en af sværvægterne i dansk håndbold. De startede opturen i næsten samme rammer som Skanderborg i halvfemserne, men har siden bygget ny hal ikke bare en gang, men to gange.

kasper-irming-201016-05Der var absolut ingen tvivl fra første sekund af kampen, om at spillerne også havde tænkt sig at give deres bidrag til den helt specielle dag. Koncentrationen lyste ud af spillerne og 2 hurtige scoringer fra start gav god tro på tingene. Holdene fulgtes pænt ad indtil midt i halvlegen, hvor Skanderborg fik skabt et forspring på hele 5 mål efter godt 22 minutters spil. Der opstod hurtigt dårlig stemning og sure miner på Skjern bænken, som vel var de eneste der ikke bidrog til festen blandt alle i hallen torsdag aften. Pausestillingen endte på 17-14 til hjemmeholdet, efter en fantastisk scoring på frikast efter tid af topscorer Kasper Irming. Hele 12 mål bombede vores hjemvendte søn i kassen og udbyggede således hans føring i spidsen for topscorerlisten.

Efter pausen fik Skjern lidt bedre fat men ingen af holdene kunne trække afgørende fra. Med 10 minutter tilbage var alt stadig uafgjort og slut dramaet var en realitet. Og der blev drama for alle pengene, og begge hold kunne have vundet kampen til slut. Det blev det hold der havde flest stolpe ind og hvem der kunne ligge det tungeste pres på dagens unge dommerpar.

Rutinen fornægtede sig nok heller ikke i slutminutterne, for det var Skjern der med 2 mål i træk kunne hive en yderst smal 1 måls sejr i hus, til stor skuffelse for vores fantastisk fightende hold og 580 af de 600 tilskuere. De havde fortjent mindst det ene point, men håndbold er ikke altid retfærdigt. Der var rigtigt mange flotte præstationer fra Skanderborg spillerne, ingen nævnt ingen glemt, for det var stort set over hele banen der var store flueben ved de grønne.

morten-brup-hallen-201016-01Alle tilskuere stillede sig da også spontant op og klappede vores spillere ud af banen, før Peter Sommer sluttede det hele af med den sidste udgave af 8-6-6-0 fra Tommy Kuglepen Lounge. Skanderborg tilskuere ved godt, at når vi har spillet lige op med et hold der chekkede ind på Hotel Skanderborghus inden kampen, og har et budget der er mindst 5 gange højere end vores, og tvunget dem til at holde de samme spillere på banen i 60 minutter, ja så har vi gjort vores job til mere end UG. Med de økonomiske forskelle der er mellem de 2 hold, så vandt Skanderborg i det mindste endnu et pift grøn farve i hjerterne på vores mange tilhængere i og omkring det lille harske smørhul 8660.

Der gik længe inden hallen var tømt, og Skanderborg Bryghus baren i den hyggelige Saloon lukkede først over midnat. Snakken gik og gravøllet flød, mens folk stille gik rundt og fik sagt et sidste farvel til de gamle røde mursten og de slidte skifergulve på matriklen Morten Børup Vej 3. Skuffede over de manglende point, men stolte af præstationen.

Tommy Kuglepen fra Horsens Folkeblad pakkede hans gamle campingbord sammen, der har haft sin faste plads i mange år i hans lounge, som han måtte dele med Peter Sommer på den sidste dag. De sidste ulæselige notater var skrevet og han sagde heldigvis på gensyn, på Fælleden den 13. november.

Så kære redaktion på Skjern Håndbolds hjemmeside, i ødelagde ikke festen. Bare roligt !

Målscorer Skanderborg Håndbold:

Kasper Irming 12, Mikkel Kaagaard 6, Mike Haack 3, Morten Kirk Olesen 3, Jeppe Krogh 1, Frederik Ladefoged 1, Jeppe Jonason 1, Martin Mauer Larsen 1, Kristian Bonefeld 1, Kristoffer Laursen 1.

Målscorer Skjern Håndbold:

Lasse Mikkelsen 10, Bjarke Christensen 5, Markus Olsson 4, Bjarte Myrhol 4, Rene Rasmussen 4, Kasper Søndergaard 2, Thomas Klitgaard 2.

Website Security Test