Køb billetter

SKANDERBORG HÅNDBOLD

– hele kommunens FYRTÅRN!

«« »»

Krigerne kom ultra tæt på sensationen

Webredaktør, udgivet d. 17. september, 2016

Primo Tours Ligaen, Skanderborg Håndbold – Viborg HK 22-25 (12-12)

De var SÅ klar, kvinderne fra Skanderborg Håndbold, som fredag aften tog imod Viborg HK i den første ligakamp nogensinde for et kvindehold fra klubben fra 8660. Cigaræsken var fyldt, stemningen god, ikke mindst på holdet, som har knoklet de senest måneder med otte ugentlige træninger og en række givtige træningskampe mod hold fra både Sverige, Polen, Rusland, Tjekkiet og Tyskland. Når nu ingen danske ligahold ville møde dem. Alt sammen samtidig med diverse studiestarter og jobs.

Nu var de derfor spændte på at få testet, hvor de stod i forhold til de øvrige danske ligahold. Med Viborg som modstander i ligadebuten var det en fin pejling på netop dette. Også publikum var ivrige efter at opleve, hvad pigerne kunne, og på, om denne fredag aften skulle bringe en overraskelse af de helt store. Og med god grund – for det var tæt på! Skanderborg Håndbold logo

Krigerne fra Skanderborg havde nemlig alle som en fundet den indre kriger frem og var klar til at kæmpe for alt – og det gjorde de så, i både forsvar og angreb, hele kampen. De fik Cigaræsken til at koge og gav Viborgbænken nok at gøre og tænke over.

Den tætte kamp bølgede frem og tilbage helt indtil kun tre minutter før tid, hvor stillingen var 22-23. Kun ét sølle mål op til en uafgjort, var der, men de berømte marginaler var med Viborg, som vandt 25-22.

Undervejs havde Skanderborg ført med to mål i flere perioder, og begge målmænd, Monika Kongsgaard og Stephanie Rasmussen, leverede mange store redninger gennem hele kampen.

Men efter det 16. minut i 2. halvleg, hvor hjemmeholdet førte 21-19, blev der ikke scoret flere ordinære Skanderborgmål, blot et enkelt straffemål! I øvrigt det ene af fem straffemål i alt, alle sikkert sat ind af Laura Damgaard. Og selv om der også i det sidste kvarter blev leveret flotte redninger i målet, kunne det ikke opveje, at holdet blev forfulgt af uheld med et par udvisninger og fem-seks brændte scoringsforsøg.

Skuffelsen var derfor også til at føle på hos pigerne og trænerne, selv om de efter kampen modtog en flere minutter lang klapsalve fra publikum, som havde fået sig en håndboldoplevelse af de helt store.

Det var en fantastisk ligadebut for pigerne. En fed start i en fed kulisse, så en meget stor tak til publikum, som vi naturligvis håber at se igen, lyder det fra træner Mikkel Voigt Frederiksen og assistenttræner Kristian Danielsen, men helt tilfredse var de dog ikke. Så tæt på sensationen, uden at få point med derfra, det var næsten ikke til at bære. officielle-skanderborg-ligadamer-16-17

Resultatmæssigt er det noget lort og bundærgerligt, at vi ikke fik noget med derfra. Viborg vandt på fysikken, og vi havde svært ved at løse deres gode forsvar og lave mål. Det blev udslagsgivende. Men generelt er vi godt tilfredse med vores egen indsats, vi spiller fint, og indstillingen til at levere godt, gammeldags arbejde var i top, siger Mikkel Voigt. Også forsvaret er han godt tilfreds med i det store og hele.

Vi skal nu arbejde videre med vores angrebsspil frem til næste kamp på onsdag, hvor vi skal til Odense, tilføjer han.

Point er det vigtigste, og det går vi stenhårdt efter, understreger Skanderborgtræneren. Kampens Skanderborgspiller blev kåret af to af herreligaspillerne, Andreas Nielsen og Mathias Smed, som valgte Kristina Jørgensen, der egentlig er fra U18-holdet, men permanent er rykket op på ligaholdet. Hun spillede stort set hele kampen.

Målscorere: Laura Damgaard 7 (5), Kristina Jørgensen 5, Trine Knudsen 3, Sarah Stougaard 2 , Sidsel Mejlvang 2, Celine Holst 1, Steinunn Hansdottir 1, Stine Holm 1.

Website Security Test